Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Κάποιοι πρώτοι κανόνες λειτουργείας της ηλεκτρονικής σελίδας του FB (Τελικό κείμενο μετά από της αποφάσεις της διαδικτυακής ομάδας και της 7ης συνδιάσκεψης της 20/5/2011 της Αθήνας)


Κάποιοι πρώτοι κανόνες λειτουργείας της ηλεκτρονικής σελίδας του FB (Τελικό κείμενο μετά από της αποφάσεις της διαδικτυακής ομάδας και της 7ης συνδιάσκεψης της 20/5/2011 της Αθήνας)

Μετά από περίσκεψη και βλέποντας τις δημοσιεύσεις του τελευταίου 20ημέρου που αντανακλούν σε ένα βαθμό αναδημοσιεύσεις από άλλα μπλοκ (ιατρικού και μη περιεχομένου) καθώς και συζήτηση περί της γενικότερης κατάστασης και θέλοντας να αποφύγουμε να καταντήσει η συζήτηση στο χώρο αυτό σε συζήτηση καφενείου (δεδομένου ότι ξεπερνάμε πλέον τα 2000 μέλη) για τα πολιτικά δρώμενα γενικότερα, αποφασίσαμε τα εξής

Σκοπός του γκρούπ εδώ παραμένει κυρίαρχα η συζήτηση για προτάσεις, η οποίες στη συνέχεια θα συνδιαμορφωθούν και θα προταθούν από κοινού σαν προτάσεις του κινήματος προς τους φορείς ώστε να βελτιώσουμε την κατάσταση που βιώνουμε.

Ως εκ τούτου:

-                  Παρακαλείστε να αποφεύγετε την αναδημοσίευση γενικότερου πολιτικού περιεχομένου. Δεν θεωρούμε ότι αυτές δεν μας ενδιαφέρουν, αλλά για αυτές ο κάθε χρήστης μπορεί να ενημερωθεί από πολλές πηγές. Ο σκοπός του  γκρούπ εδώ είναι αρκετά συγκεκριμένος.

-                  Τα μηνύματα που θα αναρτώνται να είναι σχετικά με την ενημέρωση γύρω από διάφορα ζητήματα που αφορούν με άμεσο ή με έμμεσο τρόπο το χώρο της υγείας. Θα μπορούσε κάποιος να θεωρεί πχ ότι η συζήτηση για ένα καινούργιο μνημόνιο αφορά και την υγεία άμεσα, ενώ κάποιος άλλος όχι. Η διαφωνία αυτή δεν είναι κακό που υπάρχει, εφόσον διατηρείται σε επίπεδο ζύμωσης και όχι επιβολής, και μάλιστα μπορεί να μας δυναμώσει και να μας βοηθήσει να βγάλουμε συμπεράσματα.

-                  Παρακαλείστε να μην αναδημοσιεύετε ανακοινώσεις πολιτικών φορέων ακόμα και αν προέρχονται από τον ιατρικό χώρο. Οι συγκεκριμένοι φορείς έχουν τα μέσα για να προωθήσουν τις ανακοινώσεις τους και δεν έχουν ανάγκη το κίνημα μας που στήθηκε πέρα από κομματικές λογικές για να τις ανακοινώσουν.

-                  Κάθε μέλος μπορεί να στέλνει με E-mail κάποια άποψη που θα θέλει να ακουστεί. Είναι προς όφελος όλων μας να νιώσουν ενεργά τα μέλη του κινήματος, με όποιον τρόπο γίνεται. Τα E-mail αυτά θα μπορούσαν να διαβάζονται σε μια συνάντηση (της Αθήνας ή άλλη) και να παίρνονται υπόψη σαν να ήταν άποψη κάποιου φυσικά παριστάμενου.

-                  Θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση επίσης να διαγράψουμε επίσης σχόλια ή δημοσκοπήσεις που ανεβαίνουν από κάποιους που ενώ θα μπορούσαν να συμμετέχουν στις δημόσιες ή διαδικτυακές συνελεύσεις, δεν το κάνουν. Ο λόγος είναι πως υπάρχουν άτομα που ενώ δεν έχουν κανένα σκοπό να συμμετέχουν ή είναι ενάντιοι σε όσα προσπαθούμε να στήσουμε με το Κι.Ν.Ι.,, παίρνουν μέρος στις συζητήσεις θέτοντας ζητήματα στην σελίδα του FB,  με σκοπό να σταματήσουν την ουσιαστική συζήτηση, προκαλώντας εντάσεις από το πουθενά και κυρίως μιλόντας ενάντια σε όσα έχουν συνδιαμορφωθεί μέσα σε συνελεύσεις..
(γεγονός που εν μέρει το έχουν πετύχει το τελευταίο εικοσαήμερο, καθιστώντας το χώρο αυτό ρινγκ επί θεμάτων που ήδη έχουν συζητηθεί επί μακρών στις κατά τόπους συνελεύσεις και έχουν παρθεί συγκεκριμένες αποφάσεις, καταφέρνοντας να χαθεί η ουσία από άλλα ζητήματα).
Αν τα άτομα αυτά (αναφερόμαστε στους καλοπραίρετους) έχουν να προτείνουν κάτι διαφορετικό από όσα συνδιαμορφώνουμε από κοινού στις συνελεύσεις, μπορούν να τοποθετηθούν δημόσια ερχόμενοι σε μια από αυτές εφόσον μένουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή Κρήτη ή να στείλουν ένα email για να διαβαστεί σε αυτές και να συζητηθεί.
(Έχει προταθεί επίσης για όσους βρίσκονται μακριά από κάποιο κέντρο η δημιουργία ομάδας μέσω pal που θα συνεδριάζει από απόσταση όπως και οι υπόλοιπες αλλά στα καλέσματα που έγιναν μέχρι τώρα δεν έχει ανταποκριθεί κανείς).

-                  Οι αναδημοσιεύσεις ειδήσεων που αναφέρονται στο ίδιο γεγονός/ζήτημα πρέπει να μπαίνουν κάτω από την πρώτη που ανέβηκε χρονικά, αλλιώς θα βρεθούμε σε δυσάρεστη θέση να τις διαγράψουμε. (Σκοπός αυτού του κανόνα είναι να γίνει πιο ευανάγνωστη η σελίδα).

-                  Παρακαλείστε να γράφετε με Ελληνική γραμματοσειρά. Αποφύγετε χρήση greeklish και κεφαλαίων στους διαλόγους.

-                  Διάλογοι που θα έχουν χαρακτήρα προσωπικής επίθεσης ή προσβολής θα αφαιρούνται απο τη σελίδα χωρίς προειδοποίηση. Τα μέλη που συμπεριφέρονται κατά αυτό τον τρόπο θα λαμβάνουν αρχικά επίπληξη από τους συντονιστές. Στη συνέχεια, και αν η επίπληξη δεν έχει αποτέλεσμα, θα αφαιρείται το δικαίωμα πρόσβασης στην σελίδα του γκρούπ. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μετα απο επικοινωνία μεταξύ δυο τουλάχιστον mod και στη συνέχεια για την πράξη πρέπει να δωθεί αναφορά στην επόμενη διάσκεψη της ομάδας διαδικτύου/συντακτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου