Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Αποφάσεις δημόσιας σύσκεψης του Κινήματος Νέων Ιατρών (Οργάνωση & Δράση) 30/04/11

Πραγματοποιήθηκε χτες η δημόσια συνέλευση του κινήματος μας με μεγαλύτερη συμμετοχή από τις προηγούμενες και με διάχυτο το πνεύμα αγωνιστικότητας, συσπείρωσης και δράσης. 


Αφού τοποθετήθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι για τα προβλήματα υγείας, με βάση την ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις καταλήξαμε σε αποφάσεις οργάνωσης και δράσης για τις επόμενες ημέρες. 

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους στην επαρχία για τις έως τώρα συγκεντρώσεις (Αγρίνιο, Κρήτη). Ενθαρρύνουμε και προτρέπουμε την συμμετοχή συναδέλφων στην συμπρωτεύουσα για την συνάντηση της Τετάρτης στη συνέλευση της ΕΝΙΘ στο Νοσοκομείο Γεννηματάς και ώρα 12.00. Θα είναι η πρώτη προσπάθεια γνωριμίας και αυτοοργάνωσης. 

Περιμένουμε από λοιπές πόλεις παρόμοιες συγκεντρώσεις για να ενσωματωθούν στον κοινό αγώνα! 

Δημιουργήθηκαν οι πρώτες ομάδες εργασίας (ανέργων, ειδικευομένων και νέων ειδικευμένων) και μπορούν να ενσωματωθούν σε αυτές όσοι το επιθυμούν σε επόμενες συναντήσεις) για επεξεργασία των δεδομένων και προτάσεις που θα τις καταθέσουν στην επόμενη συνέλευση. 

Καταλήξαμε στα εξής σημεία: 

Οργανωτικά του Κινήματος 

· Οι συμμετέχοντες θα είναι σύμφωνοι με την πλατφόρμα του κινήματος και θα μπορούν να εκπροσωπούν όλους μας, χωρίς να παρεκκλίνουν από το πλαίσιο όπως αυτό διαμορφώθηκε στην Παναττική συνέλευση Νέων Ιατρών (16 Απριλίου) και στην κατάληψη του Υπουργείου Υγείας. 

· Δεν υπάρχει παραταξιακή χροιά, συμμετέχουν συνάδελφοι ανεξαρτήτως παρατάξεων. Δεν επιτρέπεται η χρήση του κινήματος σε οποιαδήποτε συμμετοχή σε εκλογές. 

· Είμαστε σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με όλα τα θεσμικά όργανα και επιδιώκουμε αμφίδρομη σχέση. Στηρίζουμε τις όποιες αποφάσεις τους αφού συμφωνούμε και συμμετέχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις που εξαγγέλλουν. 

· Οι μετέχοντες σχηματίζουν ομάδες εργασίας αντίστοιχες των υπό ομάδων ιατρών. (Άνεργοι – Ειδικευόμενοι – Νέοι Ειδικευμένοι). Κάθε ομάδα ορίζει με απλή πλειοψηφία έναν συντονιστή των εργασιών της, μέχρι την επόμενη συνάντηση. 

· Μεμονωμένοι ιατροί-μέλη του Κινήματος ενθαρρύνονται στη δημιουργία Κύκλων Άμεσης Δράσης κατά τόπους ή στους χώρους εργασίας, με παράλληλη ενημέρωση των ενεργειών για πλήρη κάλυψη και δημοσιοποίηση του θέματος στους θεσμικούς και στα ΜΜΕ. 

· Στις Συνέλευσης τίθενται όλες οι προτάσεις των ομάδων εργασίας για τις προτεινόμενες λύσεις επί όλων των θεμάτων και τα τελικά αποτελέσματα αναρτώνται στο διαδίκτυο. 

· Προτείνουμε συγκεντρώσεις συναδέλφων στην επαρχία και αυτοοργάνωση τους με πρώτα θέματα συζήτησης: 
Προσχέδιο Νόμου για εκπαίδευση μετεκπαίδευση, Συγχωνεύσεις κλινικών – Νοσοκομείων, τρόπος διαχείρισης και δράση για πλέον των 7 εφημεριών, και ότι άλλο θεωρούν μείζων ζήτημα. Οι αποφάσεις τους να στέλνονται και να αναρτώνται στο διαδίκτυο. Στις επόμενες συναντήσεις θα λαμβάνονται υπόψη και θα σχολιάζονται. 

· Συντακτική ομάδα με συμμετοχή συναδέλφων από όλη την Ελλάδα, ατόμων που δραστηριοποιούνται και έχουν μια σχετική εμπειρία. Σκοπός της ομάδας αυτής είναι η συλλογή πληροφοριών και στοιχείων άμεσα και έγκυρα με σκοπό αποστολής Δελτίων Τύπου και παρεμβάσεις όπου χρειαστεί προς όλα τα ΜΜΕ και blogs για τις σαφής τοποθετήσεις! Για ασαφείς εξελίξεις θα ακολουθεί διαβούλευση για μερικές μέρες στην ομάδα του Facebook και μετά ανακοίνωση. 


Πρόγραμμα Δράσης και Πρωτοβουλίας 

· Επισκέψεις εκπροσώπων του κινήματος στα κεντρικά Νοσοκομεία της Αττικής για ενημέρωση συναδέλφων όλη την εβδομάδα. 

· Επόμενη συνέλευση του κινήματος το Σάββατο 7 Μαΐου το απόγευμα. Ώρα και τοποθεσία θα ανακοινωθούν στο BLOG εντός της εβδομάδας. 

· Συμμετοχή στην κινητοποίηση της 11ης Μαΐου, ημέρα γενικής απεργίας συμμετοχή στην προσυγκέντρωση και στο μπλοκ της ΕΙΝΑΠ με πανό του κινήματος. 

· Ενημέρωση εντός της εβδομάδας της ΕΙΝΑΠ, του ΙΣΑ και της ΟΕΝΓΕ για τις αποφάσεις μας. 

· Προτείνουμε στον ΙΣΑ, ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ από κοινού συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για το θέμα του προσχεδίου Νόμου και του Επιμελητηρίου Υγείας. Σκοπός να ενημερωθούμε για τις πραγματικές προθέσεις του Υπουργείου αφού δεν τοποθετούνται ξεκάθαρα και κατόπιν αποφάσεις για κινητοποιήσεις. 

· Σκέψεις για διοργάνωση ημερίδας προς το τέλος του μήνα με συνδιοργανωτές ΕΙΝΑΠ, ΙΣΑ και προσκεκλημένους πανεπιστημιακούς και εκπροσώπους υπουργείου για θέματα που μας αφορούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου