Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

2η Συνάντηση ΚιΝΙ Θεσσαλονίκης με τον Πρόεδρο του ΙΣΘ κ. Εξαδάκτυλο για το Προσχέδιο των Ιατρικών Ειδικοτήτων.

Θεσσαλονίκη,
03/11/11


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης,

ευχαριστούμε για άλλη μία φορά που δεχθήκατε να συναντήσετε εκπρόσωπο της ομάδας μας (Κίνημα Νέων Ιατρών Θεσσαλονίκης) και συζητήσατε σχετικά με το θέμα του νομοσχεδίου εκπαίδευσης-μετεκπαίδευσης και ιατρικών ειδικοτήτων, το οποίο αναμένεται ότι θα ψηφιστεί τις προσεχείς ημέρες στην Βουλή.

Χθες 02/11/11 πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στο Υπουργείο Υγείας από τους Νέους Ιατρούς και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας, παρουσία του κ. Πατούλη. Έγινε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Πολύζο ο οποίος εισέπραξε έντονες αποδοκιμασίες και την οργή των παρευρισκομένων για τις αποφάσεις του υπουργείου οι οποίες μας εξουθενώνουν ως κλάδο και μας σπρώχνουν στην ανεργία και την μετανάστευση.
Υπήρξε έγγραφη δέσμευση του κ.Πολύζου για απόσυρση του προσχεδίου, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον κ. Τιμοσίδη.
Σας επισυνάπτουμε το εν λόγω χειρόγγραφο.

Την ίδια ημέρα από το βήμα της Βουλής, ο κ.Λοβέρδος διαβεβαίωσε πως το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί τις προσεχείς ημέρες.

Επιπλέον, μετά την δημοσίευση του προσχεδίου νόμου στην ιστοσελίδα του Υπουργείου και τα σχόλια συναδέλφων που ακολούθησαν, έγινε μία διευκρινιστική τοποθέτηση του κ. Δατσέρη (πρόεδρου του ΚΕΣΥ) η οποία αναιρούσε πολλά από τα άρθρα του προσχεδίου, χωρίς ωστόσο να διασφαλίζεται τί θα ισχύσει τελικά.
Σας παραθέτουμε τον σχετικό με τα παραπάνω σύνδεσμο http://www.yyka.gov.gr/articles/health/telikh-protash-kesy-gia-to-sxedio-nomoy-ths-iatrikhs-ekpaideyshs/800-telikh-protash-kesy-gia-to-sxedio-nomoy-ths-iatrikhs-ekpaideyshs

Το συμπέρασμά μας είναι ότι η ηγεσία του Υπουργείου μας εμπαίζει και δεν είναι αξιόπιστη.

Η άποψή μας είναι ότι το εν λόγω προσχέδιο νόμου συντάχθηκε με προχειρότητα και σε καμία περίπτωση δεν στοχεύει στην μείωση των πολυετών αναμονών για έναρξη ειδικότητας, παρά στην μείωση των θέσεων ειδικότητας (μετά την πραγματοποίηση των συγχωνεύσεων) και τον αποκλεισμό χιλιάδων συναδέλφων από αυτές.

Ως εκ τούτου ζητούμε την άμεση απόσυρση του προσχεδίου και την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, ήτοι με τους Ιατρικούς Συλλόγους και με τους ιατρούς σε αναμονή ειδικότητας.

Οι ημέρες που διανύουμε χαρακτηρίζονται από πολιτική ρευστότητα και όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι επίκεινται μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ωστόσο κάθε άλλο παρά εφησυχασμός πρέπει να μας διακρίνει.

Στα πλαίσια αυτά, ζητούμε από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και τον Πρόεδρο κ. Εξαδάκτυλο, την στήριξή του στον αγώνα μας ενάντια στο προσχέδιο εκπαίδευσης-μετεκπαίδευσης και ιατρικών ειδικοτήτων και την απόρριψή του ως πρόχειρο και ακατάλληλο, ως έχει.
Ζητούμε επιπλέον την έναρξη πραγματικής διαβούλευσης με τους Ιατρικούς Συλλόγους και τους αντιπροσώπους των ιατρών σε αναμονή ειδικότητας και όχι την εως τώρα μονομερή συζήτηση μεταξύ Υπουργείου Υγείας και εκπροσώπων των Ιατρικών Εταιρειών.

Με εκτίμηση,
Κίνημα Νέων Ιατρών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου