Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ενημερωτικό δελτίο από συνάντηση ΚΙΝΙ Αθήνας 16/7/2013




Καλοκαίρι στην πρωτεύουσα.

Ξέρουμε ότι τέτοιες συναντήσεις χρειάζονται μοχίτο και άμμο… Το καλύτερο εναλλακτικό σενάριο διαδραματίστηκε σε κεντρικό σημείο της πόλης με όρεξη για κουβέντα.

Πρώτο και σημαντικό θέμα ενημέρωση για εφημερίες: σε ορισμένα νοσοκομεία (ενημέρωση από ΓΟΝΚ και Παίδων Πεντέλης) ακούγεται επίσημα πλέον ότι ο Μάιος δε θα αποζημιωθεί όσον αφορά στην εφημεριακή απασχόληση. Ούτε και ο Αύγουστος. Με λίγα λόγια στους τρεις μήνες ο ένας δώρο… από εμάς προς το ΕΣΥ. Επιεικώς απαράδεκτη κατάσταση, την οποία καταγγέλλουμε και επιφυλασσόμεθα για κινητοποιήσεις τον ερχόμενο μήνα. Στηρίζουμε τα νοσοκομεία που αποσύρουν προγράμματα εφημεριών Αυγούστου ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί ότι ο Αύγουστος δε θα αποζημιωθεί. Τέλος στην απλήρωτη εργασία, που πλέον απροκάλυπτα και χωρίς προσχήματα μας ανακοινώνουν οι αρμόδιοι.

Δεύτερον, αντιτασσόμαστε στην νέα απαράδεκτη πρόταση του ΥΥΚΑ, στο νέο πολυνομοσχέδιο, όπου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «πριν από κάθε ιατρική διαδικασία θα πρέπει να προηγείται έλεγχος από ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες με εξειδικευμένα κλιμάκια, τα οποία με βάση διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα θα δίνουν ή όχι την έγκριση άρα και την κάλυψη των εξόδων από τον ΕΟΠΥΥ. Δε θα πραγματοποιείται καμία ιατρική διαδικασία που να αποζημιώνεται από τον Οργανισμό εάν δε δώσει το πράσινο φως ο ελεγκτής». Θεωρούμε ανάξια λόγου την οικονομολογικού τύπου προσέγγιση της ιατρικής περίθαλψης και απαιτούμε την απόσυρση της διάταξης άμεσα.

Τέλος, καλούμε όλους τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στην Αθήνα, όπου θα γίνει Πανελλαδική Συνάντηση των μελών του ΚιΝΙ. Οι συζητήσεις που θα λάβουν χώρα τότε θα καθορίσουν τις κινήσεις και κινητοποιήσεις του Κινήματος το χειμώνα που μας έρχεται, και προβλέπεται «καυτός»… Περιμένουμε όσους πιο πολλούς συναδέλφους από την περιφέρεια, θα ζητηθεί από τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά μας όργανα να καλύψουν οικονομικά όσο γίνεται τέτοιες μετακινήσεις. Είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθούμε από κοντά και να συζητήσουμε όλα όσα συμβαίνουν στον κλάδο μας και όχι μόνο. Το πληκτρολόγιο δε γίνεται να καθορίζει γραμμές και απόψεις ως μοναδικό μέσο. Πρόσωπο με πρόσωπο θα πάμε το ΚιΝΙ στην πρώτη γραμμή, όχι πια θεατές στο θέατρο του παραλόγου της υγείας στην Ελλάδα. Ενεργή συμμετοχή.

Ημερομηνία για την Πανελλαδική Συνάντηση ΚιΝΙ θα αναρτηθεί μέσα στην εβδομάδα, μετά την Πανελλαδική Διαδικτυακή Συνδιάσκεψη ΚιΝΙ την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013 μέσω PalTALK…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου