Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Αποτελέσματα διαδικτυακής πανελλαδικής συναντησης 19/7/2013

Κατά τη χθεσινή διαδικτυακή συνάντηση του ΚΙΝΙ μετά από συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο (νέος υπουργός υγείας, συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων, καλέσματα διαδικτυακών ομάδων για συσπείρωση)
αποφασίστηκαν τα εξής:

Δεν διαφαίνεται καμιά λογική στη νεα ηγεσία του υπουργεία για βελτίωση της κατάστασης στο χώρο της υγείας. Οι διαθέσεις του νεου υπουργού είναι σαφείς σε όλες τις συναντήσεις με εκπροσώπους των ιατρών, όπου παραβρέθηκαν και μέλη του ΚΙΝΙ. Ως εκ τούτου είναι προφανές ότι στη λογική της συρρίκνωσης του ΕΣΥ και της περαιτέρω υποβάθμισης του ιατρού η οποία θα επιχειρηθεί, το ΚΙΝΙ θα βρεθεί απέναντι. Θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε τόσο το δημόσιο σύστημα υγείας και τους λειτουργούς του, αρνούμενοι να αποδεχτούμε τα καλέσματα του ιδίου του υπουργού να ξενιτευτούμε.

Είναι τουλάχιστον προκλητική η στάση κάποιων συνδικαλιστικών εκπροσώπων όπως του προέδρου της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ κ. Ελευθερίου, που αυτοαναγορεύεται στις συζητήσεις εκπρόσωπος όλων των ιατρών. Καταγγέλλουμε ως εκ τούτου τη στάση του που χωρίς προηγούμενη συνεννόηση ή εξουσιοδότηση με άλλες ενώσεις ιατρών ή ιατρικούς συλλόγους ,συνδιαλέγεται και κάνει προτάσεις προς τον υπουργό στο όνομα ιατρών που δεν εκπροσωπεί , ελευθεροεπαγγελματιών συμβεβλημένων και μη με τον ΕΟΠΥΥ.

Όσον αφορά τα καλέσματα συνενώσεων ιατρικών διαδικτυακών ομάδων ως ΚΙΝΙ δεν έχουμε σχέση με αυτή τη λογική καθώς το ΚΙΝΙ δεν αποτελεί διαδικτυακή ομάδα, αλλα κινηματική ομάδα η οποία χρησιμοποιεί το διαδίκτυο μόνο για συντονισμό των δράσεων στους δρόμους. Εχει συγκεκριμένη δομή (αυτοοργάνωση-αμεσοδημοκρατική) λειτουργία και δεν αποκλείει όπως έχει αποδείξει 2 χρόνια τώρα ότι είναι ανεξάρτητο από οποιαδήποτε κομματική συνδικαλιστική εξάρτηση.
Με αυτή τη λογική περιμένουμε όσους θέλουν να αγωνιστούν για τη βελτίωση της θέσης των νέων ιατρών και μη, να τους δούμε στο δρόμο δίπλα μας.

Οι πολίτες αυτης της χώρας αλλά και οι νεοι γιατροί βιώνουν αυτή την περίοδο μια λαίλαπα που καταστρέφει οποιοδήποτε εργατικό δικαίωμα είχε κατοχυρωθεί, και στο χώρο της υγείας δεν μιλάμε πλέον για καταπάτηση ωραρίων εργασίας, ελλείψεις υλικών και προσωπικού και απλήρωτες εφημερίες. Πλέον η επίθεση είναι ολομέτωπη με οριζόντιες λογικές που δεν έχουν καμιά σχέση με αξιοκρατία για να τεθούν σε διαθεσιμότητα (απολύσεις) 2500 εργαζόμενοι, οριζόντια κλεισίματα νοσοκομείων, ανεξάρτητα με το αν είναι χρήσιμα ή όχι, με οριζόντιες περικοπές σε δεδουλευμένα τόσο των ιδιωτών, όσο και νοσοκομειακών γιατρών και με την επερχόμενη επίθεση στην πρωτοβάθμια φροντίδα που προφανώς στην ίδια λογική θα φέρει το κλείσιμο των περισσοτέρων κέντρων υγείας σύμφωνα με τις συμβουλές των δανειστών μας και της ΕΣΔΥ σε πρόσφατες εκθέσεις τους. Σαν ΚΙΝΙ θεωρούμε αναγκαία την αντίσταση μας με κάθε δυνατό μέσο. Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να είμαστε όσο το δυνατό πιο συσπειρωμένοι και αποτελεσματικοί. Καλούμε ως εκ τούτου τον προσδιορισμό της δεύτερης πανελλαδικής συνέλευσης μας το τελευταίο ΣΚ του Σεπτεμβρίου ή το πρώτο του Οκτωβρίου ανάλογα με τη διαθεσιμότητα της αίθουσας. (ακριβής προσδιορισμός τις επόμενες μέρες από τα μέλη της Αθήνας, ώστε να προγραμματιστεί η μεταφορά έγκαιρα από όλη την Ελλάδα όσο το δυνατό πιο οικονομικά.). Στα έξοδα καλούμε όσους μπορούν άτομα και θεσμικούς φορείς να συμμετέχουν ώστε να μειωθούν, για όσους νέους ιατρούς εκτός αττικής χρειαστεί να μετακινηθούν.
Στην ίδια λογική και με δεδομένη την επίθεση που θα δεχτεί και το ΚΙΝΙ για τη στάση του αυτή στα πράγματα οφείλουμε άμεσα να αναδιοργανώσουμε τις ομάδες του ΚΙΝΙ, ώστε να παραμείνουν σε αυτές όσοι ενεργά συμμετέχουν και να ενταχθούν ακόμα περισσότερα άτομα.

1 σχόλιο:

  1. Αλλάξτε τη χρωματική σύνθεση του blog γιατί δύσκολα διαβάζονται μαύρα γράμματα σε γκρι φόντο.
    Με εκτίμηση
    θωμάς Ορφανίδης
    Οφθαλμίατρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή