Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση ΚΙΝΙ - συλλογικών φορέων 19/9/2012

ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ 19/9/2012

Μετά από κάλεσμα του ΚΙΝΙ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ και του ΠΙΣ στα γραφεία της ΟΕΝΓΕ.
Μέλη του ΚΙΝΙ συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ κ. Βαρνάβα και από τον ΠΙΣ τον αντιπρόεδρο κ. Μπασκόζο και την κ. Ανεμοδουρά, πρόεδρο του ΙΣΠ.

Τέθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους νέους συνάδελφους ανά την επικράτεια, με κύρια αυτά της συμμετοχής στις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών ιατρών, αλλά και των προβλημάτων που προέρχονται από την μη μέχρι τώρα ενεργη στηριξη της ομοσπονδίας και των ιατρικών συλλόγων στις κινητοποιήσεις των νεων γιατρών (αγροτικών, ειδικευομένων).

Το ΚΙΝΙ στηρίζει τις επισχέσεις εργασίας που έχουν ξεκινήσει στα νοσοκομεία και καλεί όλους τους συνάδελφους από κοινού να συμμετάσχουν σε αυτές, ειδικευόμενους και ειδικευμένους, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις και προσωπικές απόψεις.

Κινητοποιούμαστε απέναντι στα απαράδεκτα μέτρα περαιτέρω υποβάθμισης των νοσοκομείων και του ΕΣΥ, με επιπλέον οριζόντιες περικοπές, μείωση θέσεων προσωπικού και μείωση πλέον των αποδοχών μας κατά 50% συνολικά.

Αυτά εν μέσω παραμένουσας κοινωνικής αδικίας εκ μέρους του κράτους και εμάς απλήρωτους από μήνες επί των εφημεριών μας, καλούμενους να συνεχίσουμε να προσφέρουμε εθελοντική εργασία υποβαθμίζοντας περισσότερο το λειτούργημα.

Επισημάναμε έντονα πως είναι ώρα ανάληψης ευθυνών από τους ειδικευμένους και θα συμπορευθούμε μαζί τους όπου μας στηρίζουν σε επισχέσεις από κοινού, ενώ σε αντίθετη περίπτωση στηρίζουμε την πλήρη αποχώρηση των ειδικευομένων από τα νοσοκομεία.

Στηρίζουμε όσους συνάδελφους ειδικευόμενους έχουν ήδη αποχωρήσει και αποσπάσαμε τη ρητή διαβεβαίωση των συλλογικών φορέων πως φαινόμενα εκβιασμού και πίεσης πάνω στην άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους δε θα γίνουν ανεκτά, αντιθέτως θα αντιμετωπιστούν ιδιαίτερα σκληρά από τώρα και στο εξής.

Υπήρξαν δεσμέυσεις από τους εκπροσώπους των συλλογικών οργάνων για κίνηση στο συμβούλιο του Π.Ι.Σ. σημερα το απόγευμα για εκδοση απόφασης που θα καλεί τους κατά τόπους συλλόγους, να εξετάζουν καταγγελίες συναδέλφων που εκβιάζονται από ανωτέρους για να μην συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις, για κινηση πειθαρχικών μέτρων.

Υπήρξαν επίσης δεσμέυσεις ότι θα σταθούν πιο κοντα στις περιπτώσεις που ειδικευόμενοι απειλούνται από διοικησεις νοσοκομείων όταν ασκουν τα νόμιμα διακαιώματα τους.

Ζητήθηκε τέλος πιο ενεργής στήριξη από την ομοσπονδία προς τους αγώνες των ειδικευομένων που αποτελούν των κορμό των κινητοποιήσεων, αφήνοντας πίσω την γραμμή του "ειδικοί και ειδικευόμενοι μαζί, χωρίς οι ειδικευόμενοι να κάνουν ολικές επισχέσεις", όταν οι περισσότεροι παλαιότεροι γιατροί για τους γνωστούς λόγους δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Ζητήθηκε τέλος ο συντονισμός των κινητοποιήσεων από την ομοσπονδία ώστε να υπάρχει μεγλύτερο αποτέλεσμα στις κινητοποιήσεις.

Συμμετείχαμε στη συνάντηση του συντονιστικού των κινητοποιήσεων των νοσοκομείων στηρίζουμε τις αποφάσεις του και θα παραβρεθούμε στο πρόγραμμα κινητοποιήσεων από κοινού με τους συλλογικούς φορείς όπως αυτό κοινοποιείται.

Καλούμε εκτός από τους συνάδελφους ιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό, όλους τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες να κατανοήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης και να προστατέψουν τα νοσοκομεία τους μαζί μας, να δουν πέρα από τις αδυναμίες του κλάδου που εμείς οι νέοι ιδιαίτερα προσπαθούμε να υπερβούμε και να διασφαλίσουν μαζί μας το αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμα τους πρόσβασης σε δημόσια δωρεάν και ισότιμη περίθαλψη για όλους.

Αποφασίστικάν από κοινού με την ΟΕΝΓΕ οι εξής κινησεις για τις επόμενες ημέρες:
(Κανένας αγωνιζόμενος γιατρός δεν θα είναι μόνος του, οι συγκεντρώσεις δεν αφορούν μονο τους εργαζόμενους γιατρούς του συγκεκριμένου νοσοκομείου, αλλά όλους όσους βρισκονται σε κινητοποιήσεις, ωστε να ενδυναμωθεί η αλληλεγγύη μεταξύ των αγωνιζόμενων γιατρών διανοσοκομειακά. Θα περιλαμβάνουνμοιρασμα φυλλαδίων το πρωι για τους εισερχόμενους, παράσταση διαμαρτυρίας στη διοικηση, συγκέντρωση και πορεία στη συνέχεια)


Παρασκευή 21/9 Σωτηρία
Δευτέρα 24/9 Ευαγγελισμός
Τρίτη 25/9 άνοδος αλληλέγγυων στη Θεσσαλονίκη, παρουσία στο ΑΧΕΠΑ
Τετάρτη 26/9 συμμετοχή με πανιατρικό μπλοκ στην απεργιακή πορεία
Πέμπτη 27/9 (πιθανή παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσ. δυτικής Αττικής)
Παρασκευή 28/9 εκδήλωση στο δώμα του Ευαγγελισμού (πιθανή ωρα 12:30) με το δικηγόρο της ΟΕΝΓΕ κ.Μιχαήλ για ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων για το νομικό πλαίσιο των επισχέσεων

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχίστουν και τις επόμενες βδομάδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου