Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 23 -10-2012


1]Το ΚΙΝΙ αναλογιζόμενο τον ρόλο που έχει διαδραματίσει μέχρι τώρα και τις επερχόμενες αλλαγές στον χώρο της υγείας, προτρέπει τους νέους γιατρούς σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας να οργανώσουν επιτροπές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. Απαραίτητη προϋπόθεση ο σεβασμός στις ιδρυτικές διακηρύξεις του κινήματος.
2]Το ΚΙΝΙ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου υγείας με στόχο την ανάδειξη της τραγικής κατάστασης που βιώνουν οι νέοι γιατροί και την ανάδειξη-προώθηση προτάσεων οι οποίες θα υιοθετηθούν από τις επιτροπές ΚΙΝΙ των νοσοκομείων
3]Το ΚΙΝΙ συμπαραστέκεται στον αγώνα των συναδέλφων του νοσοκομείου ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ και καλεί τους αρμόδιους φορείς να δώσουν λύση άμεσα στο θέμα αυτό. Η συμπαράσταση θα είναι έμπρακτη και άμεση.
4]Το ΚΙΝΙ συγκεντρώνει καταγγελίες για ''συναδέλφους'' που απείλησαν νέους ιατρούς που έκαναν το σφάλμα να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.  Τα στοιχεία αυτά θα δοθούν συνολικά στον ΠΙΣ με σκοπό την αυστηρότερη δυνατή τιμωρία ανθρώπων που δεν αξίζει να φορούν την άσπρη μπλούζα. Για αυτό δεσμευόμαστε.
Τέλος καλούμε όλους τους νέους ιατρούς να είναι σε πλήρη εγρήγορση. Τα δύσκολα έρχονται αλλά μην ανησυχείτε. Εμείς είμαστε έτοιμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου