Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ενημερωτικό σημείωμα διαδικτυακής συνάντησης ΚΙΝΙ 27/03


Στη συνάντηση τεθήκαν τα ζητήματα της πορείας των κινητοποιήσεων στα νοσοκομεία μέχρι σήμερα και αναπτύχθηκε προβληματισμός τόσο για το επίπεδο της συμμετοχής όσο και για τη πορεία τους καθώς φαίνεται πως και τη φετινή χρονιά υπάρχει σπασμωδική και όχι συνολική αντίδραση.

Τεθήκαν επίσης θέματα ανυπαρξίας των συλλογικών οργάνων σε ζητήματα κάλυψης ειδικευομένων, όσο και της μη κινητικότητας νομικών δράσεων απέναντι στην νομοθετική ρύθμιση του πρώην υπουργού υγείας που ασπαζόμενος τη γνωμοδότηση του νομικού τμήματος του υπουργείο έχει απαγορέψει το δικαίωμα επίσχεσης για τους γιατρούς του ΕΣΥ (επιμελητές).

Στο ίδιο πλαίσιο του παλαιοσυνδικαλισμού φαίνεται πως κινείται και η νέα διοίκηση της ΕΙΝΑΠ καθώς το πρώτιστο που φαίνεται πως την απασχολεί μέχρι σήμερα είναι οι επαναλλαμβανόμενες ψηφοφορίες για την καρέκλα του νέου προέδρου. Το γεγονός αυτό άλλωστε έχει καταγγελθεί από πρώτο χέρι εντός των συνεδριάσεων του νέου ΔΣ από το μέλος του ΚΙΝΙ στην ΕΙΝΑΠ Γιάννη Καλλιάτσο.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν προτάσεις ενόψει του επερχόμενου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ για τις κινήσεις των εκλεγμένων από διάφορα ψηφοδέλτια μελών του ΚΙΝΙ σε αυτό.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα του νέου καθηκοντολογίου που επιφέρει παρουσιολόγιο στις κλινικές με ευθύνη των διευθυντών.

Συζητηθηκε η ατολμια και ο φοβος των ειδικευομενων να προβουν σε εγγραφες και ενυπογραφες καταγγελιες , τοσο στην ΕΙΝΑΠ οσο και στην ΟΕΝΓΕ , κατονομαζοντας εκβιασμους , απειλες κλπ απο διοικητες , διευθυντες , επιμελητες κλπ προισταμενους σχετικα με την επισχεση ή και γενικοτερα στην καθημερινη ενασχοληση τους στα νοσοκομεια τους. Ετσι αφηνουμε τους θρασυδειλους να οργιαζουν στους εκβιασμους και μελλοντικα και δενουμε τα χερια των εκπροσωπων μας που δεν φρονουν για την καρεκλα αλλα για την εξυγειανση των νοσοκομειων και την αξιοπρεπεια μας. Ειναι λιγοι , ειναι κριμα να τους αφηνουμε αοπλους χωρις επιχειρηματα.

Αποφασίστηκε τέλος η στήριξη με κάθε μέσο και με την έκδοση της ανάλογης αφίσας και διακίνηση της στα νοσοκομεία της εκδήλωσης της 3ης Απρίλη στον ΙΣΑ για την δημιουργία ενός παν-υγειονομικού συντονισμού για ανάληψη δράσεων απέναντι στις συνθήκες υγειονομικής κρίσης που διαμορφώνονται για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου