Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚιΝΙ: Απαράδεκτη δήλωση Πολάκη περί διεφθαρμένων Ιατρών του ΕΣΥ: ατυχής γραφικότητα ή στρατηγική σκοπιμότητα;


Οργή ανάμεσα στους νέους Ιατρούς έχει προκαλέσει η απαράδεκτη δήλωση του κ. Πολάκη πως το 80% των υφισταμένων του είναι διεφθαρμένοι. Αναζητώντας ο καθένας μας ανά δεκάδα φίλων συναδέλφων τους οχτώ βρώμικους ομολογουμένως δυσκολευόμαστε να τους εντοπίσουμε. Ο υπουργός λοιπόν ωφείλει είτε να κατονομάσει είτε να ανασκευάσει την προσβλητική αυτή δήλωση.

Το ΚιΝΙ δεν συνηθίζει να ασχολείται και να σχολιάζει τις συνήθεις γραφικότητες του κου Πολάκη προτιμώντας να εστιάζει στην ουσιαστική λειτουργία των υπηρεσιών Υγείας. Δυστυχώς, για την συγκεκριμένη δήλωση αντιλαμβανόμαστε πως υποκρύπτει συγκεκριμένη στρατηγική επιλογή τόσο ως προς τον χρόνο έκφρασής της όσο και ως προς το περιεχόμενό της. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια μιντιακή εκστρατεία λάσπης κατά των Ιατρών του ΕΣΥ άλλοτε ως τεμπέληδων και άλλοτε ως διεφθαρμένων φακελάκηδων λίγο πριν την ψήφιση νόμων που θίγουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Έτσι και αυτή την φορά βρισκόμαστε στις παραμονές της κατάθεσης στην βουλή της “μεταρύθμισης” του χρόνου εργασίας των Ιατρών του ΕΣΥ. Με δικαιολογία την καταδίκη της Ελλάδας εξαιτίας της υπερεργασίας των Ιατρών του ΕΣΥ, έρχεται νομοσχέδιο – ολετήρας που ενσωματώνει ό,τι πιο αντιδραστικό ως προς την ελαστικοποίηση της εργασίας και που οδηγεί σε ακραία εντατικοποίηση αυτής, με καταστροφικές συνέπειες για τους ασθενείς και την ποιότητα φροντίδας υγείας που λαμβάνουν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ αλλά και για τους ίδιους τους Ιατρούς. Αντί λοιπόν για την ουσιαστική “θεραπεία” που δεν είναι άλλη από την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού με αποτέλεσμα την ελάφρυνση του κατα κεφαλήν φόρτου εργασίας, προωθείται μια υποκριτική μεθόδευση κατακερματισμού του φόρτου εργασίας αυτού στις ίδιες πάλι πλάτες, με “αναγκαίες συνέπειες” την κατάχρηση μιας ιδιώνυμης εφημέρευσης ετοιμότητας που δεν προσμετράται ως χρόνος εργασίας (εισάγωντας έτσι το ακραίο νεοφιλελεύθερο τέχνασμα του “ενεργού” και “ανενεργού” χρόνου εργασίας) και περαιτέρω επέκτασης της κατά τόπους ήδη εφαρμοζόμενης αντιεπιστημονικής “εφημερίας τομέα”.

Ενημερώνουμε τον κ. Πολάκη πως ούτε το ΚιΝΙ στο συνολό του ούτε οι νέοι Ιατροί, ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι του ΕΣΥ, που συμμετέχουν σε αυτό θα σκύψουν το κεφάλι ως ένοχοι κάποιου προπατορικού αμαρτήματος. Τέτοιες κακοήθεις μεθοδεύσεις και επικοινωνιακά τεχνάσματα επιστρέφονται στον δημιουργό τους ως ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ!

Αν ο κος Πολάκης έχει την εντύπωση, από προσωπική του εμπειρία, πως προΐσταται 8 διεφθαρμένων ανά δεκάδα υφισταμένων του, του συνιστούμε ανεπιφύλακτα να αλλάξει παρέες. Αν πάλι έχει σαφή στοιχεία, δεν έχει παρά να επιβάλει την κάθαρση. Αν ενδεχομένως διαπιστώνει και συμβιβάζεται με αυτό, τότε φέρει ακέραια την ευθύνη της διαφθοράς υπό την διοίκησή του.

Επειδή γνωρίζουμε πως τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει:
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση ανάκληση της προσβλητικής και συκοφαντικής αυτής δήλωσης και την συγγνώμη του “συναδέλφου” υπουργού!

ΚΙΝΙ – ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου