Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ.



Με επιτυχία και ικανοποιητική συμμετοχή , ξεκίνησαν σήμερα οι κινητοποιήσεις των ιατρων, ειδικευμένων και ειδικευόμενων .
1. Πραγματοποιήθηκε η πρώτη 2ωρη σταση εργασίας των ιατρων , με συγκεντρωση στο ισιγειο του νοσοκομείου.
2. Αποκλειστηκαν τα ταμεία των Εξωτερικών Ιατρείων για δύο ώρες χωρίς να αναγκαστεί κανένας ασθενής να πληρώσει το 5ευρω για την εξέταση του στα Ε.Ι.
3. Αποκλείστηκε και καταλήφθηκε το Γραφείο Κίνησης ασθενων κατα το 2ωρο της στασης εργασίας και δεν έγινε καμία γραφειοκρατική πράξη. Ούτε εισιτήρια, ούτε εξιτήρια, ούτε οτιδήποτε στο οποίο έπρεπε να μπει ΄"στρογγυλη" σφραγιδα. Οι γιατροι ειχαν παραταχθει κατα μηκος του γκισε και μεσα απο αυτον. Οι διοικητικοί υπαλληλοι αποχώρησαν μεχρι το τελος της καταληψης. Υπήρξαν καποιοι ήπιοι διαπληκτισμοί με το κοινό το όποιο ηθελε να κάνει τη δουλειά του βεβαίως βεβαίως. Ακύσαμε τα γνωστά :"Σας ξερουμε τους γιατρους που έχετ 5-6 χιλιάδες ευρω το μήνσ" , "Τα παιρνετε τα φακελάκια" κ.ο.κ. Κατοποιν των πρωτων αντιδρασεων οι πολιτες αποχωρησαν και σεβαστηκαν την σταση εργασιας.
4. Τέλος, με την λήξη της στασης, 50 περίπου απο τούς συγκεντρωμένους γιατρούς, εισήλθαμε στο γραφείο της Διοικήτριας του Νοσοκομείου. Με σαφή τόνο, απαιτητικό και κόσμιο, της γνωστοποιήσαμε τα αιτήματά μας .
Για όσους έχετε ακόμα αμφιβολίες, δεν υπήρξε καμία βεβαίωση για το αν και πότε θα καταβληθουν τα δεδουλευμένα. Μετα απο διαλογο 10 λεπτων αποχωρήσαμε.

Αυριο, νεα σταση εργασίας προγραμματισμένη. Την Δευτερα το πρωι στις 9 Γενικη Συνέλευση και αποφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με έναρξη Επίσχεσης Εργασίας από την Τρίτη 17 Ιουλίου και μέχρι ικανοποίησης των αιτημάτων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου