Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Αποτελέσματα συνάντησης ΚιΝΙ Αθήνας 17/01/2014.

Το Κίνημα Νέων Ιατρών έπειτα από συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν την Ιατρική (και όχι μόνο) κοινότητα κατέληξε στα εξής:

1. Καταδικάζουμε το πλαφόν στη συνταγογράφηση. Θεωρούμε απαράδεκτη τη χρήση πλαφόν που θίγει ασθενείς, γιατρούς και την υγεία γενικότερα.

2. Είναι φανερό ότι επαληθεύτηκαν οι παλαιότερες θέσεις του ΚιΝΙ για τον ΕΟΠΥΥ - δεν πιστεύαμε ότι θα λειτουργήσει σωστά, όπως και αποδεικνύεται με τα τελευταία γεγονότα. Θεωρούμε ότι τώρα για τους ίδιους λόγους δε θα έπρεπε να υπάρχει ΠΕΔΥ. Επίσης είναι απολύτως αναγκαίο στο διάλογο για την ΠΦΥ να συμμετάσχουν και οι νέοι γιατροί, τους οποίους αφορά σε μεγάλο ποσοστό. 

3. Το ΚιΝΙ θα κάνει προσπάθεια σύνταξης ενός προσχεδίου υγείας που θα αφορά και την ΠΦΥ για να συζητηθεί στο Κίνημα τις επόμενες μέρες. 


4. Το ΚιΝΙ Αθήνας θα συναντάται τη δεύτερη Δευτέρα κάθε μήνα στο κυλικείο του Νοσοκομείου Σωτηρία στις 7 μμ. Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη. (Επόμενη συνάντηση 10/02/2014)
Μέσα στο κλίμα των τεκταινόμενων των τελευταίων μηνών, η συμμετοχή και οι νέες ιδέες είναι η μαγιά που θα πάει το Κίνημα στο επόμενο βήμα. Σας περιμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου