Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

2η Πανελλαδική συναντηση ΚΙΝΙ


Αιθουσα Ιατρικού συλλόγου Αθηνών Σαββατο 5 Οκτωβρίου...

Αμεσοδημοκρατικά, χωρίς κομματικές παρωπίδες συζητάμε τα προβλήματα μας και προτείνουμε τρόπους διακδικησης των δικαιωμάτων μας.

Το ΚΙΝΙ είστε όλοι εσείς..
Δεν υπάρχουν εκπρόσωποι ουτε αρχηγοί...
Αν θελουμε να μην τα λέμε απλά μεταξύ μας, αλλά να προτείνουμε, να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε τα διικαιώματα μας ως νεοι ιατροί δεν μπορούμε να απουσιάζουμε.....



Σας προσκαλουμε στη 2η πανελλαδική συναντηση του Κινηματος Νέων Ιατρών που θα γίνει στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου 2013 στην Αιθουσα εκδηλώσεων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών - Σεβαστουπόλεως 113.

Ωρες εκδηλωσης:
Σάββατο 17:00-21:30
Κυριακή (εαν χρειαστεί) 10:00-14:00


Ειναι αναγκη μετά από 2,5 χρόνια από την ιδρυτική συνάντηση μας μεσα από την οποία δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη κοινότητα νεων ιατρών, με δυναμική παρουσία στους χώρους εργασίας και διεκδηκητικότητα στους δρόμους για τις ανάγκες των νεων συναδέρφων να ξαναπροσδιορίσουμε την πορεία του κινηματος μας μεσα από μια μεγάλη ανοικτή εκδήλωση σε όλους τους νεους συναδέρφους..
Μεσα σε αυτα τα 2,5 χρόνια μεγαλώσαμε και καταφέραμε να γινουμε η μεγαλύτερη ανεξάρτητη ομάδα νεων ιατρών, που στηριζόμενη στη λήψη αποφάσεων με τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας, κατάφερε από το πουθενα να φέρει επιτυχή αποτελέσματα σε αγώνες, μας γέμισε νέες εμπειρίες με τους τρόπους δράσης, αλλά μας έδειξε και τις αδυναμίες και τα όρια μας.

Δεν είναι σαφώς η πρώτη μας συναντηση, αφου στο μεσοδιάστημα οι δράσεις μας, αλλα και οι κατά τόπους και διαδικτυακές συναντησεις μας, έχουν οδηγήσει σε πληθώρα νεων αναγκών και προβληματισμών για το κινημα των νεων ιατρών και των τρόπων δράσης του.

Ειναι η ευκαιρία για ένα νεο μεγάλο ανοιγμα του ΚΙΝΙ στον ιατρικό κλάδο και στην κοινωνία και την συζήτηση εκ νέου από κοντά για όσα μας απασχολούν.
Καλουμε ως εκ τουτου όλα τα μέλη του κινηματος μας να βρεθούμε στην Αθήνα το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη για να συζητήσουμε από κοντά όσα μας απασχολούν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 17:00 – 19:30

1. Προβλήματα/προτάσεις των νέων ιατρών
ελλείψεις,
ιδιώτες ιατροί,
ανεργία,
μετανάστευση,
εκπαίδευση,
καθηκοντολόγιο,
έλεγχος παράπλευρων εισοδημάτων
έλεγχος οικονομικής διαχείρισης νοσοκομείων



Σάββατο 19:30 – 21:00


2. Η θέση του ΚιΝΙ στην κοινωνία
Το ΚΙΝΙ μέχρι σήμερα, αποτελεσματικότητα και ζητήματα λειτουργίας.
- τί θέλει ο κόσμος από το ΚιΝΙ,
- KINI και ακτιβισμός,
- σχέση με τους θεσμικούς φορείς
Προτάσεις για την ανάπτυξη του ΚΙΝΙ, άνοιγμα του ΚΙΝΙ στην κοινωνία και πως θα γίνει αυτό



Κάθε ομιλητής θα έχει τη δυνατότητα 3 λεπτης παρέμβασης, ώστε να μπορέσουν να μιλήσουν όσο το δυνατό περισσότεροι σε κάθε μια από τις 2 ενότητες. Θα τηρηθεί λίστα ομιλητών.

Οι θεσμικοί φορείς ή εκπρόσωποι τους που θα θελήσουν να παραβρεθούν, θα έχουν τη δυνατότητα αντίστοιχης παρέμβασης με τους υπόλοιπους καλεσμένους και μόνο όσον αφορά τις συγκεκριμένες θεματικές (δε θα γίνουν χαιρετισμοί)

Σε περίπτωση που θα διαπιστωθεί πως λόγω έλλειψης χρόνου δεν έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση πάνω σε κάποια από τις θεματικές η συζήτηση θα συνεχιστεί την Κυριακή το πρωί και δε θα γίνει υπέρβαση του χρόνου.

Το Σάββατο βράδυ θα ακολουθήσει φιλική έξοδος και γνωριμία των μελών.

Η συνάντηση είναι ανοιχτή σε όλους τους υγειονομικούς και σε όσους έχουν υγιή συνδικαλιστική δράση ή/και συλλογικούς ιατρικούς φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου