Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Επίσχεση στο Σισμανόγλειο από 3 Σεπτεμβρίου

  ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΊΟΥ ΓΝΑ 23/8/12

        Οι  Γιατροί του Σισμανογλείου μετά  τη Γενική μας Συνέλευση στις   23-8-12  δηλώνουμε ότι η κατάσταση στο Νοσοκομείο μας και συνολικότερα στην υγεία έχει φτάσει πλέον σε οριακό σημείο. Με τη συνέχιση της υποχρηματοδότησης και την υποβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας περίθαλψης μας οδηγούν στην κατάρρευση του συστήματος υγείας και την εξόντωση γιατρών και ασθενών.

    Ειδικότερα, εδώ και 7 μήνες οι ειδικευόμενοι και 8 μήνες οι ειδικευμένοι παραμένουμε απλήρωτοι για τις εφημερίες που έχουμε πραγματοποιήσει, με αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να αντιμετωπίζουμε οικονομικά προβλήματα επιβίωσης.
    Επιπλέον, ο εξαναγκασμός σε απλήρωτη εργασία θίγει άμεσα την αξιοπρέπεια μας, καθώς παραβιάζονται στοιχειώδη εργασιακά μας δικαιώματα. Έχουμε επισημάνει εδώ και 6 μήνες προς κάθε κατεύθυνση  ότι τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί για τις εφημερίες στο Νοσοκομείο μας, μετά την διοικητική συγχώνευση του με το τέως 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ, δεν επαρκούν για την πληρωμή των   δεδουλευμένων εφημεριών που έχουν πραγματοποιήσει οι Γιατροί και των δύο  Νοσοκομείων και ότι χρειάζεται χορήγηση πρόσθετου κονδυλίου εφημεριών ώστε το Νοσοκομείο να εφημερεύει με ασφάλεια για τους ασθενείς και οι Γιατροί να πληρώνονται.
    Σε αποφάσεις των Γ.Σ. των γιατρών του Νοσοκομείου στις 16/3/12 και 30-3-12 είχαμε εκτενώς αναλύσει το πρόβλημα, για το οποίο η 1η ΥΠΕ και η Διοίκηση κώφευσαν. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της 1ης ΥΠΕ για την χορήγηση ελλιπούς κονδυλίου εφημεριών, με το πρόσχημα του «λάθους» κατά την αρχική κατανομή των κονδυλίων, αλλά και σημαντικές ευθύνες της Διοίκησης για την μη άμεση λύση του τον Μάρτιο.
     Υπάρχει επίσης σημαντική ολιγωρία και ευθύνη της Διοίκησης για την μη προσαρμογή των εφημεριών του Παραρτήματος στις  διαδικασίες που ισχύουν στο ΕΣΥ, ώστε να είναι επακριβώς  γνωστό το οφειλόμενο ποσό των δεδουλευμένων εφημεριών των συναδέλφων του Παραρτήματος.
     Καλούμε την Διοίκηση να προβεί τάχιστα στην εξασφάλιση πρόσθετου κονδυλίου για την πληρωμή των εφημεριών του Παραρτήματος και έως τότε να απεμπλακεί η καταβολή των εφημεριών των Γιατρών του Σισμανογλείου από αυτές των Γιατρών του Παραρτήματος για τους λόγους που προαναφέραμε.  Αλλιώς είναι   προφανές ότι η Διοίκηση δεν ενδιαφέρεται για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου αλλά για την  εφημέρευσή του με απλήρωτους γιατρούς και μειωμένο κόστος εφημέρευσης με οτιδήποτε  σημαίνει αυτό για την ασφάλεια και την υγεία των ασθενών.
    Στις περικοπές που έχουν επιβληθεί ήδη στο μισθό μας (της τάξης του 35 - 40%) έρχεται να προστεθεί η μείωση στα ειδικά μισθολόγια. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο τολμούν να μιλούν για υψηλά αμειβόμενους γιατρούς τη στιγμή που ένας ειδικευόμενος γιατρός με τα χαράτσια που θα πληρώσει στην εφορία φτάνει να έχει εισόδημα 800 – 900 ευρώ το μήνα.   
    Την ίδια στιγμή, οι συνθήκες εργασίας μας διαρκώς επιδεινώνονται με τις ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά, που πλέον είναι μόνιμο φαινόμενο.  Επιπλέον, με τη συγχώνευση του νοσοκομείου με το 1ο ΙΚΑ  Παπαδημητρίου, καταργούνται κλίνες και φαλκιδεύονται οι εργασιακές σχέσεις στο ΕΣΥ, καταστρατηγώντας την αρχή της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών.
    Το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι δυσλειτουργικό με αποτέλεσμα να απαιτείται πολλή ώρα γραμματειακής δουλειάς προκειμένου να εξασφαλίσουμε φάρμακα στους ασφαλισμένους. Οι υπηρεσίες περίθαλψης υποβαθμίζονται και γίνονται όλο και ακριβότερες για τους ασθενείς με τη συμμετοχή σε φάρμακα και νοσήλια να αυξάνεται και τη δωρεάν υγεία να γίνεται μακρινό παρελθόν. 

    Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κατάσταση στην υγεία θα τεθεί εκτός ελέγχου για ασθενείς και γιατρούς αν δεν παλέψουμε για την ανατροπή όλων των παραπάνω. Δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να δουλεύουμε απλήρωτοι και με αυτές τις συνθήκες, δεν μπορεί το σύστημα υγείας να λειτουργήσει με τον οικονομικό στραγγαλισμό που επιβάλλουν.

Απαιτούμε:

·         Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών Φεβρουαρίου ,Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου καθώς και όλων των πρόσθετων εφημεριών που μας οφείλονται εδώ και ένα χρόνο. Δεν θα χαρίσουμε ούτε ένα ευρώ στους καλοπληρωτές της τρόικας.

·         Άμεση αύξηση του κονδυλίου για τις εφημερίες με βάση τις ανάγκες για ασφαλή εφημέρευση για τους ασθενείς μας. Δε θα ανεχτούμε καμία περικοπή στα ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης.

·         Όχι στην κατάργηση των ειδικών μισθολογίων.

·         Προσλήψεις τώρα στο ΕΣΥ για να καλυφθούν τα κενά, όχι στην κατάργηση κλινών.

·         Όχι στην αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε φάρμακα και νοσήλια.

Προχωρούμε σε:

·         Επίσχεση εργασίας ειδικών και ειδικευομένων από την Δευτέρα 3-9-12.
·         Κλείσιμο των πρωινών τακτικών ιατρείων και των πρωινών επειγόντων. Το νοσοκομείο δεν μπορεί να καλύψει την πρωινή εφημερία αν δεν εξασφαλιστούν τα δεδουλευμένα.
·         Αναστολή τακτικών εισαγωγών ασθενών και χειρουργείων.
·         Συντονισμός με το Σωματείο εργαζομένων.
·         Νέα συνέλευση την Πέμπτη 30-8-12.


                                     Η ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου