Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Συμπεράσματα από τη συναντηση με τον ΥΥΚΑ από το μέλος του ΚΙΝΙ και εκλεγμένο με τους ανεξάρτητους ειδικευόμενους στην ΟΕΝΓΕ Νικήτα Νανίδη


Η σούμα από τα όσα κράτησα από τη σημερινή συνάντηση της ΟΕΝΓΕ με τον υπουργό Υγείας:
1.Δεν έχουμε λεφτά. Αν δεν έχουμε να προτείνουμε τρόπους νέας οικονομίας στην Υγεία, δεν έχει νόημα να μιλάμε οι Ιατροί με το υπουργείο.
2.Θα κλείσουν οπωσδήποτε αρκετά νοσοκομεία. Τα κριτήρια γι αυτό είναι εντελώς στον αέρα, και πιθανώς να περιλαμβάνουν επιχειρήματα του στυλ "ένας φίλος μου μου είπε ότι το τάδε νοσοκομείο δεν είναι καλό".
3.Το σύστημα πληρωμής εφημεριών πιθανώς να αλλάξει στο παλιό (μαζί με τη μισθοδοσία) από 1/1/14.
4.Ακόμα (!) ψάχνουν τρόπο να πληρώσουν τις εφημερίες πριν τον 10/12.
5.Η μόνη υπεύθυνη πρόταση στο αναγνωρισμένο πρόβλημα των 1.500.000 αναφάλιστων είναι τα ιατρικά vouchers που τεθούν σε ισχύ σε 2 εβδομάδες (που κατά τη γνώμη μου θα μας οδηγήσουν σε νέα εποχή ιατρικών σφαλμάτων)
6.Σε ερώτηση για τα κίνητρα που σχεδιάζει το υπουργείο για να κρατήσει τους νέους γιατρούς από το να μεταναστεύσουν, η υπεύθυνη απάντηση ήταν "άμα είναι καλύτερα έξω, εμείς τί να κάνουμε, δεν μπορούμε να τους κρατήσουμε στην Ελλάδα". .

Αν μου επιτραπούν κάποια προσωπικά σχόλια για το πολυσυζητημένο πρόσωπο του νέου Υπουργού: Δείχνει να έχει όρεξη να ασχοληθεί, δεν έχει όμως καμία, μα καμία γνώση επί του χώρου της Υγείας.
Παραδέχεται ξεκάθαρα ότι θα εφαρμόσει πιστά όλες τις οδηγίες των κλιμακίων της Τρόικας. Δεν προτίθεται να δυσαρεστήσει ή να τα βάλει με κανέναν από πάνω του ή πλάι του προκειμένου να εξοικονομίσει περισσότερα λεφτά για την Υγεία.
Οι εκφράσεις και η ένταση της φωνής του κυμαίνεται ακριβώς όπως τον δείχνουν τα σατυρικά βιντεάκια του Ράδιο Αρβύλα.
Δεδομένου ότι κύριος νομικός και γενικός σύμβουλός του είναι ο Πλεύρης, καλό είναι να ενημερώσουμε τους μετανάστες να αρχίσουν να αναζητούν σιγά σιγά μια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου