Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Να κινητοποιηθούν τα συνδικαλιστικά όργανα για όσα έγιναν


Αθήνα, 16 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΣ: Διοίκηση Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας  Κωνσταντοπούλειο – «Η Αγία Όλγα»
Δ/ντή Ιατρικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Ν.Ι. Κωνσταντοπούλειο – «Η Αγία Όλγα»
Δ/ντη Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής Γ.Ν.Ν.Ι. Κωνσταντοπούλειο – «Η Αγία Όλγα»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος
                              Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά
                              Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
                              Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών
                              Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν.Ν.Ι. «Η Αγία Όλγα»

ΘΕΜΑ: Εξέταση επίθεσης Επιμελητή εναντίον Ειδικευόμενου Ιατρού και πειθαρχική παραπομπή του πρώτου

Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες,

            ενημερωθήκαμε αναλυτικά από αυτόπτες μάρτυρες σχετικά με την επίθεση του κου Κοκολάκη Ιωάννη, Επιμελητή Β΄ της ΩΡΛ Κλινικής του Γ.Ν.Ν.Ι. Κωνσταντοπουλείου – «Η Αγία Όλγα» εναντίον του κυρίου Νάσιου Ιωάννη, Ειδικευόμενου Ιατρού στην ΩΡΛ.
            Ο Σύλλογος Ειδικευομένων Ιατρών του ΓΝΑ «ο Ευαγγελισμός» προσφέρει την έμπρακτη συμπαράσταση του, ηθική και νομική, στο συνάδελφο Ειδικευόμενο Ιατρό κύριο Νάσιο Ι., ο οποίος όχι μόνο υπέστη τρομοκρατία και εκβιασμό κατά την δήλωση άσκησης του νομίμου δικαιώματός του στην επίσχεση εργασίας για τα παρανόμως καθυστερούμενα δεδουλευμένα εφημεριών, αλλά έπεσε επιπλέον θύμα δολοφονικής επίθεσης εναντίον του με τη χρήση αυτοσχέδιου όπλου.
            Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης των νομίμων δικαιωμάτων των Ειδικευομένων Ιατρών και τονίζουμε ότι η παρεμπόδιση αυτή επιφέρει σοβαρές ποινικές ευθύνες. Όσον αφορά τον τραυματισμό του συναδέλφου κυρίου Νάσιου Ι. και των παρευρισκόμενων από τη θηριώδη επίθεση του κου Κοκολάκη, αντιλαμβανόμαστε όλοι σαφώς ότι καθιστά την παρουσία του εν λόγω επιμελητή στο Γ.Ν.Ν.Ι. Κωνσταντοπούλειο – «Η Αγία Όλγα» λίαν επικίνδυνη για τη δημόσια Υγεία και ταυτόχρονα προσβλητική για την εικόνα του Ιατρικού Λειτουργήματος.
            Καλούμε την Διοίκηση του νοσοκομείου, καθώς και τα Συλλογικά Συνδικαλιστικά Όργανα να εξετάσουν άμεσα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε το επεισόδιο, και στη συνέχεια να αποδώσουν πειθαρχικές ευθύνες, εκεί που αυτές αναλογούν.

Ο Σύλλογος Ειδικευομένων Ιατρών του ΓΝΑ «ο Ευαγγελισμός»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου