Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΙΣΑ:

Σήμερα έγινε συνάντηση εκπροσώπων του Κινήματος Νέων Ιατρών από τα νοσοκομεία Σωτηρία, πρ.1ο ΙΚΑ Παπαδημητρίου, και Ευαγγελισμό με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και την Νομική Υπηρεσία του συλλόγου.

Όπως είχαν δεσμευθεί στην προηγούμενη συνάντηση με το ΚιΝΙ προ ημερών, ο ΙΣΑ την επόμενη εβδομάδα θα προβεί σε εξώδικο εναντίον των διοικητών των νοσοκομείων της Αθήνας.

Ειδικότερα για το Σωτηρία θα προβούν επιπλέον σε μηνυτήρια αναφορά σχετικά με την πληρωμή 16 ωρών στην εφημερία αντί για 17.
Παράλληλα, η νομική υπηρεσία δεσμεύτηκε να υποστηρίξει με επιστολές και παρουσία τους στο δικαστήριο ή κατά τις καταθέσεις όποια νοσοκομεία την περίοδο αυτή καλούνται στο Πταισματοδικείο για αυτεπάγγελτες μηνύσεις των Εισαγγελέων εναντίον των διοικητών (πχ. για τα νοσοκομεία Σωτηρία, 1ο ΙΚΑ, Ιπποκράτειο, Ευαγγελισμός)

Εξηγήθηκαν αναλυτικά τα τρέχοντα ζητήματα των Ειδικευομένων σχετικά με τα δεδουλευμένα, με την επίσχεση εργασίας, το καθηκοντολόγιό τους, και την εκπαίδευσή τους, θέματα που θα αξιοποιηθούν και στα οποία θα απαντήσουν μέσω γνωμοδότησής του ΙΣΑ αλλά και ενδεχομένως του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.


Ακόμη, συζητήθηκε το ενδεχόμενο επανενεργοποίησης του Συλλόγου Ειδικευομένων Ιατρών Αθήνα-Πειραιά (ΣΕΙΑΠ), ο οποίος θα έχει επιτροπές σε κάθε νοσοκομείο (πχ. όπως η ΕΙΝΑΠ), με την αρωγή του ΙΣΑ. Μένει να δούμε αν το επιθυμούμε και το πώς θα συνεργαστεί με τους υπάρχοντες συλλόγους Ειδικευομένων των νοσοκομείων.


Τέλος, ο ΙΣΑ αναλαμβάνει να βοηθήσει στο νομικό τμήμα για τη σύσταση συλλόγων Ειδικευομένων στα νοσοκομεία της Αθήνας.


ΠΡΟΣΟΧΗ: προκειμένου να συμπεριληφθεί το όνομα του διοικητή του νοσοκομείου σας (για την Αθήνα μόνο) στο εξώδικο του ΙΣΑ, πρέπει άμεσα να στείλει τουλάχιστον ΕΝΑΣ ειδικευόμενος μια αίτηση, στην οποία να επιβεβαιώνει τις παρανομίες του διοικητή (καθυστέρηση στην πληρωμή των εφημεριών, πιθανώς περικοπή στα ποσά αυτά, και όποια άλλη ποινικά κολάσιμη ενέργεια έχει πέσει στην αντίληψή σας). Εάν έχετε κάνει ήδη εξώδικο στο νοσοκομείο σας, χρήσιμο θα ήταν να αποσταλεί ένα αντίγραφο μαζί.

Το φαξ του ΙΣΑ είναι: 2103839753.
Παραθέτω μία τυπική αίτηση προς τον ΙΣΑ για το εξώδικο: http://www.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fdocs.google.com%2Ffile%2Fd%2F0B7rkbmP09TYwT1g5S1h4M0pJWFU%2Fedit%3Fpli%3D1&h=IAQF5oV9a

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν δεν σταλεί αίτηση από ένα άτομο τουλάχιστον εντός εβδομάδος, το εξώδικο του ΙΣΑ ΔΕΝ θα στοχοποιεί τον διοικητή σας, οπότε στείλτε το άμεσα!


Προτάθηκαν επίσης και άλλες νομικές ενέργειες, ορισμένες των οποίων προϋποθέτουν την σαφή αναγραφή του ποσού που χρωστάνε στον καθένα. Χρήσιμο θα ήταν, λοιπόν, η αίτηση του καθενός μας στην μισθοδοσία προκειμένου να μας χορηγηθούν πιστοποιητικά οφειλούμενων ποσών. Από εκεί και πέρα απευθυνόμαστε στη νομική υπηρεσία του ΙΣΑ για να μας κατευθύνει (σαν νοσοκομείο, όχι σαν άτομο) προκειμένου για την άμεση διεκδίκηση των χρωστούμενων.
 
Αθήνα, Δεκέμβριος 2012
ΠΡΟΣ:
Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών,
Νομική Υπηρεσία

ΘΕΜΑ: Παράνομες ενέργειες διοικητή νοσοκομείου ________________

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι με το παρόν κείμενο δηλώνω ότι είμαι ειδικευόμενος/η στο _______________ και ότι ο/η διοικητής του ιδίου νοσοκομείου συστηματικά ενεργεί παράνομα, καθυστερώντας επί μήνες την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών του τρέχοντος έτους.
Επιπλέον, ο/η διοικητής έχει αυθαίρετα προβεί σε περικοπή των απολαβών των εφημεριών μου.
Δηλώνω ότι επιθυμώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών να με εκπροσωπήσει με κάθε νόμιμο μέσο στη διεκδίκηση των δεδουλευμένων εφημεριών.


Ο/η Ειδικευόμενος/η Ιατρός,

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου