Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ηλίας Τσέρκης: για τις προτάσεις προς τα καλέσματα των Ι.Σ.

Ηλίας Τσέρκης
Καταφέραμε να περάσουμε κάτι πολύ σημαντικό για να γίνει ουσιαστικός διάλογος και να αξιοποιήσουμε την συγκυρία της εποχής…

Ειλικρινής διάλογος των νέων ιατρών και να διαμορφωθούν απόψεις που να εκφράζουν την πλειοψηφία.

Στην πανιατρική συνέλευση προ εβδομάδος αποφασίστηκε να διοργανωθούν από όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας συγκεντρώσεις – συνελεύσεις Nέων Iατρών (εν αναμονή για ειδικότητα – ειδικευόμενοι) ώστε να κατατεθούν προτάσεις που να πλαισιώσουν τα υπόλοιπα αιτήματα του κλάδου.

Η λογική είναι η εξής: να προστεθούν αιτήματα των νέων ιατρών που να συμπληρώνουν το πλαίσιο διεκδίκησης όπως αυτό διαμορφώθηκε στις πρόσφατες κινητοποιήσεις. Είναι η χρυσή συγκυρία ας μην την ξοδέψουμε ή να δώσουμε την ευκαιρία σε άλλους να την εκμεταλλευτούν εις βάρος μας.

Ίσως να μην είναι το σωστό και το πρέπων αυτό να διοργανωθεί από τους ιατρικούς συλλόγους και αυτό το στηρίζω με ένα πρόσφατο παράδειγμα. Η αντιπαράθεση στο Ρέθυμνο μεταξύ ειδικευομένων και ΙΣ Ρεθύμνου σχετικά με την αύξηση της ετήσιας εγγραφής. Οπότε στο Ρέθυμνο πως θα γίνει η συνέλευση αυτή. Αντιστοίχως θα υπάρχουν και αλλού τέτοιου είδους προβλήματα.

Πρέπει να αποφασίσουμε λοιπόν ένα σκελετό από ζητήματα που να απευθύνεται σε αυτές τις συνελεύσεις για να δοθούν απαντήσεις και όχι να είναι κάτι ασαφές και αόριστο. Διότι η συμμετοχή θα είναι από μηδενική έως ανύπαρκτη.

Άλλο παράδειγμα: Κάποτε ο συνάδελφος Θεοδωρίδης Αναστάσιος έγραψε κάποιες σκέψεις για τα αγροτικά. Θα ήταν χρήσιμο να κατατεθούν εδώ να γίνει μια πρώτη επεξεργασία. Μια ανοικτή διαβούλευση μέσα εδώ που να αρχίσουμε να συζητάμε για τους κανόνες αυτούς που θα εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Αν δεν συσπειρωθούμε και αν δεν καταλήξουμε σε κοινές αποφάσεις τότε δίνουμε το δικαίωμα σε άλλους (συνδικαλιστές – πολιτικούς ) να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας!


Ηλίας Τσέρκης Ο σκελετός αυτός θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το πλαίσιο του κ Πατεράκη... Αν και προ 3ετίας και κατά δικιάς του ομολογίας θέλει τροποποιήσεις ας ξεκινήσουμε από αυτό!


Fivos Kakavitsas Ας είναι ακριβώς αυτός ο πρώτος μας στόχος ως Κι.Ν.Ι. : Να πιέσουμε με 10 12 συγκεκριμένες προτάσεις από αυτές τις συνελέυσεις όπου και εαν γίνουν για να μπούν στο πλαισιο των διεκδικίσεων..Στη συνέχεια πρέπει να δούμε πως θα χειριστούν οι συνδικαληστές μας τις προτάσεις αυτές. Η μάχη πρέπει να είναι μεγάλη....

Susanna Kailari Να σταματήσει η υπερπαραγωγή γιατρών στη χώρα μας, δε μπορεί να μπαίνουμε 200 σε μια σχολη και να βγαίνουμε 1200 εις βάρος της εκπαίδευσης μας και όχι μόνο! (το νουμερο ειναι πραγματικο, ΑΠΘ 1994)

Fivos Kakavitsas Κατά τη γνώμη μου δεν έχουν νόημα τέτοιες αναχρονιστικές προτάσεις, όταν τα σύνορα είναι ανοιχτά. Εξ' αλλου η υπερπαραγωγή δεν οφείλεται στο ήδη στενότατο πλαφόν εισαγωγής αλλά στις λαμογιές που χαρακτηρίζουν κάθε επίπεδο της κοινωνικής ζωή...Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου