Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

Δελτίο τύπου: Να παρθούν άμεσα μέτρα εναντία στη βία σε γιατρούς στα νοσοκομεία
            17/03/2015

Πληροφορηθήκαμε το συμβάν το οποίο έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου συνάδελφος Ειδικευόμενη Παιδίατρος ξυλοκοπήθηκε άγρια από πατέρα ασθενούς .
Τα κρούσματα βίας κατά εργαζόμενων Ιατρών είναι ολοένα και συχνότερα τον τελευταίο καιρό, αλλά το συγκεκριμένο ξεπερνά κάθε όριο φαντασίας αλλά και λογικής. Ο ξυλοδαρμός γυναίκας ιατρού η οποία μάλιστα ειδικεύεται στον τόσο ευαίσθητο τομέα της υγείας μικρών παιδιών, αποτελεί για μας ένα κατάπτυστο δείγμα φασιστικής βίας η οποία εξαπλώνεται στην κοινωνία αλλά και στους χώρους δουλειάς μας.
Παρακολουθούμε τα γεγονότα με μεγάλη προσοχή, θλίψη αλλά και οργή, αντιλαμβανόμενοι ότι αντανακλαστικά σεβασμού απέναντι στους λειτουργούς υγείας αρχίζουν και χάνονται με ταχείς και επικίνδυνους ρυθμούς και αντικαθίστανται από πρακτικές υποκόσμου, υποκουλτούρας, εκφασισμού.
Έχουμε κρούσει πάμπολλες φορές τον κώδωνα του κινδύνου για την εξευτελιστική κατάντια του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, για τους μισθούς πείνας των εργαζομένων στο χώρο, για την επικινδυνότητα της δουλειάς μας. Η πραγματικότητα δεν επιτρέπει σε κανέναν να κλείνει τα μάτια. Απλήρωτοι γιατροί εργάζονται και εκπαιδεύονται σε ιδρύματα ανεπαρκώς εξοπλισμένα, με ωράρια επικίνδυνα για τους ίδιους και τους ασθενείς τους.  Με αυτοθυσία προσπαθούμε καθημερινά να κρατήσουμε ό,τι  έχει απομείνει όρθιο, δεχόμενοι τραμπουκισμούς και εξευτελισμούς ετών σπουδών και κόπων.
ΛΕΜΕ, ΩΣ ΕΔΩ!
·       Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο, της ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στην εργασία της.
·       Απαιτούμε από το συγκεκριμένο, αλλά και από όλα τα νοσοκομεία επαρκή διαφύλαξη της εργασίας μας.
·       Απαιτούμε την αυτόβουλη άσκηση μήνυσης στον δράστη ο οποίος προέβη σε σωματικές βλάβες εις βάρος της συναδέλφου, εκ μέρους των ΟΕΝΓΕ, ΠΙΣ και όχι μόνο ευχολόγια.
·       Απαιτούμε την άμεση έκδοση καταδικαστικών ψηφισμάτων από το σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου, του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου.
·       Ευελπιστούμε σε μια επί της ουσίας συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας.
Παρακολουθούμε στενά το θέμα και αναμένουμε τις εξελίξεις.
Κίνημα Νέων Ιατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου