Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Αποφάσεις συνάντησης Κι.Ν.Ι. 08/10/2011


Στη συνάντηση αυτή ήταν σαφέςς από όλους τους παρευρισκομένους ότι είναι ανοιχτά μεγάλα ζητήματα που αφορούν όλους τους νέους γιατρούς και ιδιαίτερα περισσότερο τους εν αναμονή και όσους κάνουν σπαστή ειδικότητα με το επερχόμενο νομοσχέδιο για τις εξετάσεις.

Επαναδιατυπώθηκαν οι γνωστοί και από παλαιότερες αποφάσεις λόγοι για τους οποίους το Κι.Ν.Ι. είναι ενάντια στη λογική των εξετάσεων για την έναρξη ειδικότητας με τον τρόπο που προωθείται από την ηγεσία του Υπ. Υγείας.

Ταυτόχρονα έγινε συζήτηση για τις αλλαγές που βιώνουμε κάθε μέρα στα νοσοκομεία (βλέπε την περιπέτεια των ειδικευομένων του 1ου ΙΚΑ της περασμένης εβδομάδας) και τις αλλαγές που θα επιφέρει το νέο νομοσχέδιο μέσα στη βδομάδα τόσο στον τρόπο λήψης της ειδικότητας, όσο και στις εργασιακές σχέσεις και φάνηκε επιτακτική η ανάγκη  για τη η διαμόρφωση θέσεων των συναδέρφων που αφορούν τα ζητήματα αυτά.

Αποφασίστικε ως εκ τούτου να γίνει μια πρώτη διατύπωση θέσεων την επόμενη βδομάδα από την ομάδα των άμεσα ενδιαφερόμενων, οι οποίες θα συζητηθούν στη επόμενη συνάντηση του Κι.Ν.Ι.

Σκοπός είναι μέσω των πρώτων θέσεων αυτών που θα διατυπωθούν εγγράφως, να γίνει προσέγγιση συναδέρφων στα νοσοκομεία στο αμέσως προσεχές διάστημα και η πραγματοποίηση μιας διευρυμένης συνάντησης συναδέρφων ή/και η απαίτηση από τα θεσμικά όργανα κατ’ αρχή και κατά δεύτερο από τους άμεσα υπεύθυνους του υπουργείου (εξαρτάται από τη δυναμική που θα αποκτήσουν οι κινήσεις) για την ανατροπή των επερχόμενων αλλαγών.
Ήταν σαφής η επιφυλακτικότητα για το ρόλο των θεσμικών πάνω σε αυτό το θέμα, αλλά στη φάση αυτή της ολομέτωπης επίθεσης που δέχονται οι νέοι γιατροί, είναι απαραίτητη και η δική τους ενεργοποίηση η δέσμευση τους και ο έλεγχος τους για τις πράξεις τους.

Αποφασίστηκε η επόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17/10 και ώρα 20:00 στο παλαιό γνωστό αναψυκτήριο στου Ψυρρή και η λήψη περαιτέρω αποφάσεων για τις δράσεις στη συνάντηση εκεί.

Σε αυτή θα συζητηθούν τόσο το κείμενο της ομάδας των εν αναμονή που θα συζητηθεί την επόμενη βδομάδα μεταξυ των εν αναμονή, τόσο και το κείμενο παρουσίασης του κινηματος και το άλλο της ομάδας των ειδικευομένων που δεν υπήρχε χρόνος και δυνατότητα να συζητηθούν σήμερα. Θα συζητηθεί τέλος και η πιθανή συμμετοχή μας στην απεργική πορεία της 19ης Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου