Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Συνάντηση ΚΙΝΙ 27/8/2012, Δελτίο τύπου

Πραγματοποιήθηκε χθες, 27/8/2012 , η συνέλευση-σύσκεψη του Κινήματος Νέων Ιατρών (ΚιΝΙ)
στον χώρο του νοσοκομείου “ΣΩΤΗΡΙΑ” με μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων από τα περισσότερα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής Αθηνών – Πειραιώς.
Συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα της ζoφερής επικαιρότητας, που αφορούν τον χώρο της Δημόσιας Υγείας. Συγκεντρώθηκαν οι απόψεις για το κλίμα και τα προβλήματα που έχουν ενσκήψει σε κάθε νοσοκομείο ξεχωριστά ώστε να υπάρχει μία κοινή γραμμή , προς την αντιμετώπισή τους συνολικά.
Συνάδελφοι : Η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Νοσοκομεία της χώρας είναι απελπιστική. Οι λειτουργοί της υγείας και κυρίως οι νεότεροι από εμάς ,βαδίζουμε ολοταχώς προς τον εργασιακό μεσαίωνα , στον οποίο μας οδηγεί η αδιαφορία των υπευθύνων . Είτε πρόκειται για τις Διοικήσεις των ιδρυμάτων , είτε για το Υπουργείο Υγείας και τις ανά διαστήματα ηγεσίες του.
Σαν νέοι γιατροί, οφείλουμε χωρίς άλλη χρονοτριβή να αναλάβουμε δράση. Οι ιατροί εργάζονται ακατάπαυστα επί 24ωρου βάσης απλήρωτοι απο 5μήνου τουλάχιστον και σε πολλές δε περιπτώσεις απο 8μήνου. Οι ασθενείς ταλαιπωρούνται μαζί με εμάς σε ένα σύστημα που καθημερινά χάνει από την ταλαιπωρημένη μηχανή του και ένα γρανάζι . Δεν αργεί η ημέρα που η μηχανή αυτή θα πάψει να λειτουργεί , καταπονημένη πλέον. Και τότε θα είναι αργά για δάκρυα ένθεν και ένθεν !
Γι αυτό φίλοι συνάδελφοι, ήρθε η στιγμή να σηκώσουμε το κεφάλι , για να διατηρήσουμε εμείς την Δημόσια Υγεία έτσι ακριβως όπως ορίζεται. ΔΗΜΟΣΙΑ . Για την στήριξη της υπόστασής μας ως άνθρωποι και ως επαγγελματίες . Για την στήριξη της ταλανιζόμενης κοινωνίας εν τέλει !
Κατόπιν ανοιχτής συζήτησης αποφασίσαμε :
1. Την στήριξη των συναδέλφων που έχουν ήδη ξεκινήσει μορφές κινητοποίησης (επίσχεση εργασίας κ.ο.κ.) σε όλη την Ελλάδα. Θα είμαστε δίπλα τους σε ότι , μα ότι , χρειαστούν !
2. Να πραγματοποιηθούν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις των ιατρών σε όλα τα νοσηλευτικα ιδρύματα της χώρας , ώστε πολύ σύντομα να υπάρξουν δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο !
3. Την Δευτέρα 3/9/2012 και ώρα 14:00 , αποφασίστηκε παράσταση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου “ΣΩΤΗΡΙΑ” , προς τους συναδέλφους που βρίσκονται ήδη σε επίσχεση εργασίας. Ανάλογες κινήσεις θα επαναληφθούν σε όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Συνάδελφοι, σε σημερινή επικοινωνία με τον ΠΙΣ και την ΟΕΝΓΕ , μας δήλωσαν ρητά πως έχουμε την πλήρη στήριξη τους και νομικά , σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης κι αν προβούμε.
Το Κίνημα Νέων Ιατρών είναι εδω μαζί σας και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν ανευθυνοϋπεύθυνο να απειλήσει επ΄ουδενί τον αγώνα μας για την διαφύλλαξη των νομίμων δικαιωμάτων μας και την Δημόσια υγεία περαιτέρω! Θα είμαστε παντου. Μπροστά ! Και μπροστά τους!
Ευχαριστούμε τους συναδελφους από τα νοσοκομεία : Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Θριάσιο, Αγία Όλγα, Τζάννειο, Παίδων Πεντέλης, Σισμανόγλειο, 1ου ΙΚΑ , 7ου ΙΚΑ , ΓΝΑ Γεννηματάς και φυσικά τους συναδέλφους του “Σωτηρια” που μας φιλοξένησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου