Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

3η συνάντηση Κινήματος Νέων Ιατρών στη Θεσσαλονίκη 15-05

Πραγματοποιήθηκε χθές, η 3η συνάντηση των μελών του Κινήματος Νέων Ιατρών στη Θεσσαλονίκη, σε ιδιαίτερα καλό και συναδελφικό κλίμα.
Μετά την 2η συνάντησή μας στις 08-05, όπου κυρίως γνωριστήκαμε και ανταλλάξαμε απόψεις για πρώτη φορά, χθες ακολούθησε ο ουσιαστικός διάλογος και οι πρώτες αποφάσεις δράσης.

Υπήρξαν τοποθετήσεις διαφορετικού ύφους και περιεχομένου οι οποίες ενσωματώθηκαν σε ένα κείμενο, με σκοπό την παράδοσή του στο Προεδρείο του Ιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης και την κοινοποίηση σε όλα τα μέλη του.

Η τελική μορφή του κειμένου θα οριστικοποιηθεί εντός των ημερών και θα παραδοθεί από αντιπροσώπους της ομάδας μας, στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου.
Τα μέλη του Κινήματος Νέων Ιατρών στη Θεσσαλονίκη που παρευρέθηκαν στις συναντήσεις, είναι στην πλειοψηφία τους ιατροί εν αναμονή ειδικότητας. Κύριο θέμα συζήτησης χθες αποτέλεσε το προσχέδιο ειδίκευσης-εκπαίδευσης.

Καταλήξαμε πως το εν λόγω προσχέδιο, αποτελεί μία πρόχειρη και επιπόλαιη προσπάθεια χειρισμού του θέματος λήψης ιατρικής ειδικότητας στην Ελλάδα, χωρίς τον απαραίτητο διάλογο με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, φοιτητές, ιατρούς εν αναμονή ειδικότητας και ειδικευόμενους.
Η γνωστοποίηση της ταυτότητάς μας ως Κίνημα Νέων Ιατρών και των τοποθετήσεών μας επί του προσχεδίου, στον νόμιμο εκπρόσωπό μας, τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, είναι το πρώτο βήμα πριν περάσουμε στις δράσεις που θα αποφασιστούν στην επόμενη συνάντησή μας.

Προωθούμε την συνέχιση συλλογής ηλεκτρονικών υπογραφών ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο προσχέδιο, με σκοπό την ενσωμάτωση του αποτελέσματος και αυτής της προσπάθειας στις επόμενες κινήσεις μας.
Το προσχέδιο για την ειδίκευση-εκπαίδευση δεν είναι το μόνο θέμα που θας μας απασχολήσει στο εξής. Καλούμε τους συναδέλφους αγροτικούς ιατρούς, ιατρούς εν αναμονή ειδικότητας, ειδικευόμενους και ειδικευμένους σε συμμετοχή στις συναντήσεις μας, με σκοπό τον διάλογο επί του συνόλου των θεμάτων που αφορούν στον χώρο της υγείας για την διαμόρφωση προτάσεων και δράσεων.

Θα βρισκόμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τα μέλη του Κινήματος Νέων Ιατρών στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα για ανταλλαγή απόψεων και συντονισμό της δράσης μας.

Στέλνουμε τους συναδελφικούς χαιρετισμούς μας από την Θεσσαλονίκη, με ένα μήνυμα συσπείρωσης και γόνιμου διαλόγου σε όλα τα επίπεδα.

Καλή συνέχεια σε όλους μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου