Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Βιογραφικά υποψηφίων στον ΙΣ Αθηνών

ΑΝΔΡΕΟΥ ΕΛΙΖΑ, 
Ειδικευόμενη Ψυχίατρος στο ΓΝΑ «ο Ευαγγελισμός»
Κατάγεται από την Αθήνα και είναι πτυχιούχος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με MSci στην Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή(Cognitive) Επιστήμη. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ειδικευομένων Ψυχιάτρων, ενώ το ενδιαφέρον της για την Πολιτική και τα Οικονομικά της Υγείας, αλλά και για την διαμόρφωση κοινωνικής πολιτικής την οδήγησαν στην παρακολούθηση του μεταπτυχιακού προγράμματος «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» του ΕΑΠ. Έχοντας εργαστεί στο παρελθόν ως ελεγκτής ιατρός στον ΟΑΕΕ, είχε την δυνατότητα να γνωρίσει τα κενά και τις αδυναμίες ενός από τα μεγαλύτερα ως τότε ασφαλιστικά συστήματα υγείας. Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Θέλει να συμμετέχει ενεργά στα τεκταινόμενα στο χώρο του κοινωνικού αγαθού που λέγεται Υγεία, οραματιζόμενη ένα καλύτερο μέλλον για το σύνολο των ιατρών αλλά και ισότιμο σεβασμό προς όλους τους πολίτες.




ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ ΑΡΗΣ 
Νεφρολόγος σε Πανεπιστημιακή κλινική στην Ελβετία
Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και ειδικεύθηκε στη Νεφρολογία στο Αττικό νοσοκομείο και στη συνέχεια στον Ευαγγελισμό, όπου συμμετείχε ενεργά
στις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Ειδικευομένων. Εργάζεται πλέον σε Πανεπιστημιακή κλινική στην Ελβετία, παραμένει όμως δραστήριος στα Ελληνικά δρώμενα.
Στόχος του η άμεση βελτίωση των εργασιακών και εκπαιδευτικων προοπτικών των νέων ιατρών και αντικείμενικη επιστημονική αξιολόγηση ώστε να μπορέσουν οι γενιές των νέων ιατρών να παραμείνουν και να επιστρέψουν στην πατρίδα μας.



ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ, 
Ειδικευόμενη Παθολόγος στο Αγ.Όλγα

Η Βικτώρια άρχισε να ασχολείται με τα κοινά του νοσοκομείου της όταν, ούσα μητέρα χωρίς άλλη βοήθεια, έφτασε στο σημείο να μείνει χωρίς ρεύμα προκειμένου να πληρώνει συνεχώς νταντά για να εξυπηρετήσει το εφημεριακό πρόγραμμα. Όπως εκατοντάδες άλλες μητέρες συναδέλφους βρέθηκε μόνη, χωρίς εννιαίο νομικό και συνδικαλιστικό πλαίσιο, απέναντι σε διοικητές, διευθυντές, και ανενημέρωτους διοικητικούς υπαλλήλους του. Με την προσωπική της μάχη που κέρδισε εδραίωσε το απαραίτητο προηγούμενο για την μελλοντική προστασία όλων των μητέρων στο νοσοκομείο της, ενώ δεν δίστασε να προβεί μοναχή της σε εκτενή επίσχεση εργασίας για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων των ιατρών. Συνεχίζει και σήμερα να δείχνει το υγιές πρόσωπο του συνδικαλισμού, βγαίνοντας μπροστά για τα δικαιώματα των συναδέλφων της.





ΓΚΙΚΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ 
Ιδιώτης ψυχίατρος και επιστημονικός συνεργάτης 3ου ΨΤΕ του ΨΝΑ. 
Παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών. Κατά την ειδίκευση του στο ΨΝΑ, εκλέχτηκε στην τριμελή επιτροπή ειδικευόμενων του νοσοκομείου, το όργανο που αποτελεί τη φωνή των ειδικευόμενων απέναντι στη διοίκηση καθώς και τη γνώμη τους στο επιστημονικό συμβούλιο. Πιστεύει στον ΙΑΤΡΙΚΟ συνδικαλισμό και όχι στον κομματικό, μιας και πλήθος μελετών αποδεικνύει ότι οι συνάδελφοι που ζουν από το μισθό τους και μένουν απλήρωτοι για μήνες, υποφέρουν το ίδιο σε οποία κομματική παράταξη κι αν ανήκουν. Κατά την περίοδο που διατέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του προγράμματος Αριάδνη, της Β’ Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΕΚΠΑ συμμετείχε στην ενημέρωση πολλών σχολείων για την ασφάλεια και την εξάρτηση στο διαδίκτυο και αυτή την εποχή μεταξυ αλλων προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στον τόπο καταγωγής του στην Ν. Εύβοια.


ΚΑΛΛΙΑΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Ειδικευόμενος καρδιολογίας στο Νοσ. Αγ.Ανάργυροι (πρωην ειδ/νος 7ου ΙΚΑ, Αγ.Όλγα)

Πολυγραφότατος , γνωστος για τα φλογερά του κειμενα που περιγραφουν ανάγλυφα τα συναισθηματα , των νεων γιατρων αλλα και τις ελπιδες ολων μας, είναι ειδικευομενος καρδιολόγος . Ξεκινησε την ειδικοτητα στο Εβδομο ΙΚΑ και όταν το εκλεισαν ¨πηρε μεταγραφη¨στο Αγια Ολγα και μετα στους Αγιους Αναργυρους απ΄οπου θα τελειωσει την ειδικοτητα σε δυο μηνες.Μελος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ εδώ κι εναμιση χρονο , αγωνιζεται καθημερινα στο πλευρο των ασθενων του, στο πλευρο των συναδελφων του οπου και οποτε του ζητηθεί επισημά ως μελος του ΚΙΝΙ αλλα και ανεπίσημα , ακούραστος , με οραμα και θαρρος.

ΚΑΨΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Ειδικευομενη της ΩΡΛ κλινικης του ¨Σωτηρια¨ 

Γραμματεας του Συλλογου ειδικευομενων του Σωτηρια και μελος το ΔΣ της ΟΕΝΓΕ κι ένα από τα πιο δραστηρια και μαχητικα μελη του ΚΙΝΙ. Καρκινοπαθης και η ιδια και μητερα 3 παιδιων γνωριζει πολύ καλα πως να δινει αγωνες και να κερδιζει τις μαχες. Με υπομονη κι επιμονη , αξιοπρεπεια αλλα και προσφορα στους ασθενείς της και την οικογενεια της.














ΚΟΛΥΒΑΚΗ ΑΣΗΜΙΝΑ (ΜΙΝΑ), 
σε αναμονή ειδικότητας, εργάζεται σε ιδιωτική κλινική.
Είναι πτυχιούχος Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Παβία-Ιταλία με MSc στην Κλινική Παιδιατρική και Νοσηλευτική-Ερευνα.
Υπηρέτησε ως ειδικευόμενη Παιδιατρικής στο Γ.Ν.Α Αλεξάνδρα και τώρα εργάζεται σε ιδιωτική κλινική.
Πιστεύει στον ανεξάρτητο, μη κομματικό , συλλογικό αγώνα του ιατρικού κλάδου. Στόχος η προστασία των συμφερόντων ασθενών και ιατρών, όπως και η απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στις παροχές υγείας, δημόσιες και ιδιωτικές, και η αξιοπρεπής εργασία των υγειονομικών.








ΚΟΥΓΙΑΣ ΜΑΡΙΟΣ, 
Ειδικευόμενος Πνευμονολόγος στο ΓΝΑ "ο Ευαγγελισμός".

«Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί, ακέριος μοναχός του. Κάθε άνθρωπος είναι ένα κομμάτι ηπείρου, ένα μέρος στεριάς. Αν η θάλασσα ξεπλύνει ένα σβόλο χώμα, η Ευρώπη γίνεται μικρότερη. Όπως κι αν ξεπλύνει ένα ακρωτήρι ή ένα σπίτι φίλων σου ή δικό σου. Κάθε ανθρώπου ο θάνατος λιγοστεύει εμένα τον ίδιο, γιατί είμαι ένα με την Ανθρωπότητα. Κι έτσι ποτέ σου μη στέλνεις να ρωτήσεις για ποιον χτυπά η καμπάνα. Χτυπάει για σένα». (Τζον Νταν – 1624)..
Για αυτό το λόγο συμμετέχω. για αυτο το λόγο ζητω την ψήφο σας. 









ΛΑΠΠΑ ΘΩΜΑΪΣ, 
Βιοπαθολόγος

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Messina στην Ιταλία, και συνέχισε την εκπαίδευση και την αγωνιστική της δράση στην Ιεράπετρα, τον Ευαγγελισμό, και το Ασκληπιείο. Εκλεγμένο μέλος της επιτροπής της ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου, έδωσε το σθεναρό στίγμα της κατά την περίοδο των μαζικών επισχέσεων των Ειδικευομένων. Συνεχίζει μαχητικά μέσα από το ΚιΝΙ για το μέλλον των νέων συναδέλφων και του μικρού γιού της.








MΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ειδικός Παθολόγος. 

Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής St. Bartholomew's, University of London και επιπλέον κάτοχος τίτλου ΒMedSci στην κλινική φαρμακολογία. Ειδικευθείς στην Μεγάλη Βρετανία (5ετία) και το ΓΝΑ Ευαγγελισμός (5ετία). Ειδικά ενδιαφέροντα σε Αρτηριακή υπέρταση, νοσήματα ήπατος και γεροντολογία. Έχει συνεργασθεί για τετραετία με εταιρείες παροχής υπηρεσιών υγείας στο σπίτι (Επείγουσα Ιατρική, Hommed). Αυτοαπασχολούμενος από διετίας στο ιδιωτικό του ιατρείο στην Αγία Παρασκευή.





ΝΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
Νευροχειρουργός, πρωην ειδ/νος στο ΓΝΑ «ο Ευαγγελισμός»

Μαζί με την ομάδα του ΚιΝΙ αποτέλεσε εφιάλτη για τους περισσότερους διοικητές στην Αθήνα! Συνιδρυτής της ενιαίας συνέλευσης των Ειδικευομένων Ιατρών της Αττικής, συνέβαλε στο υπάρξει συνεργασία τους ανά την Ελλάδα και στο να αποκτήσει νέα ισχύ το αγωνιστικό μέτωπο των Ειδικευομένων, με ταυτόχρονη καθιέρωση αρκετών νομικών και συνδικαλιστικών σταθμών πάνω στους οποίους βασίζονται οι σημερινές δράσεις. Μέσα από τον συνεχή του ακτιβισμό δημιούργησε έναν από τους πιο δυνατούς συλλόγους Ειδικευομένων της χώρας, αυτόν του Ευαγγελισμού, στον οποίο διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος. Το 2012 εξελέγη στο ΔΣ της ΟΕΝΓΕ με τους Ανεξάρτητους Ειδικευόμενους του ΕΚΑ. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και ειδικεύθηκε στη Νευροχειρουργική στο ΓΝΑ «ο Ευαγγελισμός»



ΝΑΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ιδιώτης Χειρουργός ΩΡΛ εδώ και 1 χρόνο.


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Έκανε το πρώτο μέρος της ειδικότητάς του στο 251 ΓΝΑ και την ολοκλήρωσε στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα». Εξειδικεύτηκε στην Καταδυτική Ιατρική κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στην ΜΥΚ.
Κατά την διάρκεια της ειδικότητας του, πρωτοστάτησε στους μεγάλης διάρκειας αγώνες και επισχέσεις του 2012 και σε συνεργασία με τα υπόλοιπα ενεργά μέλη του ΚΙ.Ν.Ι. συμπαραστάθηκε στους αγώνες των συναδέλφων σε όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας. Υπήρξε εκλεγμένο μέλος της 5μελούς της ΕΙΝΑΠ στο «Αγία Όλγα» ως εκπρόσωπος των ανεξάρτητων ειδικευόμενων.
Αποκορύφωμα όλων ήταν η επίθεση που δέχθηκε με πυροσβεστήρα (!) εντός των χειρουργείων του Νοσοκομείου, από Επιμελητή(!), όταν απλά του υπενθύμισε το καθήκον του, να είναι παρών στις Γενικές Εφημερίες και να εκπαιδεύει τους ειδικευόμενους.
http://www.iatropedia.gr/articles/read/2308
Η επίθεση αυτή κοινοποιήθηκε σε όλα τα αρμόδια όργανα, όμως από τότε, κανείς δεν διερεύνησε το θέμα ως σήμερα, 2 χρόνια μετά. Ούτε από το πειθαρχικό του ΙΣΑ ούτε από την Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Πιστεύει στον ανεξάρτητο, μη κομματικό , συλλογικό αγώνα του ιατρικού κλάδου. Ώστε να προστατευθούν πραγματικά τα συμφέροντα των ιατρών, όπως και η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στις παροχές υγείας, δημόσιες και ιδιωτικές.




ΟΥΖΟΥΝΟΓΛΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
Είναι ειδικευόμενος ουρολόγος στο ΓΝΕ "Θριάσιο"

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αιδηψό. Σπούδασε ιατρική με κρατική υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Cluj στην Ρουμανία, απ'όπου αποφοίτησε το 2005. Είναι ειδικευόμενος ουρολόγος στο τελευταίο έτος στο ΓΝΕ "Θριάσιο". Υπηρέτησε ως ειδικευόμενος στην Πολυκλινική Αθηνών όπου ως μέλος του επιστημονικού συμβουλίου και εκπρόσωπος των ειδικευομένων αγωνίστηκε ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου. Με δικαστικό και ενεργό αγώνα διεκδίκησε μαζί με όλους τους ειδικευόμενους την αποπληρωμή εφημεριών και καλύτερες συνθήκες εργασίας και εκπαίδευσης, και δικαιώθηκαν. Δεν πιστεύει στην στείρα κομματική αντίδραση αλλά στον δημιουργικό αγώνα για την βελτίωση του εργασιακού μας περιβάλλοντος.




ΣΑΦΑΡΙΚΑ ΑΣΗΜΙΝΑ (ΜΙΝΑ) 
Ιδιώτης ιατρός
Κατάγεται από το Αγρίνιο, αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, ενώ ειδικεύθηκε στην Βιοπαθολογία στο ΓΝΑ "ο Ευαγγελισμός". Πάντοτε παρούσα και δυναμική στις δράσεις του Συλλόγου Ειδικευομένων του Ευαγγελισμού και του Κινήματος Νέων Ιατρών, προσέφερε ένα χαμογελαστό αλλά αποφασιστικό τόνο στον υγιή συνδικαλισμό. Εργάζεται ως ιδιώτης και με την συμμετοχή της στον ΙΣΑ σκοπεύει να εδραιώσει τα αυτονόητα αιτήματα των Ειδικευομένων και νέων Ειδικών, και ταυτόχρονα να προωθήσει τα δικαιώματα όλων των ασθενών.









ΣΥΜΕΩΝΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΖΕΤΑ)
Ιδιωτης παιδιατρος
Αποφοιτη πανεπιστημιου Ιωανινων (ιατρικη)και
kings college london ( master ) σε χειρουργικο κομματι πριν αφοσιωθει στην παιδιατρικη ειδικοτητα στη Σητεια και στο νοσοκομειο Παιδων Πεντελης .Τον τελευταιο χρονο ιδιωτης παιδιατρος στην Κηφισια και εθελοντρια στα πολυιατρεια Κηφισιας και Αμαρουσιου.

















ΤΣΑΚΙΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Ειδικη παιδοψυχίατρος. 

Σπουδασε Ιατρικη στο 2ο Πανεπιστημιο της Ναπολης - Ιταλια και αποφοιτησε το 2002. Ολοκληρωσε την ειδικοτητα της στο ΓΝΠαιδων Πεντέλης , είναι ειδικος παιδοψυχίατρος και οικογενειακος θεραπευτης . Είναι υποψηφια διδακτωρας του Πανεπιστημιου Αθηνων - Ιατρικη σχολη και ενεργο και δραστηριο μελος της συντονιστικης του ΚΙΝΙ.










ΧΑΤΖΗΒΕΗΣ ΧΑΡΗΣ, 
Ειδικευόμενος Ψυχίατρος

Εργάζεται στον Ευαγγελισμό, ενώ βρίσκεται λιγο πριν τις εξετασεις ειδικοτητας! Ασχολειται με τα κοινα απο φοιτητης ιατρικης (αντιπροεδρος ελληνων φοιτητων Βουδαπεστης, εκπροσωπος φοιτητων Ουγγαριας σε διαλογο για βελτιωση της λειτουργιας και της διαφανειας στις εξετασεις ΔΙΚΑΤΣΑ). Ξεκινησε ειδικοτητα στο Ψυχιατρικο Νοσοκομειο Τριπολης.Εχει εργαστει (κατα τα κενα των αναμονων) στην Αγγλια και στην Κρητη, σε κινητη μοναδα ψυχικης υγειας. Συμμετειχε ενεργα στις συνελευσεις ειδικευομενων ιατρων του Ευαγγελισμου και στις επισχεσεις εργασιας προς διεκδικηση των δεδουλευμενων.         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου