Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Προσοχή προσπάθεια καπηλείας του ΚΙΝΙ από πρώην μέλος της διαχειριστικής διαδικτυου

Η σελίδα


δεν αποτελεί πλέον κομματι του κινηματος νεων ιατρών, καθώς ο τωρινός διαχειριστής τους εχει αποχωρήσει οικιοθελώς από τη διαχειριστική ομάδα διαδικτύου του ΚΙΝΙ.

Εχει αποκλείσει δε από την πρόσβαση σε αυτή όλα τα υπόλοιπα μέλη της διαχειριστικής ομάδας διαδικτυου του κινηματος νεων ιατρών και οικιοποιείται απλά το όνομα του ΚΙΝΙ

Τον καλούμε για τελευταία φορά να επιστρέψει τους κωδικούς διαχείρησης, καθώς έχει αποχωρήσει οικιοθελώς.

ΤΟ ΑΣΠΡΟ, ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ INVERT COLORS ΤΟΥ κ. ΠΑΤΕΡΑΚΗ

Το ιστορικό μιας ντροπιαστικής επίθεσης στο ΚιΝΙ και τις αξίες του


Κατόπιν της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα που συγκλόνισε το πανελλήνιο κι ενώ ήδη είχαν εμφανιστεί οι πρώτες ισχυρότατες ενδείξεις του πολιτικού περιεχομένου του εγκλήματος, το ΚΙΝΙ θεώρησε απαραίτητη την έκδοση ανακοίνωσης καταδίκης τόσο του συμβάντος αλλά και της ναζιστικής βίας στο σύνολό της (καθότι δεν επρόκειτω παρά για την τελευταία από μια σειρά επικινδύνων και δολοφονικών εκδηλώσεων της) όπως και των συνθηκών / γεγονότων που εξέθρεψαν την βία αυτή. Αντίστοιχες ανακοινώσεις εκδόθηκαν απο πλήθος άλλων συλλόγων, συνδικαλιστικών φορέων και κινήσεων όπως πιστεύουμε ήταν αυτονόητο να συμβεί.

Ο κ. Πατεράκης, όντας μέλος της Διαχειριστικής Ομάδας του ΚΙΝΙ, εξέφρασε αμφιβολίες για το αν θα έπρεπε να βγει ανακοίνωση από το ΚΙΝΙ ώστε να μην θιχτούν κάποιοι, πως δεν πρέπει να “κομματικοποιήσουμε” το ΚΙΝΙ, πως θα έπρεπε να καταδικάσουμε ταυτοχρόνως και οποιαδήποτε άλλη μορφή βίας, ακόμα και πως τα κίνητρα της δολοφονίας δεν ήταν ίσως πολιτικά. Στον εσωτερικό διάλογο που έλαβε χώρα, το σύνολο των υπόλοιπων μελών που συμμετείχαν απάντησε στον κ. Πατεράκη τα εξής.

α) Το ΚΙΝΙ, βάσει των ιδρυτικών αξιών του και με ομόφωνη απόφαση από το 2012, έχει έλθει σε πλήρη ρήξη και καταγγελία του ναζιστικού μορφώματος όπως και κάθε άλλης μισαλλόδοξης και/ή ρατσιστικής κίνησης – συνεπώς δεν τίθεται θέμα “προσβολής” κάποιων από την καταγγελία της δολοφονικής δράσης του.

β) Η υπό πρόταση ανακοίνωση ουδεμία κομματική ή ιδεολογική χροιά είχε πλην της (αυτονόητης;!) καταγγελίας του ναζισμού και μάλιστα εμφανιζόταν σαφώς πιο “νηφάλια” από αυτές άλλων φορέων.

γ) Η τακτική των “ίσων αποστάσεων” και το “στρογγύλεμα” της ανακοίνωσης με γενικόλογες αναφορές στην βία δεν συνάδει με την παρούσα κατάσταση και αδυνατίζει σε υπέρτατο βαθμό το νόημα και την αιτία ύπαρξης της ανακοίνωσης της ίδιας. δ) Πλήθος ενδείξεων έθεταν ήδη το “χουλιγκανικό” σενάριο στον χώρο των σαθρών δικαιολογιών.

Κατόπιν αυτών, το κείμενο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση για τα μέλη στην ομάδα του facebook όπου και παρέμεινε για σχεδόν δύο ημέρες. Ούτε ο κ. Πατεράκης ούτε κανείς άλλος επενέβει με σχόλια για να εκφράσει την αντίθεσή του και, το σημαντικότερο, να αντιπροτείνει ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ κείμενο. Ωστόσο, όταν το κείμενο αναρτήθηκε ως επίσημη ανακοίνωση του ΚΙΝΙ, στα σχόλια ξεκίνησε ένα απρόσμενο μπαράζ αντιθέσεων, καταγγελιών δήθεν “λαθροχειρίας” και “κομματικού καπελώματος”, προσβλητικών εκφράσεων και εμπρηστικότατων δηλώσεων εναντίον συγκεκριμένων πολιτικών φορέων. Χαρακτηριστικό αυτών των κινήσεων υπήρξε ο ιδιαίτερα περιορισμένος αριθμός των “καταγγελόντων” που συμπεριελάμβανε πλην του κ. Πατεράκη, μέλη “κομήτες” που για πρώτη φορά αναλάμβαναν ενεργό ρόλο στην σελίδα, που ουδέποτε είχαν εκφέρει γνώμη έστω με ένα στεγνό κλικ για “like” σε οποιαδήποτε άλλη ανάρτηση. Την ίδια στιγμή, η ανακοίνωση λάμβανε πλήθος θετικών αντιδράσεων από ένα μωσαϊκό ανθρώπων όλων των παρατάξεων και ιδεολογικών προσανατολισμών – όπως θεωρούσαμε και επόμενο.

Όταν ο κ. Πατεράκης κατάλαβε πως δεν θα υπήρχε η “κατακραυγή” που επιθυμούσε (;;!!!), ανάρτησε προσωπικό κείμενο καταγγελίας της ανακοίνωσης προσπαθώντας να εκθέσει τα υπόλοιπα μέλη της διαχειριστικής για “αριστερισμό”, “μονόπλευρη στάση”, και “αντιδημοκρατική δράση”. Για μια ακόμη φορά τόσο τα μέλη της διαχειριστικής όσο και άλλα μέλη του ΚιΝΙ έδωσαν σαφείς εξηγήσεις και αναλύσεις, άλλοτε νηφάλιες και άλλοτε αιχμηρές, τόσο στον ίδιο τον κ. Πατεράκη όσο και σε κάποιους “κατά καριέρα” πλέον υποστηρικτές του της ίδιας ως άνω κατηγορίας των “κομητών”.

'Εχοντας ουσιαστικά χάσει και αυτή την μάχη εντυπώσεων και ενώ πλέον δεχόταν δριμεία κριτική εντός της διαχειριστικής για την εμπρηστική τύπου troll στάση του, ο κ. Πατεράκης αποχώρησε από την διαχειριστική ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ και χωρίς να το ζητήσει κανείς.

Έκτοτε ξεκίνησε μια μαζική εκστρατεία αναρτήσεων επί αμφιλεγόμενων και μη θεμάτων με τον διπλό στόχο α) της πρόκλησης νέων ρηγμάτων εντός του ΚιΝΙ σε μια χρονική στιγμή όπου τα πνεύματα είχαν οξυνθεί (με τον ίδιο σε πρωταγωνιστικό ρόλο) και β) της απομάκρυνσης της διαδικτυακής συζήτησης από το συνεχιζόμενα επίκαιρο θέμα της δολοφονικής επίθεσης και της καταγγελτικής μας ανακοίνωσης. Όταν άλλα μέλη τον εξέθεσαν δημοσίως για αυτή του την στάση και πρακτική ενώ επανέφεραν την ανακοίνωση σε προβεβλημένη θέση εντός της εσωτερικής σελίδας του ΚιΝΙ, ο κ. Πατεράκης πέρασε στην επόμενη και πιο “αδρή” / ανώριμη φάση της επίθεσής του. Ο κ. Πατεράκης επιδόθηκε σε ένα μπαράζ από “dot bumps” (εισαγωγή ανούσιου σχολίου – συνήθως με ένα μόνο σημείο στίξης για εξοικονόμηση χρόνου – και άμεση διαγραφή του ώστε μια ανάρτηση να “ανεβεί” στις πιο πρόσφατες) επί παλαιότερων αναρτήσεων με στόχο το απροκάλυπτο πλέον “θάψιμο” της ανακοίνωσης της ίδιας αλλά και της πολεμικής που ακολούθησε και τον εξέθετε για την αντισυναδελφική και αντικινηματική δράση του. Ενέργειες αυτές που δεν έπαψαν παρά μόνο όταν και πάλι δημοσίως καταγγέλθηκε η πρακτική του ενώ ταυτόχρονα μέλη της διαχειριστικής έδειξαν την αποφασιστικότητά τους να μην περάσει αυτός ο διαδικτυακός “τσαμπουκάς” αποκαθιστώντας άμεσα και συνεχώς την ορθή σειρά των αναρτήσεων. Παρόλη την ακραία παραβατική αυτή συμπεριφορά, η διαχειριστική ομάδα προτίμησε να μην αποπέμψει τον κ. Πατεράκη από το ΚιΝΙ, σεβόμενοι την ιστορία θετικής συμβολής του στο Κίνημα ενώ παράλληλα έγιναν προσπάθειες για άμεση τηλεφωνική επαφή μαζί του προς επίλυση της διαμάχης – προσπάθειες που δεν έγιναν δεκτές από τον ίδιο!

Σε περίπου αυτό το διάστημα, ο κ. Πατεράκης, ο οποίος ακόμα κατείχε τα “κλειδιά” της δημόσιας σελίδας του ΚιΝΙ στο facebook, ρόλο που του είχε εμπιστευθεί το ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΙ ως μέλος της διαχειριστικής, ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΣ την διαχειριστική πρόσβαση της σελίδας αυτής από τα υπόλοιπα μέλη! Ουσιαστικά λοιπόν, ο κ. Πατεράκης ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΙΚΕ την δημόσια σελίδα του ΚιΝΙ σε ένα διαδικτυακό πραξικόπημα επειδή διαφώνησε με την καταγγελία της ναζιστικής συμμορίας και κατακρίθηκε από το σύνολο της κοινότητας του ΚιΝΙ για την στάση και τις μεθοδεύσεις του! Μία πράξη που ο ίδιος θα παραδεχθεί αργότερα σε ανακοίνωση στην προσωπική του σελίδα, εμφανίζοντας μάλιστα αυτή του την πράξη ως ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΗ και δικαιολογημένη, ψευδώς μάλιστα ισχυριζόμενος πως ήταν ο μόνος που ασχολιόταν με αυτή.

Το διαδικτυακό πραξικόπημα (take over) ήταν φυσικά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι με την αποπομπή του κ. Πατεράκη από το ΚιΝΙ και τα υπόλοιπα διαδικτυακά μέσα του Κινήματος (ομάδα εσωτερικής διαβούλευσης στο facebook και επίσημη σελίδα στο blogspot). Σε αυτό ο κ. Πατεράκης απάντησε με μια κατάπτυστη ανακοίνωση στην προσωπική του σελίδα όπου προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις εμφανίζοντας το μαύρο άσπρο ενώ ταυτόχρονα κατηγορεί το ΚιΝΙ πως αυτό προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα.

Ειστε ΕΚΘΕΤΟΣ κ. Πατεράκη και το ξέρετε! Καταλήγουμε δυστυχώς στο συμπέρασμα πως δρούσατε εντός του ΚιΝΙ όσο αυτό συμπορευόταν με δικές σας προσωπικές (;) πολιτικές επιδιώξεις και πως όταν δεν μπορέσατε να το αποτρέψετε από την καταδίκη του ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ, δώσατε αγώνα υπέρ πάντων για να το ζημιώσετε και να το διχάσετε με δόλιες πρακτικές που δεν αρμόζουν ούτε σε έναν ιατρό ούτε σε ένα μέλος της διαχειριστικής του κινήματος. Το ΚιΝΙ δεν διατίθεται να υπάρξει πολιτικός βατήρας κανενός! Η στάση σας των τελευταίων ημερών ακυρώνει ό,τι κι αν προσφέρατε στο παρελθόν, αφού πλέον είναι πασιφανές πως η προσφορά σας είχε ιδιοτελή κίνητρα.

ΝΤΡΟΠΗ κ. Πατεράκη! Ευχόμαστε την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του υποκριτικού σας ταλέντου στις μέλλουσες πολιτικές σας δραστηριότητες!

Παραδίδουμε στην κρίση του αναγνώστη την “αριστερίζουσα”, “αναρχοφασιστική”, “κομματικοποιημένη” και “μονομερή” ανακοίνωση του ΚιΝΙ καθώς και την κατάπτυστη, συκοφαντική και στρεψόδικη προσωπική δήλωση του κ. Πατερακη.

Η ανακοίνωση:
http://medkinima.blogspot.gr/2013/09/blog-post_28.html

Η δήλωση του κ. Πατεράκη αυτούσια και χωρίς ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ:

"Πριν από μια βδομαδα αποχωρησα από την διαχειριστικη ομαδα του ΚΙΝΙ λογω διαφωνιας σχετικα με την ανακοινωση καταγγελιας για τη δολοφονια του Παυλου Φυσσα διοτι η βια δεν εχει ονομα αλλα μονο ομπρελες! η κάθε μορφη βιας μπορει να οδηγησει στο εγκλημα και δεν εχει αλλοθι! Και η πολιτικη βια εξ ισου μπορει να οδηγησει στο πολιτικο εγκλημα! Δεν θελει πολύ! Μια στιγμη φτανει! Σημερα μπορει να ανηκει στη ΧΑ αυριο σε καποιο άλλο κομμα, συμμορια η ομαδα! Κανεις δεν εχει δικαιωμα να αφαιρει τη ζωη αλλου ανθρωπου! Ένα τυχαιο γεγονος ένα στημενο γεγονος η ότι άλλο είναι μπορει να προκαλεσει διαφωνιες και το ΚΙΝΙ σαν σκοπο του ειχε να ενωνει και όχι να χωριζει η να δημιουργει κάθε λογης διχασμους και αντιπαραθεσεις! Να κανει τους συναδελφους μας να σκεφτονται και να αγωνιζονται μακρυα από κομματα και ιδεολογιες γιατι στη δουλεια μας δεν χωρανε διακρισεις! Δεν μας ενδιαφερει που ανηκει ο κάθε ασθενης, τι κομμα ψηφιζει, τι ομαδα είναι, αν είναι κρατουμενος για φονο στις φυλακες η όχι, αν εχει λεφτα η όχι, αν είναι μαυρος η ασπρος, αν είναι μεταναστης η αυτοχθονας! Το ΚΙΝΙ ηταν υπερανω κάθε πολιτικης η οικονομικης σκοπιμοτητας (η μηπως όχι?) αποτελουμενο από ιατρους από ολες τις παραταξεις χωρις καμια διακριση περα από το να μεινει αχρωματιστο και να σεβεται και να υποχωρει ο ενας στις αποψεις του αλλου βαζοντας πανω απ όλα το λειτουργημα του ιατρου, τους ασθενεις, την υγεια! Ολοι γνωριζουν που ανηκω πολιτικα αλλα τετοια ειρωνια, υπονοουμενα ότι στηριζω τη ΧΑ, λασπη και συκοφαντια ειχα να ζησω παρα πολλα χρονια..… συνηθιζεις μαθαινεις…. βλεπεις «φιλους» να γινονται ξαφνικα εχθροι, να βγαζουν πολιτικο μισος όταν γνωριζουν σχεδον τα παντα, να σε κατηγορουν για εγκαθετο μετα από τοσους αγωνες… οι μασκες πεφτουν καποια στιγμη, ξεγυμνωνεσε και αρχιζεις να καταστρεφεις ένα δημιουργημα ετων που κανεις άλλος δεν ειχε καταφερει! Καποιοι δεν μπορουν να συγκατησουν τον φανατισμο τους, πουλανε φιλους για μια ιδεολογια που κανεις δεν πιστευει, ζουνε με φαντασματα και τα ανακαλουν οποτε χρειαστει! Μηπως τελικα καποιοι ζουνε 50 χρονια πισω? Μηπως δεν εχουμε ξεφυγει ακομα και τωρα από τον εμφυλιο? Και δεν εφταναν όλα αυτά μετα την αποχωρηση μου και όλες τις κατηγοριες (παντα με εμεσο τροπο για να μην γινονται αναφορες), ηρθε η διαγραφη σχολιων, αναρτησεων (μονοπλευρα νομιζω και παλι), η διαγραφη μου από την ομαδα του ΚΙΝΙ… τελικα καταληγεις στο ότι καποιοι δεν μπορουν να ξεπερασουν τον εαυτο τους, εξακολουθουν να είναι φανατισμενοι και περιμενουν τη στιγμη που θα χτυπησουν! Καποιοι καταφεραν να κανουν το ΚΙΝΙ άλλο ένα αριστερο κινημα που σκοπο κάθε άλλο παρα την ενοτητα εχερι σαν στοχο! Τελικα μηπως ο συνδικαλισμος χωρις κομματα είναι μονο μια αυταπατη για καποιους ρομαντικους? Και επειδη εγινε αναφορα στη διαγραφη της σελιδας του ΚΙΝΙ από το fb νομιζω ότι είναι δικαιωμα μου μια και κανεις άλλο δεν ασχοληθηκε με τη σελιδα για να εκφρασει δημοσια τις αποψεις του εδώ και ένα χρονο! Ολες οι αναρτησεις ηταν από το ηρακλειο και καμια από αθηνα αγαπητοι πρωην συναγωνιστες αλλα μαλλον ψαχνετε για να ριξετε και άλλη λασπη στο ονομα του φανατισμους σας που ειλικρινα δεν ξερω κατά ποσο σας κανει να ξεχωριζετε από την ΧΑ η άλλες δεολογιες! Οποιος επιθυμει από τη διαχειριστικη του ΚΙΝΙ φυσικα και μπορει να παρει θεση δημοσια! Να απαντησει! Θα το ηθελα πολύ αν και δεν εχω την ευχερεια λογου της ακρας αριστερας και πώς να δειχνω το ασπρο μαυρο και το μαυρο ασπρο! Απλα δειχνω το μαυρο μαυρο και το ασπρο ασπρο! Ο κοσμος και ο χρονος θα κρινει ολους μας!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου