Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Δελτίο Τύπου: εκλογές ΕΙΝΑ της 4ης Μαϊου



Δελτίο Τύπου: εκλογές ΕΙΝΑ της 4ης Μαϊου



Στις 4 Μαϊου 2017 διεξάγονται εκλογές σε ένα ιστορικό σωματείο για τους αγώνες των Νοσοκομειακών Ιατρών, αυτό της ΕΙΝΑ. Σε μια δύσκολη για το συνδικαλιστικό κίνημα συγκυρία, εν μέσω γενικευμένης εξάπλωσης των ιδιωτικο-οικονομικών κριτηρίων ενάντια στην Δημόσια Δωρεάν Υγεία αλλά και του διάχυτου κλίματος καθίζησης και απογοήτευσης, παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πιστές στις κοινές μας αξίες και συνεχίζουν τον αγώνα με αμείωτη θέρμη. Εκτίμησή μας είναι πως οι εν λόγω εκλογές θα πρέπει να λάβουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα ενάντια στις αρνητικές σχεδιαζόμενες αλλαγές στον χώρο του ΕΣΥ και ειδικά σε ότι αφορά την απαράδεκτη και εγκληματική πρωτοβουλία Μάρκου για τις ιατρικές ειδικότητες.

Το Κίνημα Νέων Ιατρών χαιρετίζει και στηρίζει τα μέλη του που συμμετέχουν στις εκλογές στα πλαίσια της ανεξάρτητης παράταξης Ε.ΜΕ.Ι.Σ. (Ενιαία Μετωπική Συνεργασία Ιατρών) και τους κοινούς μας στόχους:

1. Ενιαίο καθολικό δημόσιο δωρεάν πλέγμα υγείας και πρόνοιας σε όλη την χώρα, χωρίς την κυριαρχούσα σήμερα ιδιωτική πρωτοβουλία που διαπλέκεται και διαφθείρει εντός ΕΣΥ.
2. Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος. Δομές με κεντρικό σχεδιασμό και κρατική χρηματοδότηση.
3. Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση όλων των ασθενών χωρίς επιβάρυνση. Ανασφάλιστοι και ασφαλισμένοι.
4. Έμφαση στην ΠΦΥ με ισχυρή χρηματοδότηση, στόχους, αλλαγή παραδείγματος και ενιαίες εργασιακές
σχέσεις. Οχι στην αυτοναρκοθέτηση της ΠΦΥ που περιγράφεται με το νέο νομοσχέδιο.
5. Παύση της σκανδαλώδους εύνοιας στον μεγάλο ιδιωτικό τομέα (μεγάλα διαγνωστικά, κλινικές).
6. Τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Οχι στην απλήρωτη υπερεργασία. Κάλυψη των κενών. Γενναίοι διορισμοί. Κίνητρα για να παραμείνουν οι νέοι συνάδελφοι στην χώρα. Οχι μπαλώματα με επικουρικούς, παρατασιακούς, ΚΕΕΛΠΝΟ, κ.α. Ενιαία δικαιώματα για όλους τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ.
7. Έλεγχο στους δημόσιους λειτουργούς. Χτύπημα της διαπλοκής.
8. Αποκατάσταση του Ιατρικού μισθολογίου.
9. Απόσυρση των σχεδίων για τα Πανεπιστημιακά και την Ιατρική Εκπαίδευση.

Στις 4 Μαϊου το ΚιΝΙ στηρίζει τους ειδικευόμενους και τους νέους Ιατρούς ενάντια στα παλαιοκομματικά σχήματα που απεργάζονται την υπαγωγή ενός ιστορικού σωματείου σε άλλους σκοπούς.

Στις 4 Μαϊου το ΚιΝΙ στηρίζει – ψηφίζει τα μέλη του που συμμετέχουν στην Ενιαία Μετωπική Ιατρική Συνεργασία – Ε.ΜΕ.Ι.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου