Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση του ΚιΝΙ για το ζήτημα των παρατασιακών ειδικευόμενων


ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ - ΚιΝΙ
Το ΚιΝΙ επιμενει: η “άμεση λύση” του κ. Κουρουμπλή παραμένει ΜΙΣΗ λυση.


Στο τέλος της χθεσινής (13/2/15) ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας που επιχειρεί να διορθώσει την αποχαιρετιστήρια “τσεκουριά” του κ. Βορίδη αναφέρεται πως "Ιατρός που συμπληρώνει το πρώτο εξάμηνο της παράτασης παραμονής του και επιθυμεί την έγκριση της αίτησής του για παράταση παραμονής ενός εξαμήνου ακόμη, υποχρεούται να καταθέσει Υπεύθυνη Δήλωση που να δηλώνει
ότι δεν έχει αποκτήσει τίτλο ειδικότητας". Για ακόμα μια φορά, κάποιοι καθόλου λίγοι μένουν έξω από την ανάκληση του μέτρου. Για ακόμα μια φορά, τα νοσοκομεία θα βρεθούν επιπλέον υποστελεχωμένα. Για ακόμα μια φορά, κάποιοι δεν έχουν επαφή με την ζοφερή πραγματικότητα. ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΤΑΙ οτι ο παρατασιακός ειδικευόμενος ιατρός ΔΕΝ εμποδίζει ΟΥΤΕ καθυστερεί την ανάληψη καθηκόντων του επερχόμενου αντικαταστάτη του παρα καλύπτει απλά το κενό μέχρι αυτός να διοριστεί. Η σύμβασή του λήγει αυτόματα την ημέρα που διορίζεται ο επόμενος ακόμα και αν δεν έχει λήξει η εξάμηνη περίοδος.

Το ΚιΝΙ διαφωνεί με τέτοια μισά μπαλώματα. Το ΚιΝΙ ΑΠΑΙΤΕΙ την πλήρη ανάκληση αυτής της θρασύδειλης νομικίστικης επιχείρησης αποδυνάμωσης των νοσοκομείων. Όχι ως τελικό σκοπό αλλά ως σωστό μπάλωμα μέχρι να αντιμετωπιστούν τα πραγματικά αίτια της λειψανδρίας ειδικευόμενων στα ελληνικά νοσοκομεία:

  • Να σταματήσει η φυγή νέων ιατρών στο εξωτερικό! Αυτό σημαίνει όχι μόνο σωστά οικονομικά κίνητρα αλλά και συνθήκες δουλειάς με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, με πραγματική εκπαίδευση και ευκαιρίες. Βαρεθήκαμε πια να βλέπουμε συναδέλφους να φεύγουν σαν οικονομικοί μετανάστες... Σταματήστε την επιστημονική αιμορραγία της χώρας!!!

  • Να επανέλθει η διάταξη για τοποθέτηση σε προσωποπαγείς θέσεις ειδικευόμενων που θα αντικαθιστούν συναδέλφους σε άδειες μακράς διαρκείας, όπως π.χ. των εγκύων. Είναι απαράδεκτο το ΕΣΥ να θέτει την – κατά τα άλλα – απόλυτα επιθυμητή εγκυμοσύνη μιας νέας γυναίκας ιατρού σε αντιπαράθεση με τους συναδέλφους της που θα φορτωθούν το βάρος μιας ακόμα “κενής θέσης”.

  • Να στελεχωθούν άμεσα τα νοσοκομεία με νέο, μόνιμο ειδικευμένο προσωπικό που θα αναλάβει σημαντικό κομμάτι του φόρτου εργασίας απελευθερώνοντας έτσι τους ειδικευόμενους να συμμετάσχουν σε πραγματικές εκπαιδευτικές διαδικασίες αντί να πολεμούν νύχτα – μέρα να κρατήσουν όρθιο ένα σύστημα με μόνο όπλο το φιλότιμό τους.

Μέχρι να δούμε ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση καλό θα ήταν το Υπουργείο να μην μιλά για “λύσεις”. Το ΚιΝΙ διαμηνύει στην νέα ηγεσία πως θα στηρίξει τα σωστά και θα πολεμήσει τα λάθη. Δεν πρόκειται όμως να χαριστεί σε ΚΑΝΕΝΑΝ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου