Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο ΑΧΕΠΑ Συνέλευση 11/09/12

Σήμερα 11/09 πραγματοποιήθηκε συνέλευση όλου του προσωπικού (ειδικευόμενων, ειδικών, νοσηλευτών κτλ) στο ΑΧΕΠΑ, σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο.
Αντικείμενο συζήτησης ήταν οι απλήρωτες εφημερίες, οι επισφαλείς συνθήκες εφημέρευσης, οι εκβιασμοί του γνωστού πλέον διοικητή Βέργουλα και η ανησυχία για το μέλλον του νοσοκομείου και της υγείας στο σύνολο της χώρας.
Παρά την παρουσία των επίσημων φορέων ΟΕΝΓΕ και ΕΝΙΘ, υπάρχει ακόμη η ανασφάλεια και η άγνοια από την πλευρά αρκετών συναδέλφων σε ότι αφορά τα δικαιώματα και τη νομική κάλυψη των κινητοποίησεών τους. Ο εν λόγω διοικητής συνεχίζει να απειλεί τους ειδικούς και ειδικεύομενους που βρίσκονται σε επίσχεση και τους καλεί σε έγγραφη απολογία. Φαίνεται ότι δεν του έφθασε το μάθημα που πήρε με το εξώδικο της ΕΝΙΘ (για τον εκφοβισμό στους ειδικευόμενους του Λοιμωδών) και η κατάληψη του γραφείου του από τους ιατρούς του ΑΧΕΠΑ την Κυριακή 09/09/12.
Αποφασίστηκαν: συμμετοχή στην αυριανή απεργία, κορύφωση με συγκέντρωση όλων των εργαζόμενων του Νοσοκομείου στην κεντρική πύλη την Πέμπτη 13/09/12, ημέρα γενικής εφημερίας, με κάλεσμα των ΜΜΕ και συνέχιση της επίσχεσης εργασίας από ειδικούς και ειδικεύομενους.
Ενδιαφέρον είχε η παρέμβαση εκπροσώπου του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκ. Άγιος Δημήτριος, ο οποίος ενημέρωσε ότι στο Νοσοκομείο τους ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας από 06-09-12 το σύνολο σχεδόν των ειδικευόμενων και ειδικών καθώς και οι νοσηλευτές!!! Ο Άγιος Δημήτριος λειτουργεί πλέον με προσωπικό ασφαλείας. Υπενθυμίζουμε ότι μαζική είναι η επίσχεση εργασίας στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεαγένειο, σε αρκετές κλινικές του Παπανικολάου, στο Λοιμωδών και στο ΙΚΑ Παναγία-όπου θα γίνει συγκέντρωση συμπαράστασης από την ΕΝΙΘ την επόμενη Τρίτη 18/09/12 κατά του κλεισίματος του νοσοκομείου.
Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ξεκάθαρα πως δεν αντέχουν άλλο να εργάζονται απλήρωτοι, επισήμαναν τον κίνδυνο κατάρρευσης του Νοσοκομείου και του ΕΣΥ με την συνέχιση της παρούσας πολιτικής από το Υπουργείο και τους εκάστοτε διοικητές. Ζητούν την παραίτηση του Διοικητή Βέργουλα και συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις κινητοποιήσεις τους.


Το Κίνημα Νέων Ιατρών στηρίζει τους αγώνες των συναδέλφων σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και καλεί σε συσπείρωση ειδικούς και ειδικευόμενους για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων, τη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των ειδικευόμενων και την παροχή αξιοπρεπών υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου