ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ...


Λένε για μας ότι είμαστε καλοπληρωμένοι..
Αμοιβόμαστε με 1000 ευρώ συν τις εφημερίες (όταν το θυμούνται). Οι αποδοχές εφημεριών αντιστοιχούν σε λιγότερο από 3 ευρώ την ώρα. Πολύ λιγότερο από οποιονδήποτε εργασιακό κλάδο.
Λένε για μας ότι είμαστε τεμπέληδες..
Πρωινά, εξυπηρετούμε κλινικές μέχρι το απόγευμα και μετά οφείλουμε με χαμόγελο να υποδεχθούμε τους ασθενείς παρακαλώντας το Θεό να μας βοηθήσει να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών..
Λένε για μας ότι είμαστε υπερόπτες..
Υποδεχόμαστε τον πολίτη ανεξαρτήτως τάξης και φυλής και μαζί του δίνουμε τις δυνάμεις μας να τον περιθάλψουμε χωρίς κανένα οικονομικό κίνητρο (κάτι που άλλοι το έχουν αυτοσκοπό).
Λένε ότι αδιαφορούμε για τα δεινά του λαού..
Κι όμως είμαστε οι πρώτοι που θα σταθούμε δίπλα του στα δύσκολα, θα κατέβουμε στις πορείες για ένα καλύτερο και ανθρώπινο αύριο και μαζί του θα αγωνιστούμε για δωρεάν και δημόσια υγεία.

Σπουδάζουμε και εκπαιδευόμαστε 15 χρόνια, γινόμαστε κυματοθραύστες παραπόνων για λάθη ή αμέλειες άλλων, γινόμαστε αντικείμενο εκμετάλλευσης κενών ανθρώπων, δουλεύουμε ώρες ατελείωτες αλλά δε μας νοιάζει πλέον..
Στην παρούσα φάση δε διεκδικούμε ούτε αύξηση μισθών, ούτε κάποια άλλη βελτίωση στην κοινωνική μας κατάσταση.
Το μόνο που ζητάμε είναι να καταλάβει ο λαός ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα αγωνιστούμε για να κάνουμε το δημόσιο σύστημα υγείας αξιοπρεπές. Καιρός είναι όλοι μαζί να απαντήσουμε στη λάσπη που δεχόμαστε με πράξεις.
Είμαστε κάτι διαφορετικό, δεν ανήκουμε σε κανένα χώρο, δεν έχουμε ταμπέλες ούτε οικονομικές σχέσεις μεταξύ μας. Το μόνο που μας ενώνει είναι η αγωνιστική διάθεση που μαζί με την ηλικία μας, ζητάνε κάτι το διαφορετικό.

3 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι τα παραπάνω χαρακτηριστικά που αναφέρετε, αντανακλούν στον ιδανικό γιατρό του ΕΣΥ. Το ιδανικό αυτό πρότυπο απέχει κατα πολύ απο τους κουρασμενους, τους φακελάκηδες, τους κοπανατζήδες και τους αγενείς που έχουν αλώσει κυριολεκτικά το χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αναφερόμαστε στους νεους γιατρούς που συμμετέχουν στο Κινημα Νεων Γιατρών

    ΑπάντησηΔιαγραφή