Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ενημέρωση από τις σημερινές κινητοποιήσεις:

Ξεκινήσαμε από το Σωτηρία το πρωϊ μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια στους συνάδελφους κατά την προσέλευση τους στο νοσοκομείο, καλώντας τους να ενισχύσουν τις επισχέσεις εργασίας που έχουν ξεκινήσει στο νοσοκομεία τους και τα υπόλοιπα νοσοκομεία.

Πραγματοποιήσαμε συμβολική πορεία διαμαρτυρίας απέναντι στα νέα μέτρα από το Σωτηρία μέχρι το Γεννηματάς όπου

και εκεί καλέσαμε τους συνάδελφους στην ενίσχυση των κινητοποιήσεων.

Μεταξύ των γνωστών συνθημάτων για αγώνα διαρκείας ακούστηκε και το "στο γιατρό αξιοπρεπή μισθό και όχι φακελάκι από το λαό" το οποίο δημιούργησε θετική αίσθηση στον απλό κόσμο που παρακολουθούσε.

Ακολούθησε συνάντηση-παράσταση διαμαρτυρίας για τα κοινά προβλήματα των συναδέλφων με τον διοικητή του Σωτηρία, όπου αποσπάστηκε η δέσμευση περί προώθησης αποπληρωμής των δεδουλευμένων τους στο ακέραιο και την προστασία τους από κάθε είδους απειλή κατά την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους.
Θέσαμε τον διοικητή προ των ευθυνών του καθώς αποτελεί εκπρόσωπο του κράτους και της εκάστοτε κυβέρνησης και δηλώσαμε προς πρόθεση μας είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας στο ακέραιο, πέρα από τα δεδουλευμένα.

Εκπρόσωποι μας μεταβήκαμε στον Ερυθρό και στο Έλενα όπου μεταφέραμε στις εκεί συνελεύσεις ενημέρωση από τη συνάντηση με τους συλλογικούς φορείς και καλέσαμε επίσης τους συνάδελφους να αναζητήσουν όσα μας ενώνουν και να συμμετέχουν στον κοινό αγώνα για την αξιοπρέπεια του λειτουργήματος, για να έχουμε και μεθαύριο όσο το δυνατόν αξιοπρεπή νοσοκομεία και δημόσια δωρεάν υγεία για όλους τους συνανθρώπους μας, κάτι που διακυμβεύεται πλέον σε μέγιστο βαθμό.

Διαθέσαμε έντυπο υλικό για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, με επόμενους σταθμούς τον Ευαγγελισμό τη Δευτέρα 24/9/12 και τη συμπαράσταση με τη φυσική παρουσία εκπροσώπων μας ΑΧΕΠΑ την Τρίτη.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με σκοπό την κλιμάκωση τους, καλούμε και πάλι όλους τους συνάδελφους να τις ενισχύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου