Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Στόχοι και επιδιώξεις του ΚΙΝΙ

Συνάδελφοι,
Όποιος συμφωνεί με το πλαίσιο όπως αυτό δημιουργήθηκε από το πανιατρικό μέτωπο στην κατάληψη του Υπουργείου Υγείας και με την πλατφόρμα αιτημάτων της παναττικής συνδιάσκεψης της 16ης Απριλίου αυτόματα είναι μέλος του κινήματος.

Επιδιώκουμε την ενημέρωση, και τον διάλογο, όχι ως αυτοσκοπό όμως. Το ζητούμενο είναι, η άμεση  και αποτελεσματική αντίδραση, σε οτιδήποτε γίνεται  καθημερινά.

Πολλοί συνάδελφοι, γράφουν  και σχολιάζουν σε παρέες, σε καφετέριες, με τους δικούς τους, μεταφέροντας σκέψεις, ακόμα και στον τοίχο τους στο FB. Το παράδοξο είναι, πως αυτός όλος ο κόσμος, επί της ουσίας, αρνείται να καταθέσει τις σκέψεις και απόψεις του, στην κοινή προσπάθεια, τις κρατάει για τον εαυτό του, ή την παρέα του. Λες και αυτό που μετράει περισσότερο είναι το copyright μιας ιδέας κι όχι  η συνάντησή της με την πράξη και την αποτελεσματικότητα.

 Ακούγονται και γράφονται σωστά πράγματα, αλλά  στα…μουλωχτά, αποσπασματικά και χωρίς συνέχεια, χωρίς να εξελίσσονται σε πράξεις.  Λες και ζούμε σε καθεστώς παρανομίας, λες και δεν είμαστε πεισμένοι όλοι για την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητα του κοινού μας εγχειρήματος, λες και φοβόμαστε πως κάποιοι  θα μας χρησιμοποιήσουν για ίδιον ή κομματικό όφελος. Υπάρχει φόβος δημόσιας έκφρασης κι  αυτό μας κάνει αυτόματα αναποτελεσματικούς..

Στόχος είναι να υπάρξει κοινή γλώσσα και να δρούμε ταχύτατα και αντανακλαστικά σε όποιους μας προκαλούν ή παραπληροφορούν την κοινή γνώμη για αποκατάσταση της αλήθειας. Σε συνθήκες πολέμου όπως έχουμε σήμερα, δεν έχεις την πολυτέλεια και την άνεση χρόνου, να  διαλογίζεσαι φιλοσοφώντας, ή αναζητώντας τις διαφορετικότητες σε ζητήματα δευτερεύοντα. Μάχεσαι και ταυτόχρονα οργανώνεσαι. Δεν έχουμε δυστυχώς ούτε το παρελθόν, ούτε την εμπειρία να μας έβρισκε η μάχη προετοιμασμένους. Ζούσαμε σε ένα σύννεφο προσδοκιών και εφησυχασμού και τώρα καλούμαστε να πολεμήσουμε.

 Όλα όσα γράφονται, δεν είναι για ιδιωτική κατανάλωση, αφορμή για  να ‘’την πούμε’’ στον Α ή να κριτικάρουμε (δεικτικά μάλιστα μερικές φορές) τον Β. Η διαδικτυακή μας παρουσία, δεν μπορεί να αποτελεί άθροισμα μονολόγων. Είναι   ο οπλισμός μας, για να τα επικοινωνήσουμε με τους υπόλοιπους που δεν ασχολούνται, που δεν ξέρουν, που έχουν στρεβλή ενημέρωση, στο νοσοκομείο μας, στον περίγυρό μας. Αυτή η καθημερινή αμφίδρομη σχέση του Κινήματος (των μελών του) με την κοινωνία, θα μας καθιστά πάντα επίκαιρους και αποτελεσματικούς. Σκεφτείτε τόσα που γράφονται να είναι μόνο μεταξύ μας. Δεν έχει νόημα!

Δημιουργήσαμε την διαδικτυακή ομάδα για το λόγο αυτό! Συμμετοχή από όλη την Ελλάδα πχ Πατεράκης από Κρήτη, Θεοδωρίδης από Θεσσαλονίκη και όποιος άλλος επιθυμεί μπορεί να γίνει μέλος για να γράφει Δελτία Τύπου όπου θα αποστέλλονται e-mails σε ΜΜΕ & blogs.

 Όταν ανακοινώσαμε τα αποτελέσματα της τελευταίας συνάντησης και το κείμενο που δώσαμε στον ΙΣΑ η επισκεψιμότητα στο blog εκτινάχθηκε στα ύψη!
Δεν είναι αυτοσκοπός αλλά επιτυχία για μένα όποιος έχει τις ίδιες ανησυχίες με εμάς να βρει βήμα όπου θα εκφράσει τις απόψεις του. Οτιδήποτε συλλογικό έχει περισσότερες πιθανότητες να πετύχει!

Συμπέρασμα; Χρειαζόμαστε έργο όχι από λίγους αλλά από πολλούς αν όχι από όλους!

Σε αυτόν το αγώνα δεν περισσεύει κανείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου