Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ενημερωτικό σημείωμα από την 6η δημόσια συνάντηση του ΚΙ.Ν.Ι


Πραγματοποιήθηκε η 6η δημόσια σύσκεψη του κινήματος Νέων Ιατρών

Παρευρέθησαν αρκετές δεκάδες συναδέλφων με διάχυτο το πνεύμα συσπείρωσης και αγωνιστικότητας. Κοινή διαπίστωση η αδιαλλαξία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και η προχειρότητα που διαχειρίζεται ζητήματα που ναρκοθετούν το μέλλον μας και την αμφιβόλου ποιότητας υγείας που θα παρέχονται στους συμπολίτες μας.

Έγινε ενημέρωση για τις συγκεντρώσεις των συναδέλφων στην Κρήτη και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα όπου στέλλουμε τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς και περιμένουμε τις αποφάσεις τους για κοινή δράση και καλύτερο συντονισμό.

Έγινε ενημέρωση από τη νομική σύμβουλο του Κινήματος για διάφορα θέματα που μας απασχολούν και ειδικά για θέματα νομικής εκπροσώπησης όπου αυτό κριθεί αναγκαίο και όλες τις πιθανές μορφές νομικής υπόστασης.

Παρουσίασαν οι οργανωτικές ομάδες την δράση τους την προηγούμενη εβδομάδα και κατόπιν διαλογικής συζήτησης καταλήξαμε στις εξής αποφάσεις:

  1. Δημιουργία ηλεκτρονικής λίστας υπογραφών κατά του προσχεδίου νόμου για τις ιατρικές ειδικότητες
  2. Επίσκεψη οργανωτικών ομάδων τις επόμενες ημέρες στα κεντρικά νοσοκομεία της Αθήνας για συλλογή υπογραφών  ενημερώνοντας για το κίνημα νέων ιατρών και πρόσκληση για συμμετοχή στις διαδικασίες του Κινήματος.
  3. Παρουσία μελών του ΚΙΝΙ στην συνέλευση του ΣΦΙΑ την Τρίτη για ενημέρωση των συναδέλφων.
  4. Συμμετοχή στην απεργία της 11ης Μαΐου με προσυγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 10.30 με δικό μας πανό. Η παρουσία όλων είναι επιβεβλημένη.
  5. Δημιουργία ηλεκτρονικής ομάδας διαχείρισης του κινήματος για δημιουργία Δελτίων Τύπου και παρεμβάσεις στα ΜΜΕ και blogs για τις θέσεις μας.
  6. Προγραμματισμός συνέλευσης σε αμφιθέατρο Νοσοκομείου ή στο Πανεπιστήμιο πιθανόν την ερχόμενη Κυριακή 15 Μαΐου το απόγευμα. (θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου