Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ενημέρωση από τη συνάντηση της Θεσσαλονίκης στο ΑΧΕΠΑ 17/7.2012:

Συμμετείχαν αντιπρόσωποι από 4 Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (ΑΧΕΠΑ, Ψυχιατρικό, Παπανικολάου και Λοιμωδών).


Αποφασίστηκε δρομολόγηση των διαδικασιών για έναρξη επίσχεσης εργασίας (και συνέχισή της στις κλινικές που έχουν ήδη ξεκινήσει) με απόσυρση των ειδικευομένων και από τις εφημερίες, μετά και την ενημέρωση όλων των κλινικών στα προαναφερθέντα νοσοκομεία.
Αναμένεται η θέση της ΕΝΙΘ και των λοιπών συλλογικών οργάνων μετά και την αυριανή συνέλευση στο Λοιμωδών.
Καλούμε αντιπροσώπους και από τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης: Γεννηματάς, Άγιος Δημήτριος, Άγιος Παύλος, ΙΚΑ Παναγία, Ιπποκράτειο να έρθουν σε επαφή με το ΚίΝΙ και να συμμετέχουν στην επόμενη συνέλευση οπότε και θα ανακοινωθεί επίσημα η έναρξη της κινητοποίησης.
Η καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών αποτελεί το μείζων ζήτημα αλλά δεν αποτελεί το μοναδικό λόγο της κινητοποίησής μας.
Νοσοκομεία υπό διάλυση, κατάργηση κλινικών, κλινών και θέσεων ειδικότητας, οριζόντιες μισθολογικές περικοπές και επισφαλείς εφημερίες, προστίθενται καθημερινά στη λίστα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.
Μετά και τη σημερινή συνάντηση του ΚίΝΙ στην Αθήνα, θα προχωρήσουμε σε αποστολή δελτίων τύπου για την ενημέρωση του κοινού ως προς τους λόγους που μας οδηγούν στην επίσχεση και για τα ειδικότερα αιτήματά μας προς τους αρμόδιους φορείς.
Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή, μπορούν να ενημερώσουν απαντώντας στην παρούσα ανάρτηση ή να αποστείλουν μήνυμα προς τη διαχειριστική ομάδα του ΚίΝΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου