Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Νέο περιστατικό βίας σε γιατρό εν ώρα εργασίας

Το ΚΙνημα Νέων Ιατρών καταγγέλλει για ακόμα μία φορά την πλήρη ανυπαρξία κάλυψης των συναδέρφων ιατρών που πέφτουν θύματα βιοπραγίας κατά την ώρα εργασίας τους.

Το τελευταίο περιστατικό που μας καταγγέλθηκε έρχεται από τον συνάδερφο Π.Β. επιμελητή Β’ γενικής ιατρικής στο ΚΥ Σερβίων , ο οποίος το πρωί της 18/6 στις 8:30 το πρωί σε ώρα εφημερίας, δέχτηκε  επίθεση από ασθενή που έφτασε στην άσκηση σωματικής βία όπως επιβεβαιώνουν και οι φωτογραφίες με μώλωπες που μας κοινοποίησε στην  καταγγελία του.


Το γεγονός ότι αυτή τη φορά το περιστατικό συνέβη σε χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε τίποτα δεν αλλάζει την ουσία. Απλά έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι οι γιατροί που παρά τις δύσκολες συνθήκες και το απάνθρωπο των απανωτών εφημεριών, επιμένουν να παραμένουν στην Ελλάδα και να αγωνίζονται για να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας, είναι τελείως απροστάτευτοι. Η έλλειψη  προστασίας δεν αφορά μόνο τη χρονική διάρκεια της εργασίας. Ακόμα πιο σοβαρό είναι ότι κανείς υπεύθυνος δε δείχνει να ασχολείται με τα περιστατικά βίας ακόμα και όταν αυτά συμβούν, ώστε να ασκηθούν διώξεις στον καθένα που ψάχνει εξιλαστήρια θύματα για τα προβλήματα του.

Παρότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στη δυτική Μακεδονία, αυτή τη φορά όχι μόνο δεν είδαμε καμιά κάλυψη του συναδέρφου από την προϊσταμένη αρχή (διεύθυνση του ΚΥ, διοίκηση της 3ης Υ.Πε.) αλλά ούτε και κανένα ενδιαφέρον από τον τοπικό ΙΣ… Ούτε καν για την αναζήτηση του υπεύθυνου της βιαιοπραγίας για να αποδοθούν οι αντίστοιχες ευθύνες….

Ως Κίνημα Νέων Ιατρών έχουμε καταγγείλει πολλές φορές αντίστοιχα περιστατικά βιαιοπραγίας σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα, αλλά έχουμε ζητήσει και από τον ΠΙΣ την ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε να ζητηθεί από τους κατά τόπους Ι.Σ. η απευθείας παραπομπή των υπευθύνων στις δικαστικές αρχές. Η κατάσταση που δείχνει να ξεφεύγει από κάθε  έλεγχο έχει ευθύνες πέρα από τους αυτουργούς και όσους αφήνουν αυτή την κατάσταση να συνεχίζεται δείχνοντας σε κάθε επίδοξο τραμπούκο το δρόμο της ατιμωρησίας.

Η συντονιστική συνέλευση του Κινηματος Νέων ιατρών
28/6/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου