Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ένταση και κατάληψη του Υπουργείου Υγείας από Νέους Ιατρούς

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νέων ιατρών στο Υπουργείο Υγείας, με την συμμετοχή των φοιτητών. Συμμετείχαν επίσης η ΕΙΝΑΠ όπου είχε προκηρύξει 4ωρη στάση εργασίας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ήταν από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις νέων ιατρών για να διαμαρτυρηθούν για τις αποφάσεις που λαμβάνει το Υπουργείο Υγείας με τρόπο αυταρχικό και αδιάλλακτο.

Από τις 11.00 η ώρα άρχισαν να συρρέουν νέοι συνάδελφοι, άνεργοι, ειδικευόμενοι μαζί με τους φοιτητές και εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων (ΙΣΑ, ΕΙΝΑΠ).

Προκλήθηκε ένταση και συνωστισμός στην είσοδο του Υπουργείου όταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ μας απαγόρευσαν να εισέλθουμε για να συνομιλήσουμε με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Συγκινητική η συμπαράσταση των υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας που με τη βοήθεια τους καταφέραμε και εισχωρήσαμε στο υπουργείο όπου μαζευτήκαμε στο χώρο του αμφιθεάτρου.

 Έγινε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ Πολύζο όπου εισέπραξε έντονες αποδοκιμασίες  και την οργή των παρευρισκομένων για τις αποφάσεις του υπουργείου όπου μας εξουθενώνουν ως κλάδο και μας σπρώχνουν στην ανεργία και την μετανάστευση.

Τελικά δεσμεύτηκε να αποσύρει το νομοσχέδιο και να συζητήσει από μηδενική βάση με όλους τους θεσμικούς φορείς και με το Κίνημα Νέων Ιατρών.
Είναι μεγαλειώδης και ιστορική η στιγμή αυτή διότι αποδεικνύεται πως ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε όλα αυτά που φαίνονταν ως τώρα ακατόρθωτα.

Είναι ιστορική η στιγμή όπου σηματοδοτεί την πλήρη αφύπνιση του ιατρικού κόσμου και την έναρξη διεκδικήσεων με στόχο την ενεργοποίηση όλων των συναδέλφων για να συμμετέχουμε στο διάλογο με ίσους όρους για το μέλλον της υγείας στη χώρα μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να πετύχουμε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου