Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Προτεινόμενο Σχέδιο Δράσης κατά των αποικιακών συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ και των Σούπερμαρκετ Υγείας.

1.  Καμία σύμβαση κανενός με τον ΕΟΠΥΥ, και μετά από ΓΣ, που θα προκληθούν από τις έστω μειοψηφίες που θα πετύχουμε στα καινούρια ΔΣ, εξάντληση αυστηρότητας των πειθαρχκών μέτρων για αυτούς που θα  παραβιάσουν το εμπάργκο μας στον ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα ενημέρωση του κόσμου για το αδιέξοδο της εμπλοκής τού καθενός μας στα γρανάζια ενός νέου μπαταξή ΟΠΑΔ.

2.  Βασική προϋπόθεση για να πειστεί ο κόσμος για το (1), μια και η πειθώ είναι πάντα προτιμότερη από τη βία των πειθαρχικών μέτρων, είναι να απαιτήσουμε και να πάρουμε ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ συνταγογράφηση,
ελεγχόμενη από πρωτόκολλα, που κατόπιν πρότασης των κατά ειδικότητα Εταιρειών, από ένα διευρυμένο ΠΙΣ (συμβατικά μέλη Συν. ΠΙΣ + μέλη των ΔΣ των Συλλόγων) θα συνταχθούν και θα ανανεώνονται. Έτσι τα Ταμεία/ΕΟΠΥΥ θα εξοικονομήσουν πολλά από τα κερατιάτικα που τώρα πληρώνουν και λογικά θα είναι ευχαριστημένοι. Ξέρω ότι δεν έχουμε στην απέναντι μεριά (Λοβέρδος) σοβαρούς ή έστω έντιμους ανθρώπους. Προτείνω να τον νουθετήσουμε με καταλήψεις στη φωλιά του στην Αριστοτέλους, στις ΥΠΕ, στα κεντρικά του ΙΚΑ, οπουδήποτε η Χούντα πονέσει μέχρι να δώσει αυτό που και θέμα επιβίωσης είναι για πολλούς και στα Ταμεία/ΕΟΠΥΥ οικονομία θα κάνει.Όσες απεργίες και να κάουμε δεν θα ιδρώσει το αυτί του, χέ***κε κι αυτός κι όλη η Συμμορία Παπανδρέου για την ταλαιπωρία του κοινού, χρειάζεται κάτι που θα τους φοβίσει, όπως το Φεβρουάριο, όταν με την ημι-κατάληψη του Υπουργείου ο "εκτελεστής" έχασε τελείως την ψυχραιμία  του κι αυτός και όλη η Χούντα.

 3.  Για να αποφύγουμε το dumping μεταξύ συναδέλφων, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤΑΔΕΣ, με μέριμνα των Συλλόγων (γιατί υπάρχουν διαφορές κατά τόπους) να συνταχθούν κατάλογοι ελάχιστων αμοιβών, κατά ειδικότητα και πράξεις. Πρώτα να συνεννοηθούν οι γιατροί της κάθε ειδικότητας και ΓΣ του τοπικού Συλλόγου να εγκρίνει τους τελικούς καταλόγους. Κι από κει και πέρα, ο ΕΟΠΥΥ ή ό,τι άλλο ας αποφασίσει τι του περισσεύει για να αποζημιώνει τους ασφαλισμένους του. Κατά των γιατρών που θα δουλεύουν σε σούπερμάρκετ ιατρικής και θα αμείβονται κάτω από τις κατώτερες τιμές, και κατά των μπόσηδών τους οι τοπικοί Σύλλογοι, αλλά και αυτόνομα ομάδες συναδέλφων, όπου οι Τραπεζοτσολιάδες θα ελέγχουν πιθανώς τους Συλλόγους πλήρως, να κινούνται με κάθε ένδικο και ψυχολογικό μέσο πίεσης, λογικά θα μπορούμε να τους αφαιρούμε την άδεια άσκησης και λειτουργίας. Θα μπορούμε επίσης να τους διαπομπεύσουμε με δημοσίευση των ονομάτων τους και των πρακτικών υποβάθμισης της παρεχόμενης Ιατρικής που θα ασκούν. Πολύ βοηθητικό θα ήταν μια απόφαση του ΠΙΣ, αλλά όλοι ξέρουμε ότι δύσκολα θα πλειοψηφήσουμε εκεί. Εναλλακτικά υπάρχουν οι κατά ειδικότητα Εταιρείες, όπου μπορούμε να πετύχουμε καταλόγους ελαχίστων αμοιβών, με πανελλήνια ισχύ.

4.  Για εφαρμογή του (3) χρειαζόμαστε νομική βοήθεια. Ας απευθυνθούμε στον ΙΣΑ, που έχει οργανωμένη νομική υπηρεσία και θα δίνει τουλάχιστον συμβουλές για τις αναγκαίες ενέργειες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου