Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ψήφισμα του Συλλόγου Ειδικευόμενων Ιατρών Γ.Ν.Δράμας

ΨΗΦΙΣΜΑ
του Συλλόγου Ειδικευόμενων Ιατρών Γ.Ν.Δράμας
προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο.
Δράμα, 25 Απριλίου 2012
Με το παρόν ψήφισμα θέλουμε να δηλώσουμε πως ο Υπουργός Υγείας είναι σήμερα ανεπιθύμητος σε αυτό το Νοσοκομείο (και όχι μόνο). Και εξηγούμε:
  • Κατ' αρχήν, η “οριζόντια” πολιτική που ακολουθεί έχει ως αποτέλεσμα τη θλιβερή υποβάθμιση των Υπηρεσιών και των Μονάδων Υγείας σε όλη τη χώρα. Η εικόνα “συμμαζέματος” που θέλει να παρουσιάζει στα ΜΜΕ είναι εντελώς ψευδής. Το ΕΣΥ "συμμαζεύτηκε" τόσο, ώστε ολόκληρα Νοσοκομεία να απειλούνται με κλείσιμο (αφού εξαφανίστηκαν τα αποθεματικά τους σε μια νύχτα) και αμέτρητες κλινικές της επαρχίας να υπολειτουργούν.
  • Επί των ημερών του, που (ευτυχώς) δεν έμειναν πολλές (κατά δική του δήλωση), το Νοσοκομείο Δράμας, όπως και άλλα, υπέστη καταστροφή που σε καιρό ειρήνης κανείς δεν περίμενε. Συγκεκριμένα:
  1. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παραμένει κλειστή, ενώ η περίφημη επάνδρωση με Εντατικολόγους “μέχρι το Μάρτιο” έμεινε στα λόγια Υπουργού και Υφυπουργού, όπως άλλωστε αναμενόταν. Η ιδέα για Γενικούς Ιατρούς δεν προχώρησε, μάλλον γιατί ήταν πολύ έξυπνη – ή πολύ παράνομη. Όλη η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, μια περιοχή με 600.000 κατοίκους, έχει μείνει με 29 κλίνες Εντατικής. Επίσης, σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, μόνο η Πτολεμαΐδα διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
  2. Όλος ο Νομός Δράμας λειτουργεί με ένα ασθενοφόρο σε κάθε βάρδια. Ταυτόχρονα, λόγω έλλειψης οδηγών, η ευρύτερη περιοχή του Κ.Υ Προσοτσάνης εξυπηρετείται από το (μοναδικό αυτό) ασθενοφόρο που έρχεται από τη Δράμα. Και εδώ οι υποσχέσεις του κ. Λοβέρδου αποδείχτηκαν “λόγια του αέρα”. Δυστυχώς για τον ίδιο, ΚΑΙ του τηλεοπτικού. Το video-cd που του προσφέρουμε μαζί με το ψήφισμα περιέχει όλες τις τηλεοπτικές υποσχέσεις του.
  3. Το (ελλιπές, χωρίς προοπτική νέων προσλήψεων) προσωπικό εργάζεται στα όριά του εδώ και καιρό, ενώ λόγω ΕΟΠΥΥ και οικονομικής κρίσης η προσέλευση ασθενών έχει αυξηθεί κατά 40%.
  4. Οι ελλείψεις σε υλικά είναι τέτοιες, ώστε οι κλινικές στέλνουν τους συνοδούς των ασθενών να αγοράζουν π.χ. καθετήρες και φάρμακα.
  5. Οι ιατροί είναι, ως γνωστόν, 4 μήνες απλήρωτοι για εφημερίες και γι' αυτό βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τα μέσα Μαρτίου. Τα χρήματα που προέβλεψε για το Νοσοκομείο μας έχουν περικοπεί ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ κατά 12+28%, καθιστώντας την ασφαλή εφημέρευση αδύνατη. Ήδη υπάρχουν πλάνα “εξαφάνισης” ειδικοτήτων από το πρόγραμμα και συνεφημέρευσης κλινικών με αντίστοιχες της Καβάλας. Πηγαίνετε κ.Υπουργέ στο Νευροκόπι να τους εξηγήσετε γιατί για μια ρινορραγία θα ταξιδεύουν από τα ορεινά σύνορα μέχρι το Αιγαίο.
Τα ψέματα τελείωσαν. Οι εδώ και χρόνια κακοπληρωμένοι, εξαντλημένοι και κατασυκοφαντημένοι ιατροί του ΕΣΥ “ξύπνησαν” και αντιστέκονται στην εξαθλίωση που τους οδηγείτε εσείς και οι προϊστάμενοί σας. Είστε ανεπιθύμητος σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας - για τα Δημόσια μιλάμε, γιατί τα “άλλα” θα σας ευγνωμονούν αιώνια.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Γ.Ν.ΔΡΑΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου