Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Νέο επεισόδιο βίας κατά Ιατρού σε Δημόσιο Νοσοκομείο


Για μια ακόμα φορά εφημερεύων Ιατρός σε Δημόσιο Νοσοκομείο γίνεται θύμα άγριας επίθεσης και ξυλοδαρμού από “θερμόαιμο” συνοδό, εν ώρα άσκησης των καθηκόντων του. Τόπος το τμήμα Επειγόντων του ΓΝ Πατρών Άγιος Ανδρέας. Αφορμή, πως υπήρξε αναμονή στην εξέταση λόγω της ανάγκης παρουσίας του Ιατρού στην κλινική ευθύνης του.

Το περιστατικό θα προκαλούσε μόνο λύπη αν δεν ήταν τελευταίο σε μια σειρά αναρίθμητων παρόμοιων περιστατικών τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς προκαλεί ΟΡΓΗ:
Οργή για την συνεχιζόμενη έκθεση του σκληρά εργαζόμενου υγειονομικού προσωπικού σε απαράδεκτο κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά τους.
Οργή για την αδιαφορία – ή και συχνά προσπάθεια υποβάθμισης των γεγονότων – από πολλές διοικήσεις των Δημόσιων Νοσοκομείων στον χώρο των οποίων συμβαίνουν αυτά, εναντίον των δικών τους εργαζομένων και εις βάρος των υπηρεσιών που προσφέρουν στην Δημόσια Υγεία.
Οργή για την στάση των Αρχών που, ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι, “ρίχνουν το μπαλάκι” στον εργαζόμενο – θύμα, να βρει το κουράγιο μετά το ξυλοφόρτωμα να αναζητήσει μόνος τα ένδικα μέσα ώστε να υπερασπιστεί το δικό του δικαίωμα στην υγεία.
Οργή για την συνεχιζόμενη απροθυμία, έως πλήρους αδράνειας, του Υπουργείου να προστατέψει επιτέλους τους λειτουργούς του, τους δομικούς λίθους του αγαθού της Δημόσιας Υγείας που προασπίζεται και εγγυάται.

Το ΚιΝΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ απερίφραστα κάθε επεισόδιο βίας εναντί
ον συναδέλφων Ιατρών και ΑΠΑΙΤΕΙ την νομική και κάθε άλλη απαραίτητη αρωγή της Διοίκησης του Νοσοκομείου προς τον συνάδελφο. Το ΚιΝΙ ΑΠΑΙΤΕΙ να δωθεί άμεση θεσμική λύση στο αυξανόμενο πρόβλημα της προστασίας των σκληρά εργαζόμενων νοσοκομειακών Ιατρών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου