Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

Οι  θέσεις επικουρικών ιατρών που προκηρύχθηκαν στις 2 Μαΐου,  με  2 μήνες καθυστέρηση ,είναι λιγότερες από αυτές της προηγούμενης προκήρυξης (22/10/2010). Στην συγκεκριμένη ήταν 500 ενώ στην προηγούμενη προκήρυξη ήταν περίπου 1200.

Φυσικά οι μισές ήταν  ήδη κατειλημμένες και δεν προκηρύχθηκαν για να καλύψουν πραγματικές ανάγκες νοσοκομείων π.χ. δεν γίνεται στην Βέροια πριν 1 μήνα να προκηρύσσονται 3 θέσεις για ιατρική βιοπαθολογία και τώρα να προκηρύσσουν άλλη μια για επικουρικό.

Στην Κω - Κάλυμνο προκηρύχθηκαν 1 θέση επικουρικού καρδιολόγου και μικροβιολόγου αντίστοιχα ενώ τον Φεβρουάριο είχαν ήδη γίνει κρίσεις  για τις αντίστοιχες θέσεις για επιμελητές Β. Σκεφτείτε ότι το κάθε νοσοκομείο είχε στείλει τις ανάγκες για επικουρικούς πριν τον Μάρτιο ,το υπουργείο τα ακύρωσε όλα και  ζήτησε  για 2η φορά από τα νοσοκομεία χαρτί για επικουρικούς ,οπότε λογικά γνώριζαν τις πραγματικές ανάγκες.

Είναι γνωστό για να διοριστείς στο δημόσιο, επικουρικός η μόνιμος, χρειάζεσαι " γνωριμίες". Όταν έδωσα τα χαρτιά μου για την θέση επιμελητή Β στο νοσοκομείο της Κω   ακόμα και γιατροί μέσα από το νοσοκομείο με παρότρυναν να βρω ένα καλό πολιτικό "μέσο".

 Τα επικουρικά δεν εξαγγέλλουν αν θα τα σταματήσουν κάποια στιγμή ή θα τα προκρίνουν ως μοναδικό τρόπο πρόσληψης στο δημόσιο σύστημα υγείας. Τις προσλήψεις τις έχουν μειώσει. Από εξαγγελίες προ έτους ότι εξαιρείται η υγεία και η παιδεία περάσαμε στο  πάγωμα προσλήψεων στο 1 προς 5 συν ότι Λοβέρδος δήλωσε στη βουλή στις 15 Απριλίου πως προτείνει για 2 χρόνια 0 προς 5.

Στον ιδιωτικό τομέα (βλ. ιδιωτικές κλινικές ,όπου κι εκεί χρειάζεσαι γνωριμίες οι αμοιβές δεν είναι καθόλου καλές) με το θέμα των ταμείων είναι καταδικασμένος.

Η μόνη διέξοδος είναι η φυγή στο εξωτερικό αλλά όταν έχεις οικογένεια οι αποφάσεις παίρνονται δυσκολότερα.

Ερωτώ για ποιο λόγο  :
1)   Καθυστέρησαν κατά 2 μήνες οι προκηρύξεις και μειώθηκαν κατά μεγάλο ποσοστό οι θέσεις των επικουρικών ιατρών στην επαρχία.
2)   Η προκήρυξη των επικουρικών στην Αθήνα δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου