Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΚΙνημα Νεων Ιατρών Ο διάλογος συνεχίζεται

Αναρτούμε εδω ενδείκτικά τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του διαλόγου της πρώτης εβδομάδας, που διεξάγεται στο group μας στο facebook και που σκοπό έχουν να στήσουν ένα σκελετό προτάσεων πος το Ιατρικό κίνημα.
Απευθύνουμε ταυτόχρονα έκκληση σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας να συγκαλέσουν ανοικτές συνελεύσεις Νέων Ιατρών μέχρι την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 όπως αποφασίστηκε στην πανιατρική συνέλευση (ξεν. President 27/2/2011).

Προτεινόμενα θέματα των συνελεύσεων αυτών:

Υπηρεσία υπαίθρου - Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας 


Όλες οι προτάσεις θα συζητηθούν και θα συμψηφισθούν σε παναττική συνέλευση στις 15/4/11. Κατόπιν θα διανεμηθούν σε όλα τα θεσμικά όργανα (Ιατρικοί Σύλλογοι, Συνδικαλιστικά όργανα, Υ.ΠΕ, Υπουργεί Υγείας κ.α.)

Σχεδιάζουμε και διεκδικούμε καλύτερο σύστημα Υγείας για όλους.

-------------------------------------------------------------------------------------

Λίγα λόγια για το Κίνημα Νέων ιατρών

Η λογική μας στη δημιουργία του Blog και του group στο facebook του κινήματος των νέων ιατρών, από κοινού με συναδέρφους άλλων blog και ομάδων που δραστηριοποιούμαστε χρόνια τώρα ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα των ιατρών, παρότι δεν έχουμε κατ' ανάγκη τις ίδιες πολιτικές τοποθετήσεις, είναι να ακουστούν οι απόψεις των νέων συναδέλφων που συστηματικά αποσιωπούνται από τα επίσημα ιατρικά συνδικαλιστικά όργανα.

Ακριβώς για αυτό το λόγο δεν θέλουμε να μπούμε στη λογική του παρωχημένου και κομματικά εξαρτώμενου συνδικαλισμού και να αφήσουμε τη διαδικασία της εξαγωγής απόψεων και λήψης αποφάσεων να δημιουργηθεί μέσα από την καθημερινή ανταλλαγή απόψεων μεταξύ μας.

Έτσι οι πρώτες μας σκέψεις είναι να μην θέσουμε αρχές και όρους για τη συμμετοχή στο group του Facebook πέραν του ηλικιακού κριτηρίου (έως 45 ετών το πολύ). Αυτό γιατί απευθυνόμαστε σε νέους συναδέρφους (επικουρικούς, ειδικευόμενους, νέους αυτοαπασχολούμενους,, αγροτικούς, άνεργους και προπτυχιακούς).

Τα προβλήματα μας ενώνουν και είναι περισσότερα από ποτέ..

Ας συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί το μέλλον μας.


Οι συζητήσεις θα πραγματοποιούνται στο group Κίνημα Νέων Ιατρών του Facebook.
http://www.facebook.com/home.php?sk=group_130747556998397&ap=1#!/home.php?sk=group_130747556998397

Τα πορίσματα και ο διάλογος θα δημοσιοποιούνται στη σελίδα :
medkinima.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου