Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Αποφάσεις διαδικτυακης συνδιασκεψης ΚΙΝΙ για τη σημερινη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΚΙΝΙ  ΜΕ  ΤΟΝ  ΠΡΟΕΔΡΟ  ΤΗΣ  ΟΕΝΓΕ  Κο  ΒΑΡΝΑΒΑ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής Πανελλαδικής διαδικτυακής συνέλευσης του ΚΙΝΙ εν όψει της συνάντησης με τον Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Κο. Βαρνάβα τέθηκαν τα παρακάτω ζητήματα.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει προκύψει μια γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ, η οποία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από κάποιους Διοικητές νοσοκομείων, περί υπηρέτησης του χρόνου επίσχεσης. Γνωρίζουμε το νομικό πλαίσιο της επίσχεσης και θεωρούμε τη συγκεκριμένη απόφαση του ΚΕΣΥ ένα τέχνασμα με το οποίο Διοικήσεις και Υπουργείο Υγείας προσπαθούν να κάμψουν το ηθικό και να φοβίσουν τους συναδέλφους. Καλούμε την ΟΕΝΓΕ να τοποθετηθεί επίσημα.

Οι διαρκείς μειώσεις στους μισθούς μας , μας έχουν φτάσει σε σημείο να δουλεύουμε για την απλή μας επιβίωση. Κάθε έννοια εκπαίδευσης έχει μείνει στα χαρτιά. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της ΟΕΝΓΕ για την εξασφάλιση δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους ειδικευόμενους, καθώς και την κατάρτιση συγκεκριμένου καθηκοντολογίου. Ο ειδικευόμενος δεν μπορεί να πληρώνει για την εκπαίδευσή του.

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της ΟΕΝΓΕ για την κατάρτιση ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης, με την παρουσία του ειδικού σε όλα τα νοσοκομεία. Κανένας ειδικευόμενος μόνος του στα επείγοντα ή στο τμήμα. Αναμένουμε ακόμα την επίσημη θέση της ΟΕΝΓΕ για τις καταγγελίες που έχουν γίνει σχετικά με τέτοιου είδους φαινόμενα (ΚΑΤ).

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της ΟΕΝΓΕ για τη χορήγηση του ρεπό μετά από γενική εφημερία. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο αλλά και παράνομο , ο ειδικευόμενος να εργάζεται για 32 ώρες συνεχόμενα.

Η δουλειά των ειδικευόμενων στα νοσοκομεία γίνεται διαρκώς δυσκολότερη. Κάθε μήνας που περνάει το σκηνικό περιλαμβάνει όλο και πιο άσχημες εικόνες. Νοσοκομεία υπό διάλυση, ανεπαρκές προσωπικό, ανεπαρκή υλικά, κόσμος σε άθλια κατάσταση, ασθενείς αλλά και άνθρωποι που φτάνουν στα εξωτερικά ιατρεία και ζητάνε να νοσηλευτούν για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό. Προσπαθούμε καθημερινά να υπερβαίνουμε τις δυσκολίες και να στεκόμαστε δίπλα στους ασθενείς μας με κάθε τρόπο. Ωστόσο οι ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες και οι αντοχές του καθένα μας δυστυχώς δεν είναι ανεξάντλητες.

Η ΟΕΝΓΕ πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία για συνελεύσεις σε όλα τα νοσοκομεία και τον προγραμματισμό κινητοποιήσεων. Οι ειδικευόμενοι δεν θα συνεχίσουν να εργάζονται υπό αυτές τις συνθήκες εξευτελισμού του επαγγέλματός τους αλλά και των ασθενών τους! Δεν πρόκειται να ζητήσουμε τα δεδουλευμένα μας με τη μορφή επαιτείας! Οι κινητοποιήσεις αυτή τη φορά πρέπει να οργανωθούν σωστά και να μην έχουν χώρο να κρυφτεί κανείς!

Ζητάμε την ανάληψη πρωτοβουλιών για να είναι τα νοσοκομεία ανοιχτά για όλους τους πολίτες που τα έχουν ανάγκη, δωρεάν και χωρίς κανένα περιορισμό. Η εποχή μας φέρνει στο προσκήνιο, δεν μπορεί να κλείνουμε άλλο τα μάτια. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μπορούν να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά δωρεάν στο ΕΣΥ. Κανένα παιδί ανεμβολίαστο στην Ελλάδα του 2012.

Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στις περικοπές επιδομάτων από ομάδες πασχόντων για τους οποίους τα επιδόματα αυτά αποτελούν τη μοναδική πηγή εισοδήματος.
Καλούμε την ΟΕΝΓΕ για άλλη μια φορά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να στηρίξει νομικά αλλά και με τη φυσική της παρουσία τους νέους γιατρούς απέναντι σε κάθε εκφοβισμό, εκβιασμό και κάθε μορφής ψυχολογικής ή σωματικής βίας. Να οργανώσει τον ιατρικό χώρο με σοβαρότητα και σαφές σχέδιο και να μπει μπροστά στη διεκδίκηση των δεδουλευμένων μας, στην κατάργηση των συγχωνεύσεων, στην απαίτηση προσλήψεων εδώ και τώρα! Να μπει μπροστά στην αναγνώριση του ειδικευόμενου ως εκπαιδευόμενου γιατρού και όχι ως λαντζέρη στο υπό κατεδάφιση ΕΣΥ. Να μπει μπροστά στη διάσωση του ΕΣΥ και στην υπεράσπιση του δικαιώματος στην υγεία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν το παρόν στις συνελεύσεις των νοσοκομείων τους και σε κάθε μορφής κινητοποίηση.

Το ΚΙΝΙ, συνεχίζει με τη δράση του να υπενθυμίζει την αναγκαιότητα να βρεθούμε όλοι στο δρόμο που γνωριστήκαμε. Κανένας να μη λείψει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου