Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Στήριξη στον Ιατρό Μανόλη Μεραμβελιωτάκη, ενάντια σε κάθε απόπειρα τρομοκράτησης και φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης.


Η σταθερή πολιτική επιλογή της διάλυσης του ΕΣΥ από τις τελευταίες διοικήσεις του Υπουργείου Υγείας και οι αυταρχικοί χειρισμοί για την επικράτηση αυτής της στρατηγικής φαίνεται πως περνούν σε νέα φάση ακόμη μεγαλύτερης έντασης ελπίζοντας επιτέλους να υπερνικήσουν την αντίσταση της πληττόμενης κοινωνίας.
Όπως έχουμε καταγγείλει και στο παρελθόν, η αποψίλωση των Κέντρων Υγείας από ιατρικό και λοιπό προσωπικό είναι μια από τις τακτικές που είδαμε να εξελίσσονται τα τελευταία χρόνια με στόχο την λειτουργική αποδυνάμωσή τους, την απαξίωσή τους από την τοπική κοινωνία και εν τέλει την αδιαμαρτύρητη συγχώνευση ή το κλείσιμο και την αλλαγή ρόλου των δομών αυτών και στα χαρτιά (αφού η de facto αλλαγή θα έχει επέλθει σταδιακά ως “αναγκαιότητα”). Σε ολόκληρη την επικράτεια, στην αγροτική Ελλάδα, υπάρχουν αφηγήσεις για Κ.Υ. χωρίς επιμελητές σε εφημερία, εντελώς κλειστά σε εφημερίες, χωρίς εξοπλισμό, χωρίς υλικά, χωρίς, χωρίς... μια ατέλειωτη ιστορία απογύμνωσης και εγκατάλειψης.
Ο Ιατρός Μανόλης Μεραμβελιωτάκης του Κ.Υ. Μοιρών εξέφρασε δημόσια την ανησυχία του για τα φαινόμενα αποδυνάμωσης του Κ.Υ. και την πιθανή κατάληξη στην πλήρη απώλεια της λειτουργίας του ως εφημερεύουσα δομή ουσιαστικής, δημόσιας, πρωτοβάθμειας φροντίδας υγείας καλώντας την τοπική κοινωνία σε εγρήγορση ώστε να μην επιτραπεί κάτι τέτοιο. Δεν θα περιμέναμε την Διοίκηση να συμφωνήσει, έστω υποκριτικά, με τις ανησυχίες του κου Μεραμβελιωτάκη και τις δικές μας. Δεν θα μας ξάφνιαζε ακόμα ακόμα και μια απόπειρα προσωπικής απαξίωσης του “ταραξία” μέσα από ΜΜΕ και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπως μας είχε συνηθίσει ο προηγούμενος υπουργός που επιδόθηκε με περισσό ζήλο σε αυτές τις τακτικές. Φαίνεται όμως πως οι δημοκρατικές ευαισθησίες έχουν την τιμητική τους στον χώρο της Δημόσιας Υγείας: ο κος Μεραμβελιωτάκης κλήθηκε σε απολογία για “διασπορά ψευδών ειδήσεων και απόπειρα δημιουργίας πανικού”! Πρόκειται για στιγνό εκβιασμό και πρωτοφανή απόπειρα ποινικοποίησης της αντίθετης άποψης (προς παραδειγματισμό άλλων;): όποιος αντιδρά δημόσια στην πολιτική διάλυσης του ΕΣΥ θα διώκεται!
Το ΚιΝΙ εκφράζει την πλήρη στήριξή του στον Ιατρό Μανόλη Μεραμβελιωτάκη και διαμηνύει στους επίδοξους τρομοκράτες και φιμωτές της επιστημονικής μας υπόστασης και ελεύθερης άποψης τα εξής:
  • Δεν πρόκειται να κρυφτούμε πίσω από κούφιες λευκές ποδιές σαν υπάκοα σχολιαρόπαιδα!
  • Δεν θα σιγήσουμε μπροστά στον αυταρχισμό σας!
  • Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στον επιχειρούμενο εκβιασμό!
  • Δεν θα εγκαταλείψουμε τους δοκιμαζόμενους ασθενείς μας στις άγριες διαθέσεις των πραγματικών, κρυφών σας εντολέων!
Όραμά μας και διαρκές αίτημα παραμένει η ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου