Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Αποφάσεις συνέλευσης ΚιΝΙ Αθήνας 17/7/2012

Στη συνέλευση συμμετείχαν μέλη του κινήματος από 10 νοσοκομεία (Ευαγγελισμός, Αγία Όλγα, 7ο ΙΚΑ, Τζάνειο, Δαφνί, Νίκαια, Παίδων Πεντέλης, Ασκληπιείο Βούλας, Αμαλία Φλέμινγκ, ΚΑΤ) και ήταν η μαζικότερη του τελευταίου 6μήνου.

Στη Συντονιστική Συνέλευση του Κινήματος Νέων Ιατρών (ΚΙ.Ν.Ι.) Αθήνας την 17η Ιουλίου 2012, πάρθηκαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

1) Καταδικάζουμε την ανάρμοστη συμπεριφορά Επιμελητή ιατρού του νοσοκομείου Αγία Όλγα κατά ειδικευομένου, απειλώντας τον με πυροσβεστήρα, και οργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ίδιου νοσοκομείου την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012. Τόπος συνάντησης το κυλικείο του νοσοκομείου της Αγίας Όλγας, στις 11:30.

2) Στηρίζουμε τις αποφάσεις της συνέλευσης του Κι.Ν.Ι. Θεσσαλονίκης που έγινε νωρίτερα σήμερα για κινητοποιήσεις και κινούμαστε στο ίδιο πλαίσιο, δεδομένης όμως της δυναμικής που διαφαίνεται για τα νοσοκομεία της Αθήνας.

3) Από τη συζήτηση και τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων από τα νοσοκομεία, φάνηκε πως δεν υπάρχει γενικότερη δυναμική/διάθεση από τους ειδικευομένους για άμεση έναρξη δυναμικών επισχέσεων μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Ως εκ τούτου σαν ΚιΝΙ θα στηρίξουμε τις όποιες αποφάσεις παρθούν ατομικά ή συλλογικά στα νοσοκομεία της Αθήνας που έχουν δυναμική για κινητοποιήσεις, όσον αφορά απλήρωτες εφημερίες, κομμένες εφημερίες εν μέσω επισχέσεων και όποια άλλα ζητήματα υπάρχουν, οποιαδήποτε μορφή και αν έχουν αυτές.
Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε όμως ότι ουσιαστικές δυναμικές κινητοποιήσεις με συμμετοχή και πρακτική άσκηση πίεσης για τα ζητήματα αυτά, θα μπορέσουν να γίνουν μόνο από τον Σεπτέμβρη (όσο και αν οι παρευρισκόμενοι θα επιθυμούσαν κάτι πιο άμεσο έκριναν ότι δεν υπάρχει δυναμική επί του παρόντος).

4) Ταυτόχρονα στο μεσοδιάστημα αυτό σαν ΚιΝΙ θα συμβάλουμε με κάθε δύναμη στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συναδέλφων αλλά και του πληθυσμού ώστε οι κινητοποιήσεις από Σεπτέμβρη να έχουν δυναμική. Κατί τέτοιο μπορεί να γίνει με προκύρηξη στασεων εργασίας, επίσχεση από πρωινά ωράρια μοιρασμα φυλλαδίων, καταλήψεις ταμείων νοσοκομείων, διοικήσεων, δημοσιοποίηση σε ΜΜΕ των προβλημάτων κοκ
Στα πλαίσια της ευααισθητοποίησης συνδέλφων προγραμματίζουμε μετά την επόμενη συνάντηση μας έναρξη κύκλου συζητήσεων παρουσίασης του Κινημάτων νέων γιατρών σε κάθε νοσοκομείο.

5) Καλούμε ταυτόχρονα τους νέους γιατρούς στα νοσοκομεία, να προβούν είτε ατομικά είτε συλλογικά σε κινήσεις Νομικού χαρακτήρα για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών, καθώς και αυτών που περικόπησαν κατά τη διάρκεια προηγούμενων επισχέσεων εργασίας, και για την αύξηση των αποδοχών τους. Πρώτιστα κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και με τη μορφή ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στις διοικήσεις των νοσοκομείων (που έχουν άμεσο αποτέλεσμα λόγω εκδίκασης εντός 2μήνου). Στο ίδιο πλαίσιο υπήρξαν προτάσεις για μορφές κινητοποιήσεων (όπως με τη μορφή παροχής ιατρικής φροντίδας, με δεδομένη την επιτυχή παρουσία του κινήματος μας στο ιατρείο της  πλατείας συντάγματος προ έτους) έξω από το υπουργείο και άλλες. Οι προτάσεις αυτές αξιολογήθηκαν θετικά και θα επανεκτιμηθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης τους στην επόμενη συνάντηση.

6) Καλούμε σε πρώτη κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Υγείας στο τέλος του μήνα Αυγούστου, για την προάσπιση του συστηματος υγείας και την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας και του μισθού του νέου γιατρού που θα περικόβεται εκ νέου, οδηγώντας σε οικονομική εξαθλίωση, ταυτόχρονα με τις πολύμηνες καθυστερήσεις δεδουλευμένων.

7) Στηρίζουμε με την παρουσία μας το Συντονιστικό νοσοκομείων, που θα πραγματοποιηθεί στον Ευαγγελισμό, την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012, στις 14:30.

8) Αποφασίστηκε επόμενη συνάντηση του κινήματος νέων ιατρών Αθήνας την Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 στις 20:00, για τον συντονισμό των επερχόμενων κινήσεων και περαιτέρω παραγωγική συνεργασία προς εξεύρεση εφικτών λύσεων στα προβλήματα των νέων γιατρών, οι οποίοι ως λειτουργοί υγείας έχουν δικαίωμα στην έγκαιρη αμοιβή τους και στην αξιοπρέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου