Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ – ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ

 Λίστες αναμονής για την έναρξη ειδικότητας. Το υπουργείο αποφάσισε να τις καταργήσει εν μια νυκτί. Δυστυχώς ξέχασε ότι δεν είμαστε μόνο αριθμοί σε καταλόγους νοσοκομείων και νομαρχιών.

    Είμαστε γιατροί με άδεια άσκησης επαγγέλματος, ίδια με αυτή των διευθυντών, των λοιπών συναδέλφων. Αξιολογηθήκαμε με ατελείωτες εξετάσεις στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Εργαστήκαμε ως αγροτικοί γιατροί προσφέροντας τις υπηρεσίες μας με ανύπαρκτα μέσα, προσπαθώντας για το καλύτερο στις πλέον αντίξοες συνθήκες. Κάποιοι από μας έχουν ήδη ολοκληρώσει τμήμα της ειδικότητάς τους, μετά από πολυετή αναμονή στις περίφημες λίστες. Με ατελείωτο κόπο, ατελείωτες εφημερίες, ατελείωτο άγχος. Σε νοσοκομεία που υπολειτουργούν. Χωρίς υλικά, χωρίς τεχνολογικά μέσα, με πολλές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.


    Και τώρα εξετάσεις για την έναρξη ειδικότητας; Το ΚΕΣΥ (ξανα) προτείνει, το υπουργείο διαψεύδει ,θεσμοθετεί ωστόσο επιτροπή εκπαίδευσης.

    ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ! Χωρίς κανέναν απολύτως διάλογο.

Σε μια χρονική στιγμή που το ΕΣΥ κυριολεκτικά καταρρέει, ο φόρτος εργασίας έχει αυξηθεί κατακόρυφα, το υπουργείο δίνει λύσεις... Συγχωνεύει νοσοκομεία και παγώνει τους διορισμούς. Προς όφελος τίνος; Σίγουρα όχι του ασθενούς..

Αντί το υπουργείο να δώσει αξιόπιστες λύσεις στα σοβαρότατα προβλήματα που ταλανίζουν τα νοσοκομεία, βρίσκει την ώρα για δηλώσεις τύπου ‘υλικά υπάρχουν’! Βρίσκει την ώρα για σχηματισμούς επιτροπών εκπαίδευσης ειδικευόμενων! Μήπως επιτροπών εξόντωσης ειδικευόμενων?
ΆΛΛΗ ΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ;

    Υπάρχει πλεόνασμα γιατρών είναι η απάντηση.  Αλήθεια κε. Υπουργέ, ρωτήσατε τους κατοίκους της επαρχίας πόσο ασφαλείς νιώθουν; Πόσο ασφαλείς νιώθουν άραγε στη Δ. Μακεδονία χωρίς παιδιατρική κλινική;
     Αυτός ο εμπαιγμός πρέπει και θα σταματήσει εδώ.

Απαιτούμε πλήρη απόσυρση του προσχεδίου και έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση, Διάλογο στον οποίο θα συμμετέχουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
Απαιτούμε σεβασμό στα πτυχία μας, στην πολυετή προσπάθεια  και προσφορά μας με μισθούς πείνας...

ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου