Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Προβληματισμός μετά την συγκέντρωση Ειδικευόμενων & Φοιτητών στο Υπουργείο Υγείας τη Μεγ. Τετάρτη.

Της συναδέλφου Χρύσας Δελ.
Πόσοι ήμασταν σήμερα έξω από το υπουργείο δεν ξέρω, δεν μέτρησα. Όχι γιατί ήμασταν αμέτρητοι, απλά δεν είχε νόημα. Δεν μου έκανε εντύπωση. Χρόνια τώρα οι ίδιοι, με το ίδιο πείσμα πάντα, με την ίδια απορία πάντα..
Τι φταίει; Γνωστές οι απαντήσεις. 
Μεγάλη εβδομάδα, συννεφιά, πως θα πω στο διευθυντή ότι πρέπει να φύγω, έλα μωρέ τώρα πώς κάνεις έτσι, αφού δεν θα περάσει το προσχέδιο κλπ. Απαντήσεις πάντα υπάρχουν. Και δικαιολογίες ακόμα περισσότερες.


Κάποιοι από μας συμφωνούν με το προσχέδιο. Θέλουν εξετάσεις για να βγει από τη μέση η λίστα. Λες κ η λίστα δημιουργήθηκε τυχαία. Λες κ όσοι είμαστε στις λίστες περνάμε υπέροχα περιμένοντας. Λες κ αυτή είναι η αιτία της αναμονής. Το γεγονός ότι δεν διορίζονται όσοι ειδικευόμενοι χρειάζονται δεν φταίει. Πού είναι άραγε όλες εκείνες οι θέσεις που μας είχαν τάξει? Εξαφανίστηκαν μαζί με τη σύμβαση εργασίας, μαζί με το μισθό μας, μαζί με το ρεπό. 


Προκαλεί τεράστια εντύπωση η ευκολία κ η ένταση με την οποία στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου. Φταίμε οι κακοί, οι ανεπρόκοποι, οι μεγάλοι σε ηλικία που κάθονται κ περιμένουν έχοντας πιάσει τις θέσεις. 

Να μπουν εξετάσεις να βρει θέση ο καλύτερος! 

Ποιος είναι ο καλύτερος άραγε;
  • Αυτός που πήρε το μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου;
  • Αυτός που ασχολείται με τον ασθενή του σ' ένα χωριό ξεχασμένο από το θεό έχοντας μαζί του μόνο ένα στηθοσκόπιο;
  • Αυτός που μαζεύει τα αποκόμματα των συνταγών για να πάρει την προμήθεια από την εταιρεία;
  • Αυτός που έχει πάει σε όλα τα συνέδρια που έχουν γίνει από τότε που τελείωσε τη σχολή? Αυτός που βρήκε μεταπτυχιακό κ διδακτορικό;
  • Αυτός που δουλεύει για τους γιατρούς του κόσμου στο κέντρο της Αθήνας;
  • Αυτός που είναι 35 κ έχει ήδη κάνει περιουσία;
  • Αυτός που είναι το αγαπημένο παιδί του καθηγητή, του κουβαλάει τσάντα κ καφέ κάθε πρωί αλλά έχει περί τις 100 δημοσιεύσεις;

ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ????

Το προσχέδιο νόμου δεν αναφέρεται μόνο στις εξετάσεις. Έχει πολλά σπουδαία άρθρα! Ναι, το υπουργείο είπε ότι δεν συμφωνεί με το ΚΕΣΥ. Δεν είπε όμως κ ότι διαφωνεί. Αναμένεται διάλογος. Κ εμείς ειδικά ξέρουμε από διαλόγους. Σαν να μας βλέπω από τώρα αυγουστιάτικα να ψαχνόμαστε για το πώς το περάσανε νύχτα..

Σήμερα τους δώσαμε μια ηχηρή απάντηση ως κλάδος! Απάντηση συνενοχής. Ας κατέβουμε για λίγο από το θρόνο του μεγαλοεπιστήμονα γιατρού κ ας συναντηθούμε ξανά. Κάποιοι είναι βολεμένοι όπως πάντα. Οι υπόλοιποι όμως δεν έχουμε δικαίωμα να σωπάσουμε.

Καλό Πάσχα κ με το καλό να ξαναβρεθούμε.

3 σχόλια:

  1. Υπάρχουν κατά τόπους παραρτήματα μήπως για να οργανωθούμε πιο άμεσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς (αλλά και ευτυχώς) δεν εχουμε δομή από τα πάνω..Ετσι τις συνελευσεις τις δημιουργούμε κατα τόπους όσοι ενδιαφερόμαστε (Για την ωρα μόνο σε Αθήνα θεσσαλονικη Κρητη Κερκυρα και στο διαδίκτυο για τους υπόλοιπους)

      Διαγραφή
  2. Η επιλογη των καλυτερων για εναρξη ειδικοτητας ειναι αναγκη. Σιγουρα οι καλυτεροι δεν ξεχωριζουν μεσα απο την λιστα αναμονης. Ας διατυπωσουμε λοιπον προτασεις αντιλαμβανόμενοι οτι ειναι απαραιτητο ενα δικαιο συστημα αξιολογησης των υποψηφιων. Μην αφοριζουμε την προταση για εξετάσεις ας επικεντρωθουμε στο πως θα εξασφαλιστει να γινουν αδιαβλητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή