Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΠΙΣΧΕΣΗ...

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΠΙΣΧΕΣΗ...
1]Πρεπει να κανω γιατι δουλευω 8 μερες και νυχτες για να θεραπευω τους ασθενεις την ωρα που ολοι σχεδον καθονται σπιτι τους και ξεκουραζονται..Και ουτε αυτο δεν σεβονται..με οδηγουν ολοταχως στην εξαθλιωση.
2]Πρεπει να κανω γιατι το χρωσταω στις χαμενες ωρες με την οικογενεια μου και τους φιλους μου..
Το χρωσταω σε μενα..
3]Πρεπει να κανω γιατι σπουδαζα -διαβαζα 10 χρονια και ακομα διαβαζω για να αποδειξω σε αυτους που με ξεφτιλιζουν οτι ειμαι ικανος να λεγομαι γιατρος..
Αφου εγω δει στα επειγοντα χιλιαδες ασθενεις..
Τι υποκρισια..
 
 4]Πρεπει να κανω γιατι επιτελους δεν μπορουν να αγωνιζονται οι αλλοι για μενα μια ζωη..
Ηρθε η ωρα να αντιδρασω..
 
 5]Πρεπει να κανω γιατι δεν θα παρω αλλες εφημεριες πριν τα χριστουγεννα..
Δεν δεχομαι φιλοδωρηματα και ελεημοσυνες..
 
 6]Πρεπει να κανω γιατι οι συναδελφοι μου στο ΑΧΕΠΑ δεν φοβηθηκαν ουτε τους καθηγητες ,ουτε τις διωξεις..
Μενουν πιστοι πατωντας πανω στην αξιοπρεπεια τους..
Εχω και γω φιλοτιμο..
 
 7]Πρεπει να κανω γιατι αν μεινω θεατης θα μου συμβουν τα χειροτερα..
Ενιαιο μισθολογιο,κυκλικο ωραριο κ.ο.κ
 
 
 ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ?
ΠΟΣΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ?
ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ?
ΞΕΧΑΣΤΕ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ...
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ..
 
 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΣΧΕΣΗ:
ΣΤΟΧΟΙ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:
Τα λεφτά είναι δικά σου. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με αυτά, να τα κρατάει και να μην στα δίνει, ή να σου δίνει τμήμα μόνο από αυτά. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση υπολογίζεται βέβαια με 11.8% τόκο, σύμφωνα με το νόμο.
Να πάρεις όλα τα χρήματα για τα οποία έχεις ήδη κουραστεί. Το να σου αφαιρούν αναδρομικά ένα ποσοστό από αυτά που σου χρωστάνε είναι παράνομο.
Τα 70 ευρώ της καθημερινής εφημερίας είναι πολύ λίγα για τις θυσίες που έχεις κάνει και για τον ιδρώτα και την αϋπνία σου. Είναι γελοίο να μειώνουν και αυτά ακόμα, ή να καθυστερούν να στα δίνουν 4-5 μήνες.
Δεν γίνεται κάθε μήνα να αναρωτιέσαι ποια εποχή του χρόνου θα θυμηθούν να σε πληρώσουν.
Να επανέλθει το σύστημα της αυτόματης μηνιαίας πληρωμής των εφημεριών μαζί με τον μισθό. Είναι εντελώς παράλογη η αναχρονιστική επιστροφή στο σύστημα των παρέδρων. Πρέπει να έχεις ένα σταθερό πρόγραμμα εσόδων ώστε να διαχειρίζεσαι σωστά τα έξοδά σου.
Οι συνθήκες και οι ώρες που δουλεύεις είναι απάνθρωπες, αντιεκπαιδευτικές, και επικίνδυνες για την σωματική και ψυχική σου υγεία. Για να το αντιληφθείς πιο καθαρά, σκέψου ποιο συναίσθημα σου έρχεται όταν πρωτομπαίνεις από την πύλη του νοσοκομείου ή ξεκινάς τη γενική εφημερία.
Για να φτάσει το 2012 και ο Ευαγγελισμός να έχει τέτοια εικόνα, σημαίνει ότι άμα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που περνάμε μέρες, νύχτες, και γιορτές εδώ, δεν αγωνιστούμε να αλλάξει, καμία διοίκηση δεν θα φιλοτιμηθεί να το κάνει από μόνη της. Μην περιμένουμε δηλαδή τον σωτήρα-διοικητή να έρθει ξαφνικά και να μας λυπηθεί
Οι νοσηλευόμενοι υποφέρουν. Πραγματικά. Οι ώρες αναμονής στο ΤΕΠ καταρρίπτουν συνεχώς νέα ρεκόρ, και οι εικόνες στους θαλάμους είναι ανατριχιαστικές. Αν δεν είχες τρόπο να βρεις καμιά μονοκλινη θέση στον 10ο όροφο, θα ήθελες να περάσεις εσύ ή ένας συγγενής σου έστω και μία μέρα στις συνθήκες αυτές;
Αν δεν μιλήσουμε εμείς για τους ασθενείς, δεν θα βρουν εκείνοι το σθένος και τον τρόπο να το κάνουν. Υποτίθεται ότι τους αγαπάμε, και λυπόμαστε όταν υποφέρουν. Ας το δείξουμε – για τα συνολικά τους προβλήματα. Πρέπει να συντονιστούμε με οργανωμένους Συλλόγους χρονίων πασχόντων, ώστε να συμπαρασταθούμε έμπρακτα ο ένας στον άλλον.
Η συμπεριφορά των άλλων εργαζόμενων και επισκεπτών απέναντι σου είναι απαξιωτική. Όταν έλεγες ότι ήθελες να γίνεις ιατρός, δεν νομίζω ότι φανταζόσουν τον εαυτό σου να πηγαίνεις χαρτάκια από εδώ και από εκεί, να ψάχνεις σε στοίβες τις ακτινογραφίες, να παίρνεις όλη μέρα ζωτικά σημεία, να κουβαλάς στο χέρι αίματα, να σέρνεις φορεία, να θέλεις να φας μια μπουκιά και να κλείνουν την τραπεζαρία, να μην σου δίνει το κέντρο τον αριθμό του τηλεφώνου που έχεις ανάγκη, να διαχειρίζεσαι τα ραντεβού των «πελατών», να ολοκληρώνεις όλη την ηλεκτρονική λάντζα, να σε βρίζουν – απειλούν – χτυπούν στα επείγοντα ιατρεία.
Έχεις μοναδική ευκαιρία να δείξεις σε όλους αυτούς ότι το νοσοκομείο ΔΕΝ δουλεύει χωρίς εσένα. Εσύ είσαι το ΕΣΥ, όχι οι μόνιμοι. Εσύ κλείνεις όλες τις τρύπες του νοσοκομείου, λόγω του φιλότιμου σου. Είναι ευκαιρία να προβάλεις σε συγγενείς και ασθενείς τα προβλήματα σου. Είναι ευκαιρία να βάλεις ξανά τους Ειδικευμένους στα παπούτσια του Ειδικευόμενου - να θυμηθούν ότι αδιαφορώντας για τις καθημερινές σου δυσκολίες, δεν σημαίνει ότι αυτές δεν υπάρχουν. Είναι ευκαιρία οι Ειδικευμένοι να γευθούν ξανά την άσχημη εικόνα του Ευαγγελισμού, μήπως οι ίδιοι υποχρεωθούν έτσι να την αλλάξουν.
Η εκπαίδευση σου είναι αστεία στην καλύτερη περίπτωση. Τα περισσότερα που έχεις μάθει στα έχει δείξει κάποιος παλιότερος από εσένα, ή απλά έκατσες και τα διάβασες. Στόχος σου η ιατρική μετανάστευση μετά την ειδικότητα, μπας και μάθεις έξω αυτά που δεν έμαθες εδώ τόσα χρόνια.
Πρέπει να απαιτήσουμε να οριστεί σαφές πρόγραμμα εκπαίδευσης ειδικευόμενων ανά κλινική. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα τετράδιο ειδικευόμενου (logbook) και να ενημερώνουμε τις αντίστοιχες Εταιρίες ειδικότητας για την μηνιαία πρόοδό μας. Μπορούν οι Ειδικευόμενοι του Ευαγγελισμού να ορίσουν νέα πρότυπα εκπαίδευσης, από τους οποίους θα επωφεληθούν Ειδικευόμενοι και στα υπόλοιπα νοσοκομεία.
Καλή η ανάληψη πρωτοβουλιών – μας προετοιμάζει για όταν γίνουμε Ειδικευμένοι. Η πλήρης απουσία όμως κάποιου να μας εποπτεύει και να μας καθοδηγεί είναι αντιεκπαιδευτική και επικίνδυνη.
Να πετύχουμε την ουσιαστική παρουσία και βοήθεια των Ειδικευμένων (φαντάσου αν όλοι όσοι βρίσκονται «σε ενεργοποίηση» αυτές τις μέρες, όπως λέει και ο διοικητής, σε βοηθούσαν στις δουλειές, πόσο πιο γρήγορα θα γινόντουσαν).
Πότε είναι η τελευταία φορά που πήρες ρεπό;
Το ότι ο νόμος αυτός εφαρμόστηκε όσο και εκείνος για το κάπνισμα, δεν φταίει κανείς άλλος παρά εμείς. Εμείς δεχτήκαμε να τον εκφυλίσουν.
Να λαμβάνονται ΟΛΑ (ναι, όλα, δεν είναι καθόλου δύσκολο!) τα ρεπό που σου αναλογούν. Αν δεν τα εκμεταλλευτείς να ξαναγεμίσεις τις μπαταρίες σου, να σε δει το σπίτι σου, και να διαβάσεις, πότε νομίζεις ότι θα προλάβεις; Τα χρόνια κυλάνε και εσύ κάθε μέρα χάνεις ευκαιρίες να ζήσεις σαν άνθρωπος και να γίνεις καλύτερος επαγγελματίας.
Επιτέλους μας πήρανε στα σοβαρά. Όλοι. Από τον υπουργό, μέχρι τον διοικητή, μέχρι τον τελευταίο κακότροπο διοικητικό υπάλληλο.
Μπορούμε να έχουμε ανά πάσα στιγμή διάλογο με την διοίκηση και το υπουργείο υγείας – έχουμε μπει πια στον χάρτη.
Ο λόγος σου να έχει βαρύτητα. Αν προκύψει κάτι σοβαρό το οποίο χρειάζεται να διεκδικήσεις στο μέλλον, όλοι θα ξέρουν ότι αν δεν στο δώσουν θα υπάρχουν πραγματικές συνέπειες. Εσύ θα έπρεπε να κάνεις κουμάντο στο νοσοκομείο, γιατί απλά εσύ το κρατάς ανοιχτό.
Τρέχουν οι εξελίξεις στον χώρο της Υγείας, τις οποίες όσο και να θέλεις να τις αγνοήσεις, θα τις βρεις σύντομα μπροστά σου. Μειώνουν μισθούς και ωρομίσθια εφημεριών, δεν φτάνουν τα λεφτά να μας πληρώσουν όλες τις εφημερίες του έτους, μειώνουν το προσωπικό, λιγοστεύουν τα υλικά, κλείνουν τα νοσοκομεία. Άρα θα βλέπεις περισσότερους ασθενείς από όλο και πιο μακρινές περιοχές, σε χειρότερες συνθήκες, και για λιγότερα λεφτά.
Όσο μεγαλώνει η δύναμη των Ειδικευόμενων, θα μπορούν να επηρεάζουν αποτελεσματικά τις αποφάσεις στον χώρο τις Υγείας. Αποκρούουμε επιπλέον μειώσεις στον ήδη χαμηλό μας μισθό και συμβάλουμε στο να μείνουν ανοιχτά τα νοσοκομεία της χώρας. H συμμετοχή του Ευαγγελισμού στην επίσχεση ήταν καταλυτικό σημείο για να συνεχίσουν τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας ενταχθούν καινούρια στον αγώνα για την διεκδίκηση της αξιοπρέπειας του Ειδικευόμενου Ιατρού.
Όσο και αν αισθάνεσαι γερασμένη-ος, ανήκεις στη νέα γενιά ιατρών. Ό,τι αφήσεις πίσω σου θα το βρουν οι επόμενοι νέοι Ειδικευόμενοι, και κάποια μέρα θα το βρουν και τα παιδιά σου (ως εργαζόμενοι ή ως ασθενείς).
Μέσω της πίεσης που ασκείται από την επίσχεσή μας, μπορούμε τώρα να διαπραγματευθούμε τον τρόπο για να αποκαταστήσουμε το παλιό (παραδειγματικό) όνομα του νοσοκομείου  και να πλάσουμε ένα νέο ανθρώπινο σύστημα Υγείας.




*Εάν δεχτείτε πίεση, εκβιασμό, εκφοβισμό, ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, άμεση ή έμμεση, που υπονομεύει το νόμιμο δικαίωμα σας στην επίσχεση εργασίας, απευθυνθείτε άμεσα σε εκπροσώπους του Συλλόγου Ειδικευόμενων Ιατρών Ευαγγελισμού, οι οποίοι στη συνέχεια θα ενημερώσουν την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ώστε να υπάρξουν ουσιαστικές παρεμβάσεις και κυρώσεις στις περιπτώσεις αυτές.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου