Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΕΝΟΣ ΕΞΑΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

       ΚιΝΙ – Κίνημα Νέων ΙατρώνΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗ 

ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΕΝΟΣ 

ΕΞΑΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

 

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε έκπληκτοι και με ολοένα αυξανόμενα αισθήματα οργής και αηδίας την βάναυση ψυχολογική κακοποίηση ενός εξάχρονου παιδιού που έτυχε να έχει γονείς υπό κράτηση. Παρακολουθούμε τον εγκλεισμό του υπό φρούρηση (!!!!) ως παιδοψυχιατρικού ασθενή κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, την απομόνωσή του από τα συγγενικά του πρόσωπα με ποικιλότροπες γραφειοκρατικές δικαιολογίες του συρμού, την “χρήση” της δικής του συνεχιζόμενης τραυματικής εμπειρίας ως μοχλό πίεσης προς τους a priori “ένοχους” γονείς – ώστε να επιτευχθεί μια εκβιαστική “συμμόρφωσή” τους ίσως;!

Το ΚιΝΙ απευθύνει τα ακόλουθα ερωτήματα προς κάθε υπεύθυνο και ΑΠΑΙΤΕΙ την άμεση και ξεκάθαρη απάντηση από τα Υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης, την Διοίκηση του νοσοκομείου Αγ. Σοφία, την Διεύθυνση του Παιδοψυχιατρικού τμήματος αυτού, και την Εισαγγελία:

1) Ποιό ακριβώς είναι το Ιατρικό Σκεπτικό που δικαιολογεί και καθιστά αναγκαία αυτή την βαθιά τραυματική μεταχείριση (εγκλεισμός ως παιδοψυχιατρικός ασθενής, συνεχής φρούρηση από αστυνομικά όργανα, απομόνωση από συγγενικά πρόσωπα);

2) Αν δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι παρά λόγοι “ανακριτικής ευχέρειας” – για να ονομάσουμε όσο δυνατόν ευγενικότερα την διαδικασία που υποψιαζόμαστε πως λαμβάνει χώρα – γιατί η διαδικασία αυτή κρύβεται κάτω από έναν ψευδεπίγραφα “ιατρικό” μανδύα;! Μήπως γιατί κάθε άλλος τρόπος θα ήταν εξόφθαλμα παράνομος;!

3) Από πότε η Ελληνική Δημοκρατία αποδέχεται την λογική της “συλλογικής ευθύνης” ώστε να τιμωρείται ένα εξάχρονο παιδί για τις πράξεις και τις επιλογές των γονέων του; Κάποιοι άραγε επιθυμούν την επιστροφή των πιστοποητικών κοινωνικών φρονημάτων ενόψι του αντιτρομοκρατικού παροξυσμού;!!!

4) Από πότε η Ελληνική Δημοκρατία συμβιβάζεται με τον ψυχολογικό βασανισμό αθώου ανηλίκου με στόχο τον αποδοτικότερο ψυχολογικό εκβιασμό του κρατούμενου υπόλογου γονέα; Πόση θεωρείται η αποδεκτή απόσταση από το “κινηματογραφικό παράδειγμα” του γκεσταπίτη ναζί τυρράνου που φέρνει το όπλο στον κρόταφο του παιδιού ώστε να αποσπάσει πληροφορίες από τον γονέα;!!!

5) Οι εμπλεκόμενοι συνάδελφοι Ιατροί που έχουν υπόψιν τους α) τον όρκο που κάποτε έδωσαν, β) τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας, γ) την κοινά αποδεκτή σύγχρονη ιατρική γνώση και πρακτική θα πρέπει να πάρουν σαφή και δημόσια θέση. Διαφορετικά, αλήθεια, ΠΩΣ κοιμούνται αυτα τα τελευταία βράδια; Υπενθυμίζουμε φιλικά πως η αμυντική γραμμή “έλαβα άνωθεν εντολή” έχει ιστορικά αποτύχει – και δικαίως! - παταγωδώς…

6) Ποιά είναι η θέση της παιδοψυχιατρικής εταιρείας για αυτό που συμβαίνει;

Το ΚιΝΙ απευθύνει τα ως άνω ερωτήματα στον αυστηρότερο δυνατό τόνο και προς κάθε υπεύθυνο. Εφόσον δεν λάβουμε άμεση, δημόσια και ικανοποιητική απάντηση, τα ερωτήματα αυτόματα μετατρέπονται σε ΔΡΙΜΥΤΑΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.

Το ΚιΝΙ δεν θα ανεχθεί ΚΑΜΙΑ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΗ ΚΑΙ ΒΕΒΗΛΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ της Ιατρικής Επιστήμης εις βάρος πολιτών, ανηλίκων ή ενηλίκων, αθώων ή ενόχων, προς “όφελος” οποιουδήποτε κρατικού μηχανισμού ή κάλπικου κοινωνικού αισθήματος περί ασφαλείας.

ΚΙΝΙ – ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

1 σχόλιο:

 1. Η απαγωγή και η κράτηση με περιφρούρηση στην "Ψυχιατρική Παίδων" του 6χρονου γιου των αντεξουσιαστών Ρούπα - Μαζιώτη συμβαίνει αποκλειστικά για δύο κυρίως λόγους :
  1. απήγαγαν και κρατάν το παιδί για να εκμαιεύσουν απ' αυτό, βάσει της ηλικιακά υπάρχουσας παιδικής αφέλειας, "χρήσιμες" γι' αυτούς πληροφορίες - στην ουσία Ανάκριση μέσω έμμεσου ψυχικού εξαναγκασμού!
  2. το παιδί κρατείται και θα κρατείται όσο καιρό η εισαγγελέας δεν βγάζει απόφαση, αν θα πρέπει να συλληφθεί η θεία του και η γιαγιά του με την κατηγορία "υπόθαλψης τρομοκράτη" - γι' αυτήν την απόφαση σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι πληροφορίες που θα "εκμαιεύσουν" από το παιδί, π.χ. "πόσο συχνά κατοικούσαν στο σπίτι της γιαγιάς ή της αδελφής ... " etc.
  Αυτό όλο το πλαίσιο έχει ένα όνομα που παραπέμπει σε κατοχικές και μετακατοχικές πρακτικές ....
  .
  Αυτές είναι οι κύριες αιτίες που το παιδί δεν παραδίδεται στη γιαγιά και στη θεία του για κηδεμόνευση ... Όλα τα άλλα που ισχυρίζονται είναι απλά συγκάλυψη με "ηθικό" προπέτασμα, μιας Νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης που παραπαίει φασιστικά !
  >
  Το παράδοξο συν τοις άλλοις είναι το ότι η λεγόμενη
  "αντιστεκόμενη" Αριστερά αυτά τα σημεία δεν τα έχει αντιληφθεί !
  Προφανώς πρόκειται ακόμη για μια απλά διαμαρτυρόμενη Αριστερά, και αυτό από μόνο του αποτελεί ένα Πρόβλημα ....
  Αυτό το στεγανό, όπως και άλλες φορές, το έσπασε σήμερα ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος προσπάθησε να σπάσει τον κλοιό της απομόνωσης στο νοσοκομείο όπου κρατείται το 6χρονο αγόρι !

  ΑπάντησηΔιαγραφή