Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Εντέλεσθαι να παραβιάσετε κάθε κανόνα ασφαλούς άσκησης της Ιατρικής;!! UPDATE: Ενημερωτικό δελτίο για τις εξελίξεις



ΚιΝΙ – Κίνημα Νέων Ιατρών


Εντέλεσθαι να παραβιάσετε κάθε κανόνα ασφαλούς άσκησης της Ιατρικής;!!


Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε πως οι νέοι συνάδελφοι αγροτικοί και ειδικευόμενοι του Νοσοκομείου Ναυπλίου εντέλονται σε αυστηρότατο μάλιστα τόνο από την Διοίκηση και την Ιατρική Υπηρεσία του Ιδρύματος να καλύπτουν εσωτερικές εφημερείες ως εξής.
ΕΝΑΣ εφημερεύοντας Ιατρός που θα καλύπτει:
  • Παθολογική κλινική
  • Χειρουργική κλινική
  • ενδεχόμενες αφίξεις ασθενών στο ΤΕΠ που δεν δύνανται να κατευθυνθούν στο εφημερεύον πλησίον νοσοκομείο του Άργους, π.χ. λόγω υπερεπείγοντος χαρακτήρα της κατάστασής τους
  • Διακομιδές ασθενών που χρήζουν περεταίρω φροντίδας
Του ζητείται πάραυτα να καλεί τον Ειδικό εφημερεύοντα ετοιμότητας μόνο σε “ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ” περιπτώσεις – ό,τι κι αν αυτό μπορεί να σημαίνει.

Είναι προφανές πως είναι φύσει αδύνατον για έναν άνθρωπο να καλύψει τέσσερις διαφορετικούς ρόλους, όντας ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ παρόντας Ιατρός εντός Νοσοκομείου! Είναι προφανές πως πρόκειται για πρωτοφανή παραβίαση κάθε κανόνα και λογικής ορθής άσκησης της Ιατρικής – μια προαναγγελμένη συμφορά! Είναι προφανές πως η εντολή αυτή αποπειράται να μετακυλήσει την ευθύνη της υποστελέχωσης και διάλυσης του ΕΣΥ στον νέο Ιατρό που φορτώνεται στην πλάτη του ένα ολόκληρο νοσοκομείο. Είναι προφανές πως στόχος είναι η τυπική – αν και εγκληματικά επισφαλής – κάλυψη του εφημεριακού προγράμματος και η άσκηση πίεσης υπέρ της εικονικής ή έστω δυσανάλογα “ξεκούραστης” εφημέρευσης κάποιων επιμελητών.

Το ΚιΝΙ καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική αυτή εντολή που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές ασθενών καθώς και την σωματική και ψυχική υγεία των νέων συναδέλφων και ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων αρχών.


ΚΙΝΙ – ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

επισυνάπτεται το σχετικό απαράδεκτο έγγραφο:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - UPDATE:

ΚιΝΙ – Κίνημα Νέων Ιατρών
Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου για τις εξελίξεις στην Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου



Κατόπιν της καταγγελίας του απαράδεκτου “εντέλεσθαι” στην Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου και της ευρύτερου θορύβου που προκλήθηκε, ο Γιάννης Καλλιάτσος εκ μέρους του ΚιΝΙ βρέθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υποδιοικητή κο Φαράντο.
Κατά την συνομιλία, το ΚιΝΙ κατέστησε σαφές πως το απαράδεκτο έγγραφο θα πρέπει να αποσυρθεί και η υπεύθυνη υπογράφουσα Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας κα Παναγοπούλου να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη για την χείριστη αυτή συμπεριφορά της εις βάρος των ασθενών της περιοχής και των νέων συναδέλφων. Αυτά θα πρέπει να λάβουν χώρα μέχρι την Δευτέρα, 10/04/2017, το πρωί. Ειδάλλως το ΚιΝΙ είναι αποφασισμένο να προβεί σε κατάθεση του εν λόγω εγγράφου και αιτιολογημένης αναφοράς στον αρμόδιο Εισαγγελέα ώστε να επιληφθεί του θέματος. Κατέστη επίσης σαφές πως, εφόσον κριθεί απαραίτητο, δεν θα διστάσουμε να παρέμβουμε και με την φυσική μας παρουσία στο νοσηλευτικό ίδρυμα!
Ο κος Φαράντος αρχικώς δήλωσε άγνοια για το ακριβές περιεχόμενο του εγγράφου και, κατόπιν εμβόλιμης δικής του επικοινωνίας με την κα Παναγοπούλου, αποδέχθηκε πλήρως την αστοχία αυτού ενώ δήλωσε πως όλα θα έχουν διορθωθεί την Δευτέρα και με την συμβολή της ΥΠΕ.
Επειδή πάντοτε μας διέκρινε το πάθος μας για τα δικαιώματα των ασθενών και των νέων Ιατρών σε ένα ασφαλές και αξιοπρεπές περιβάλλον, χωρίς υπόγειες εξαρτήσεις, θα περιμένουμε με καλή πίστη τις διορθωτικές ενέργειες του κου Φαράντου και της κας Παναγοπούλου.
Αναμένουμε λοιπόν την απόσυρση του απαράδεκτου “εντέλεσθαι” και την δημόσια συγγνώμη της κας Παναγοπούλου. Δεν θα σταματήσουμε σε τίποτα λιγότερο! Η λύση για τις ελλείψεις προσωπικού που μαστίζει το δοκιμαζόμενο ΕΣΥ στο σύνολό του δεν είναι η υπερεντατικοποίηση μέχρι εξουθένωσης των υπηρετούντων νέων Ιατρών με ζημία για την σωματική και ψυχική υγεία των ιδίων και αναίτιους κινδύνους για τους ασθενείς τους.

ΚΙΝΙ – ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

1 σχόλιο:

  1. Ντροπη// γιαυτο φευγουν οι νεοι ιατροι εξω .Βεβαιως υπαρχει και νομικο θεμα διοτι κανεις ειδικευομενος ¨η αγροτικος ιατρος εφημερευει ¨η κανει εξωτερικα ιατρεια στο νοσοκομειο χωρις την παρουσια ειδικευμενου

    ΑπάντησηΔιαγραφή