Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

ΚΙ.Ν.Ι Κρήτης - Δελτίο Τύπου για την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας

ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλουμε τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας της επίσκεψης του υπουργού υγείας κου Α.Λοβέρδου στο Ηράκλειο Κρήτης την 26 Μαΐου 2011, που ξεπερνούσε ακόμα και τα μέτρα ασφαλείας επίσκεψης αρχηγού κράτους.

Καταγγέλουμε το ότι, για δεύτερη φορά στη πόλη του Ηρακλείου σε σύντομο χρονικό διάστημα, αντί να χρησιμοποιήσει χώρους όπως το πανεπιστήμιο, για συμμετοχή σε εκδήλωση για την υγεία, προτίμησε την κεκλεισμένων των θυρών παρουσίαση και με περιορισμένο και ελεγχόμενο ακροατήριο σε πολυτελές ξενοδοχείο εν μέσω κρίσης.

Καταγγέλουμε το ότι δεν προσκάλεσε και δεν επέτρεψε να παρευρεθούν στην παρουσίαση των προτάσεων για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων της Κρήτης εκπροσώπους των φοιτητών ιατρικής, των ιατρών και των εργαζομένων των νοσοκομείων.

Καταγγέλλουμε την άσκηση βίας και ρίψη δακρυγόνων προς ιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, και την πρόκληση σωματικής βλάβης αυτών.

Καταγγέλουμε την στάση των διοικήσεων των νοσοκομείων, που ενώ αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με ελλείψεις υλικών και αναλώσιμων, με την καταβολή εφημερίων και υπερωριών, το μόνο τους μέλημα ήταν η καθαριότητα και η απόκρυψη τυχών ράντζων.

Καταγγέλουμε τη δυσφήμηση της χώρας σε τουριστική περιοχή, στην αρχή της τουριστικής περιόδου, με την όλη στάση του.

Καταγγέλουμε το ότι ενώ αρνήθηκε να συναντηθεί με εκπρόσωπους των κλάδων υγείας της Κρήτης, των οποίων είναι αρμόδιος και υπεύθυνος και να συζητήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, συναντήθηκε με το πρόεδρο του ΟΦΗ για το μέλλον της ομάδας ποδοσφαίρου.

Ανδριόπουλος Χρίστος, ειδ/νος αναισθησιολογίας
Γουμενάκης Μιχαήλ, ειδ/νος ακτινολογίας
Δασκαλάκης Παύλος, γενικός ιατρός
Κουτεντάκης Γεώργιος, ειδ/νος νευροχειρουργικής
Πατεράκης Εμμανουήλ, γενικός ιατρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου